Женени от пръв поглед < II сезон > тема 6 /01.04 - 07.04/

• 70 271
  • 2 019
  •   1
Отговори
# 225
Чакай сега, ти къде отиде. По-добре да е имал дълга връзка/ да е бил женен, отколкото цял живот да дели тоалетната със систъра. За мен такъв човек мвече е отявлен егоист и е склонен на минимални компромиси. Ако беше много готин, досега да е свил гнездо и да си гледа децата.

Задължително ли е да е имал брак?

А това, че е имал брак, който е пропаднал толкова бързо, не е ли друга червена лампа, че може би го е страх от подобно нещо, или пък, че е изневерил и не може да е верен? Или пък че взима прибързани решения и не може да се разчита на действията му, защото са повлияни от момента?

Всичко е стриктно индивидуално. Не може да се отсича по тоя начин - "Щом не е бил женен на 40, значи не е читав". Ако е бил женен 3 пъти до 42 годишна възраст, това супер читав ли го прави?
Не говоря конкретно за брак, но по-добре да е имал сериозна връзка/връзки/да е бил женен/да има деца, отколкото нищо от това, което изброих. Щом човек над 35 е сам и не е нищо от това, което изброих,  значи му има нещо. И утре ако намери половинка, този същия човек е склонен на минимални компромиси, защото е свикнал сам. Говоря и за 2та пола. Това си е мое мнение, естествено маже някъде там да има някое изключение, но се съмнявам.

# 226
Аз се хванах конкретно за момента, че трябва да е бил женен, защото общото настроение май е такова. С другото съм съгласен, въпреки че пак има хора, на които просто не им върви в любовта и това, че са нямали дълга връзка много рядко зависи от тях.

Нека не забравяме, че в едни отношения има двама души. Не може любовните неволи на единия да се приписват само на него.

# 227
Нищо му няма на Никифор и той ще си намери своята половинка,ако въобще я търси.Има много по -смотани мъже ,които са женени и си имат даже и деца.

# 228
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Нека не забравяме, че в едни отношения има двама души. Не може любовните неволи на единия да се приписват само на него.
Но абсолютно същото важи с пълна сила и в обратната посока - точно защото в едни отношения има двама души, които ги определят и никога само единият не е виновен, просто няма как да обобщим, че на мъжа /примерно/ просто не му върви в любовта и вината за това е изцяло в жените. Нека не забравяме, че от хубавото никой не бяга.

# 229
Но абсолютно същото важи с пълна сила и в обратната посока - точно защото в едни отношения има двама души, които ги определят и никога само единият не е виновен, просто няма как да обобщим, че на мъжа /примерно/ просто не му върви в любовта и винага за това е изцяло в жените. Нека не забравяме, че от хубавото никой не бяга.

Точно това се опитам да кажа. Че няма генерално правило "Щом Х значи Y", освен в математиката и разни други точни науки, а тук от някакви първични белези и действия (режисирани) се вадят следствени връзки за всичките поведенчески навици и миналото на участниците. Като удавник за сламка.

# 230
  • Варна
И аз не съм съгласна за брака. Моят мъж е имал 14 г. съжителство и дете, но се ожени за първи път за мен. И не стана от пръв поглед. Имаше шкембе и нямаше кола Stuck Out Tongue Winking Eye Като се опознахме обаче, видяхме колко си пасваме, а сполучливата връзка му се отрази добре, включително и на външния вид. Човек не трябва да отсича "има му нещо ".

# 231
Ама какъв удавник за сламка?  Grinning Болшинството тук сме омъжени жени и съм убедена, че слабо ни интересува какъв точно му е проблемът на Форчо. Обсъждаме всички на база показаното, независимо дали асоциациите и изводите ни са правилни или не - за това е темата. И разбира се, че може да се направят изводи от демонстрирани особености и рецидиви в поведението. Нима искаш да кажеш, че Никифор го режисират да се представя като невъзпитан малоумник, който не е в състояние да завърже приличен разговор?

gpym4e, кой говори изрично за брак? Става дума за връзка или съжителство.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 17:50 от Reinа

# 232
И аз не съм съгласна за брака. Моят мъж е имал 14 г. съжителство и дете, но се ожени за първи път за мен. И не стана от пръв поглед. Имаше шкембе и нямаше кола Stuck Out Tongue Winking Eye Като се опознахме обаче, видяхме колко си пасваме, а сполучливата връзка му се отрази добре, включително и на външния вид. Човек не трябва да отсича "има му нещо ".
Ама мъжът ти е имал съжителство и дете.

