Мъжът или жената трябва да направи първата крачка ?

• 20 482
  • 496
  •   1
Отговори
# 285
Имам чувството, че Кобилкина си е направила няколко профила и спами качествено. "Ако една жена се държи като принцеса..." - как се държи една принцеса? В смисъл, колко принцеси познавате? Че тия "Уроци как да сме принцеса" са си точно до "Как да накараме наш муж заведе нас на Мальдиви"...
Оправдания с биология с кой бил под и над нечие ниво също са огромни клишета. Толкоз хиляди години еволюция и накрая пак се намира някой, който смята, че всичко е само биология и нищо повече. Ами тогава да следваме лъвовете - царете на животните. Един лъв и няколко женски прайд. Колко от вас са навити на тази схема? Пак е биология, к'во...
А как ще се развие една връзка е абсурдно да се гледа по това кой я е започнал. Един мъж може да си е счупил краката от тичане по теб, да е свалил всички звезди на света и утре да се влюби в някое копие на Джиджи Хадид и да ти бие всичките шутове, барабар със звездите. Или обратното - мъжът да е бил пасивен в началото, но с напредване на връзката да разгърне потенциала си на наистина стойностен партньор.
Ако тук се появи тема "Помощ, самотна съм, не мога да си намеря мъж", бас държа, че ще се скъсате да я съветвате да е по-инициативна и едва ли някоя ще напише "Абе, стой и чакай"...
[/quote
Кратко,точно,ясно!Браво!

# 286
  • В заешката дупка
... ако сте в клуб (или нещо подобно), има навалица, съвсем спокойно може да не те забележи, но ти да го забележиш. Можеш да си губеш времето с чупки, разиграване на театър и подобни, с идеята той евентуално да те забележи, а може и директно да отидеш и да се запознаете по твоя инициатива.

Чупките и театрото също са първа крачка всъщност. Дали ще правиш театро, ще флиртуваш или директно ще подходиш все демонстрираш интерес и инициативата е твоя. За флирта като женско оръжие поне може да се каже, че не е от вчера. Та не от днес жените заявяват първи своя интерес и поемат инициативата.

А пък този който прави първата крачка хич не е задължително да е този, който ухажва и преследва в последствие, че четейки темата, някои ги смесват нещата.

# 287
  • София
Имам чувството, че Кобилкина си е направила няколко профила и спами качествено. "Ако една жена се държи като принцеса..." - как се държи една принцеса? В смисъл, колко принцеси познавате? Че тия "Уроци как да сме принцеса" са си точно до "Как да накараме наш муж заведе нас на Мальдиви"...
Оправдания с биология с кой бил под и над нечие ниво също са огромни клишета. Толкоз хиляди години еволюция и накрая пак се намира някой, който смята, че всичко е само биология и нищо повече. Ами тогава да следваме лъвовете - царете на животните. Един лъв и няколко женски прайд. Колко от вас са навити на тази схема? Пак е биология, к'во...
А как ще се развие една връзка е абсурдно да се гледа по това кой я е започнал. Един мъж може да си е счупил краката от тичане по теб, да е свалил всички звезди на света и утре да се влюби в някое копие на Джиджи Хадид и да ти бие всичките шутове, барабар със звездите. Или обратното - мъжът да е бил пасивен в началото, но с напредване на връзката да разгърне потенциала си на наистина стойностен партньор.
Ако тук се появи тема "Помощ, самотна съм, не мога да си намеря мъж", бас държа, че ще се скъсате да я съветвате да е по-инициативна и едва ли някоя ще напише "Абе, стой и чакай"...
Именно. Когато не ни изнася въпросната биология, я запращаме на дъното на чекмеджето, но когато ни потрябва, веднага я вадим и почваме да я размахваме като Самарското знаме.

Краси а.к.а Франсоаз се има за принцеса Smile Ох, не мога просто. Форумът винаги успява да ме развесели. Явно за да си принцеса в наше време просто трябва да те мързи да работиш, да висиш вкъщи по цял ден, да си сведеш социалните контакти до мамите тук и евентуално кварталната магазинерка, и най-най-важно: да си държиш благоверния на синджирче, сакън да не мръдне някъде без теб. Еми мерси съм, предпочитам да не принцествам.

