Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 824
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Аз сама си правих поканите с шаблон от Greetings Island и на всяка сложих персонално обръщение. Имаше немалко хора, на които видимо им стана приятно, че е са поименни. Правих покани за 130 човека и не бих казала, че отнема особено много време да ги направиш поименни. А за самия принт - на някои хора дори не ги принтирах, а директно им ги изпратих по телефона, защото знам,че не държат на хартията, така че разходът стана още по-малък. За покана 11/16 + паус + плик отвътре с дизайн като поканите, сигурно да струват по 1,20 на покана.

# 211
  • Варна
Нашите покани не са поименни и нямат плик. Правих си ги сама, имам позната, която ми направи файла на Фотошоп, аз сама си измислих текста, който е в рими, съдържа историята на предложението ми и сладък текст уведомление, покана,че сме решили да се женим и те са поканени, всичко написано вътре следва линията и тематиката на сватбата и като цветове и като текст,най-отдолу има лого програма, тип схема, кое от колко часа е и къде,а украсата по поканата направих сама с материали от Алиекспрес.  Тя си стана супер сладурска (поне аз много си я харесвам) без да е поименна, а плик реших, че няма нужда, защото направих един ринг от зебло, дантела, златен конец и дървено сърчице, който служи за затваряне на самата покана, затова ми се стори излишно, иначе си бях поръчала и пликове, но после ги отказах. Крайната цена на поканите ми е околко 1,70. Не мога да го изчисля точно, тъй като материалите, които взех реално ги ползвам и за други неща по сватбената украса  пък и общата им стойност не е повече от 25 лева.
Не казвам, че има нещо лошо в това да има специално отделено място, където да е написано кого точно каниш, просто в моя текст понеже в тип стихотворение, нямаше как да се вкара. Поне аз не измислих подходящите рими, въображението ми не го роди. Като съвет, за поканите, както и за всяко друго нещо, мога да кажа, да помислите върху цялостната концепция, как искате да изглежда, каква емоция да носи (по-тържествено ли да е,или по-романтично, или по-небрежно сладко). Аз лично започнах от това. Помислих си как искам да накарам да се почувства четящия я...
Ами, харесвам си я и до сега всички се впечатляват от личния текст вътре.
😊 Качвам ви снимка на заглавната страничка на поканата 😊

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 23:36 от rallytsa

# 212
Paolina Rao 616199 - Аз във Варна нищо под 2500 (снимки+видео) не намерих... Това са страшно много пари, но я преижвях драмата. Минах през различни варианти, мислех си дори да няма видео,само за да излезе по-евтино, но накрая просто ги прежалихме. Виж като видео оператор Ганчо Ганчев, гледала съм му сватбен филм и ми беше харесал. Ако все още търсиш де...

biserra - Да живее Aliexpress!!! Без него съм загубена! От там спестих пари за видео Laughing

i.v.y - Честито за роклята! People Bride With Veil

Mimi9999  и RenettaBo - Много яко да си изкарате довечера!!! Champagne Каквото се случи на моминското си остава там Stuck Out Tongue Winking Eye

А аз днес съм на тема халки. Бяхме си поръчали да ни ги изработят и днес са готови и много си ги харесваме. Simple Smile Yellow Heart

Ние сме с екип от Варна и цената е точно 2500 лв. Без дрон. Фото и видео.

# 213
  • Варна

Ние сме с екип от Варна и цената е точно 2500 лв. Без дрон. Фото и видео.
[/quote]