# 233
В никакъв случай не съм защитник на Никифор, но за диалог все пак са нужни двама. Когато нямаш подходящ събеседник, или както в случая са настроени срещу теб не съм сигурна, че разговор ще се получи.

# 234
Ама какъв удавник за сламка?  Grinning Болшинството тук сме омъжени жени и съм убедена, че слабо ни интересува какъв точно му е проблемът на Форчо. Обсъждаме всички на база показаното, независимо дали асоциациите и изводите ни са правилни или не - за това е темата. И разбира се, че може да се направят изводи от демонстрирани особености и рецидиви в поведението. Нима искаш да кажеш, че Никифор го режисират да се представя като незъпитан малоумник, който не е в състояние да завърже приличен разговор?

Веднага давам пример:

"Ивана спи с един анцунг и излиза с него на улицата" >>> "Значи е мърлява".

Никой не забеляза обаче, че на кадрите излезе от стаята с розов анцунг, а на следващия кадър, излиза от хотела облечена напълно различно. Също така, да даде да я снимат гола в леглото ли?

Онези сигурно са отишли, казали са "дайде да направим малко снимки". Облякла си е нещо, направила се е, че спи. После се е направила, че излиза от стаята и това е. По-късно са започнали снимките, след като реално са излезнали от хотела, може и няколко часа след това да е било. Генералното заключение от болшинството за цялото ѝ битие беше направено обаче и все повече се дълбае върху точно тая сценка с анцуга, а и се използва като аргумент в други "тези".

Аз съм съгласен, че си обсъждаме и абсолютно нищо не съм казал във връзка с това.

Коментарът ми беше единствено по повод "Щом не е бил женен до 40 години някой мъж - значи нещо не му е наред." От там всичко тръгна като лавина малко.

# 235
В никакъв случай не съм защитник на Никифор, но за диалог все пак са нужни двама. Когато нямаш подходящ събеседник, или както в случая са настроени срещу теб не съм сигурна, че разговор ще се получи.

Точно това щях да кажа - той поне се опитва да завърже разговор, затова и темите са му толкова безумни. Не знае какво може да говори с нея, затова хваща първото, което му мине през главата. Аз не помня тя да е инициирала разговор, той ако я пита - отговаря подигравателно, с нежелание. Разбирам, че не го харесва, но участва в шоу, налага й се малко да превъзмогне темерутщината си.

Това за егоистичните хора, които не са склонни на компромиси, затова нямат много връзки - аз не виждам нищо лошо в това човек да си има стандарти (нямам предвид материално-визуални) и да предпочита да не прави много компромиси в името на това да не е сам. Винаги съм била на мнение, че по-добре сам, отколкото зле придружен. Ако човек прави твърде много компромиси, в един момент започва да не понася другия. Казвам го като човек, който изгуби твърде много време във връзка без бъдеще, просто защото „добър човек е, има много по-зле”. Ниските критерии понякога са доста лошо нещо.

# 236
Абе чудно как така не се появи във фейса бившето гадже на Никифор, от 7 годишната връзка.

# 237
  • Варна
Съгласна, wOOx, изкараха ги алкохолици Ивана и Мерал, Светозар бил незнамсикъв, от всички май само Таня харесвате тук. Аз също, но симпатизирам на Мерал и Светозар.

# 238
Не става дума да за женитба изобщо, още повече в това време, в което двойките все по-рядко сключват брак. Но да - ако един мъж на 40 години никога не е имал сериозна връзка зад гърба си или не може да задържи такава за повече от месец-два и приемем, че 50% от вината е в него, пак говори за определени липси. Поне на мен ми говори.

За аутфитите на Ивана нищо няма да кажа, защото точно това съм го изпуснала.  Laughing Но съгласи се, че трябва да обсъждаме това, което ни дават, иначе за какво ще си говорим, ако приемем, че всичко е режисирано до последната думичка? А и няма как да е.  Laughing

# 239
Абе чудно как така не се появи във фейса бившето гадже на Никифор, от 7 годишната връзка.
Според мен такава жена няма. Може да имал някаква си там връзка, но не и толкова дълга. А и нали майка му каза, че все бил сам.

Общи условия

Активация на акаунт