В търсене съм на мъжко име

• 3 060
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не бих си кръстила детето Спас, за мен е остаряло. Когато избирах име, за мен водещият критерий беше името да звучи нормално на български, но да е достатъчно разпознаваемо и на чужд език. В тази връзка за мен такива са Теодор, Стефан, Симеон и Кристиян, въпреки че последното е често употребявано.

# 16
  • София
Вместо Спас, което ми звучи кофти, бих предложила Спасимир

# 17
В търсене съм на мъжко име. Аз харесвам Стефан, Явор, Теодор, Симеон, Ивайло. А мъжа ми харесва Спас и Кристиян. Още не сме стигнали до консенсус. Grinning

Всички предложени имена ми харесват, без Кристиян. Последното бих го заменила с Християн.
А не харесвам Кристиян, защото умалителния му вариант Криско или Криси за момче ми звучи ужасно.

Спас е малко трудно име, защото няма подходящо умалително, но пък е рядко срещано и има хубаво значение. Със същото значение е Емаунил. А ако предпочитате име със С, мога да предложа и Самуил или Слав.

Симеон, Стефан, Явор и Теодор са според мен едни от най-хубавите имена за момчета.

# 18
  • София
Благодаря!

# 19
Симеон и Явор ми харесват. Предлагам и Ясен.

# 20
  • София
Симеон и Явор ми харесват. Предлагам и Ясен.
Оо, Ясен е едно от любимите ми имена. Жалко, че все по-рядко се среща - или пък може би е плюс, зависи от гледната точка Simple Smile

# 21
  • Тра-ла-ла
Хаха, точно! Първото му предложение беше Спас, а и термина ми е близо до Спасовден.
Но няма да се роди на Спасовден, нали? В същото време 2та празника р. ден и имен ден ще са достатъчно близо. От което има 2 варианта:
1. Никога няма да се празнуват като 2 отделни празника, защото са близо.
2. Ще празнувате и 2та празника, ще каните гости 2 пъти, те ще трябва да мислят 2 пъти подаръци. Накрая от практична гледна точка ще се празнува 1вия празник, а другият ще минава метър.

# 22
  • София/Севлиево
От предложените ми харесва Явор.Теодор също е хубаво,но стана твърде разпространено.А пък понеже някой даде идея за Стас ви предлагам и името на синът ми Станислав-много е хубаво,не чак толкова разпространено и има безброй удачни варианти за съкращение.

# 23
И на мен не ми допада Спас. Глас за Явор, беше моя избор за мъжко име😉

# 24
На мен всички споменати имена ми харесват, включително и Спас.😀
Калоян,Петър,Борис,Велислав,Асен

# 25
  • София
От предложените ми харесва Явор.Теодор също е хубаво,но стана твърде разпространено.А пък понеже някой даде идея за Стас ви предлагам и името на синът ми Станислав-много е хубаво,не чак толкова разпространено и има безброй удачни варианти за съкращение.
Да, и аз харесвам Станислав, но таткото ни се казва така, а не искам да са с едно и също име.  #Crazy

# 26
  • София
Ами Станимир, с част от името на бащата.

# 27
Аз гледах имен ден и РД да са достатъчно далеко... и тъй като очаквах раждане на и около Коледа/Стефанов ден/ Иванов ден... (Детето се роди на Бънивечер, нищо че термина беше средата на януари) Та избрах летен имен ден Grinning
Великден се мести в рамките на около месец... съответно Тодоровден, Цветница, Спасовден може и да съвпаднат с рождения ден някоя година, но пък все ще са с 1/2 месец макс разлика... и единия празник все няма да е отпразнуван...
По тази логика (моята си) предлагам Стефан/Стоян, Христо (Кристиян ми е лигаво и съкратените са ми странни), Емил, Иван/Ивайло... (зимни именни дни), защо не и Петър (лятото).

# 28
Ясен е хубаво име.  Аз съм повече по имена като Адриан, Мариан, Слав, Славян, Емил, Емилиан, Тео, Диан, Дарин.

# 29
  • София
Харесват ми всичките, без Спас. Аз лично бях решила да кръстя втория си син Симеон (ама нямам втори син Simple Smile ).

Общи условия

Активация на акаунт