Именно това казвам, че цените започват от 2500 😊

# 214
Здравейте булки, много хубаво, че намирате своите рокли, всички са много хубави, аз моята я получих по куриер и така се вълнувах и после още колко дни ме държа 😁 Когато се видях разбрах, че е моята. Не исках да променям нищо, отговаря на всичките ми изисквания, а размера е идеален. По стечение на обстоятелствата я купих раничко - през март, а тватбата е през септември, но се надявам, че пак ще вляза в нея. Иначе съм 165 см, 48 кг. А как нямам търпение младоженеца да я види..
Както казаха и другите момичета да живее Aliexpress, нямам търпение да дойдат воалите, може би се повтарям, но поръчах къс и дълъг, защото не можах да реша, та единия ще го продам.
Иначе за фото и видео сме ангажирали Найден от Троян, ще дойде с едно момиче, за двете 750 лв. Срещнахме се, приятен човек, снимките на страницата му са хубави, ще видим какъв ще е резултата.
Аз сега реших, че ще променя модела на поканите, ето какъв ще е, само трябва да ги направя. Иначе беше с панделка, но така с детелинка по са ми на сърце 😁
Трябва да се видя с момичето за украсата, каня се от 2 месеца, също и с DJ-я и водещата.
Някой спомена, че обича да пътува. Ние с мъжа ми също обичаме, много ни се ходи в Италия за меден месец, но с бебето не знам как ще стане. Нито искам да я вземем, нито да я оставям с бабата за толкова дълго. Тя я гледа много хубаво, бебето много й се радва, но за няколко дни да сме толкова далече една от друга.. не мога да си го представя. Сигурно ще го оставим за след 2, 3 години.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 12:10 от Neli94

# 215
То ако го отложите за след 2,3 години няма да е никакъв меден месец а една най-обикновена екскурзия като всички останали.
Бих ви посъветвала да оставите детенцето щом има и кой да го гледа. Все пак става въпрос за няколко дни.

# 216
Да, доста ще е минало времето за меден месец Grinning има време, но най вероятно ще изберем местенце в България.

# 217
biserra, да, в крайна сметка ще поръчам и плик към поканата, и върху него ще напиша имената на гостите.
Иначе аз вече избрах дизайна на моята, както и мястото, от което ще ги поръчам, но ще ми излязат по-скъпички, отколкото се надявах.
Честно казано обаче ми писна да се занимавам с тези покани и искам вече да минавам на следващата задачка, че времето напредва и имам чувството, че ми остават супер много неща.
А да не ви казвам какво мислене падна върху текста... най-вече частта с цветята и подаръците, в крайна сметка реших да пропусна тази част. Вие ще си пишете ли в поканата?
Предполагам, че едва ли има много минали булки, четящи темата, но има ли някоя, която не е написала нищо за подаръците, каква част от хората все пак носят цветя и подаръци не в плик?

# 218
За мен е проява на много лош вкус да се пише в поканите, че младоженците искат пари. Без да ми се обижда никой.

# 219
Ние не бяхме писали нищо за подаръци и цветя в поканите ни. Само устно ги уведомихме, че не желаем букети, искахме да се включим в една кампания на WWF за опазване на вековните гори в България и имахме една кутия, в която ако някой желае може да сложи избрана от него сума, ако не желае да не пуска нищо. Просто предпочитахме, ако ще някой 0,50лв да пусне, но да отидат за нещо по- смислено, отколкото за букет, който е в пъти по- скъп и ще увехне до няколко дни.

# 220
Текста още не съм го измислила на 100 %, но подаръци няма да се споменават, а имената на гостите ще са напечатани върху плика на поканата.
Аз също не искам букети, обичам ги, но са само пари на вятъра. Ще гледам и в украсата цветята да са саксийни, за да не ги изхвърлям след 2 дни.

# 221
Здравейте момичета , включвам се и аз с дата 16.08.2019г., за сега съм готова с ресторант , музика , покани и подаръчета за гостите Simple Smile

# 222
На нашите покани пише само дата и място без ла ла ла Simple Smile Ние имаме сватбен сайт на който пише за подаръците и цветята и където гостите регистрират присъствие. Там сме написали да не ни носят букети и за подаръците, въпреки че повечето гости, особено тези които са от други държави си знаят /а и заради транспорта/. В България най-вече се подаряват предметни подаръци, чеиз, икони и се носят цветя Simple Smile)) все пак се надявам да не ми подаряват букети на сватбата и да не ме даряват с работи за спомен, но каквото такова Simple Smile

# 223
Аз пък точно в България съм забелязала, че масовата практика е да се подаряват пари, затова и смятам изричното писане в поканите за излишно.
Не помня да съм била на сватба в близките 5+ години и гостите да не са били с пликове.

# 224
Аз пък точно в България съм забелязала, че масовата практика е да се подаряват пари, затова и смятам изричното писане в поканите за излишно.
Не помня да съм била на сватба в близките 5+ години и гостите да не са били с пликове.
Абсолютно и нас ни попитаха няколко човека и даже се зарадваха като казахме пари и за тях е много по лесно Wink

Общи условия

Активация на акаунт