# 288
  • Наблизо
Нормална жена не трябва да се забърква с шефа си,независимо какво и що се харесват.Много,много проблеми.
Но не и нерешими такива, когато се подходи с такт и уважение към другия.
Няма решима такава ситуация.Дори и тя да напусне,за да са заедно - ако се развалят нещата винаги може да го съди че е напуснала под натиск.Живея в чужбина и шеф оправящ служителката си е златна мина за всякъкви съдебни дела.Само проблеми,но като го погледна сега основно за шефа и пак ако някоя служителка му се натиска,има вариант и той да я сгащи в съда.
Ближе рани от предишна връзка е голяяяма предпоставка да те ползва за буфер и като се стегне,да те хвърли.
Което важи и в обратната ситуация. Но никой човек не може да бъде използван за носна кърпичка без негово съгласие.
По принцип е така,но някоя неопитна,но надъхана да отиде да му се сложи с идеята ''Ти си по-добра от бившата''може да е много голяма гадна плесница.Такиза ситуации трабзя да се избягват от нормални и силни жени,желаещи връзка.
Това не го разбрах,но ако е,че приятелката на конкретната му се сваля - какво му пречи на него да сваля тази която харесва?
Това че е толкова зает да пъди приятелката и, че просто не я регистрира като отделна личност?
Щом толкова не я е забелязал,толкова ще я забележи и като почне тя да му се слага.
Баща й му се води шеф - значи мъж мижитурка,щом го е срам от себе си да покани някоя.
Или не иска да го смятат за златотърсач?
Един уверен в себе си мъж защо трябва да се притеснява кой за какъв го взима?
Неравностойно материално положение - и какво от това?Точно ако е горд ще застане като мъж и ще си каже така и така аз съм това.Жената ще прецени дали иска или не.
А може би не иска да и предложи по-лоши условия на живот от тези, с които е свикнала? Въпреки че се смята за неин равен, който просто не е имал късмета да се роди в богато семейство?
Ще се напъне и ще й ги осигури.Свястната жена знае да вижда потенциал и желание.А ако е някоя кифла - тя така или иначе няма да му обърне внимание.
Изобщо кофти ситуации,в които нормална жена не би се забъркала.
Без риск да загубиш няма печалба. "Нормалната жена" ще бъде обект на внимание най-вече от кандидати на по-ниско ниво от нейното. А тези на по-високо, ще бъдат отмъквани от по-активните и посестрими и ще бъдат презряни заради "слабия им ангел".
И се получават класическите случаи "Къде изчезнаха истинските​ мъже" и "Читавите мъже отдавна са заети"...
Ми намерили са се с истински жени.
ПС Говоря за разумен и премерен риск от ДВЕТЕ страни, с последователни стъпки  и от двамата. С много внимание, взаимно зачитане  и такт, а не за хазарт от типа "Дано се съсири морето"...
Да бе,отмъкнати.И каква е файдата да си се натегнала на някакъв,който първоначално не те е искал и в крайна сметка си е дал сметка,че по-доброто не му обръща внимание и се е примирил с натегачката,ама здраво навита?Ще си знае,че му е в кърпа вързана и толкова?Лесно и удобно.
За мен това не е изобщо положение ,което една жена трябва да заслужава,но има много такива.

Koсите,аз говоря когато една жена иска връзка,Ако иска само секс всякакви варианти са възможни и там изобщо не се и бъркам.
Друго - мъж няма да ти откаже обаче,че да минава и заминава.Досега не съм видяла мъж да отказва на навита му жена,освен ако е във връзка.Ако не ти пука и не е проблем само секс - ок.Обаче ако не е така,като не те е забелязал значи не те харесва и продължаваш напред с някой който ще те оцени достатъчно,че да се потруди да те ухажва и желае.
Милена за мен е немислимо да свалям някакъв смешник в дискотека,дори и само за секс да е.Нито ми е на нивото,нито на годините.Щом е стигнал да е на дискотека на над 30 години,е ясно.

Явно сме различни хора.Моят мъж също доста се потруди навремето да ме накара да поискам връзка,но винаги много се е старал за мен и ме спечели.

# 289
И аз съм старомодна и не мога да си позволя унижението да търся мъж ако няма никаква проява от негова страна на желание за среща - първа,втора,пета. Може кръв да повръщам, но не бих направила първата крачка.И не,не говоря за преследване и досаждане,а чисто за ситуации,в които мъжът не полага никакво усилие да има втора,трета или пета среща. Не смятам,че е нещо лошо,нито съдя тези,които го правят ( макар,че точно заради тях мъжете са принцеси ) , но аз не бих се чувствала жена,ако мъжът не е показал откровен интерес към мен.Не вярвам в оправдания от сорта ,, той е много затворен,, ,,срам го е,, ,, няма смелост,, и т.н. Ако той няма смелост - аз ли да имам повече ?  Вярвам,че мъжът трябва да е по-силен от жената във всички аспекти и в този ред на мисли - не ми звучи правдоподобно и обнадеждаващо да свалям мъж,който няма смелост или нещо друго,което аз трябва да имам.И то за толкова елементарна ситуация.

# 290
За 3 път в темата изразяваш една и съща идея, дори първото мнение в темата е идентично 😄 Очевидно много държиш да се знае, че си старомодна и не правиш излишни крачки. Смелостта при мъжете е двуостра кама - както е проявил смелост към теб, така и към някоя друга в последствие.

# 291
  • София
Смелостта при мъжете е двуостра кама - както е проявил смелост към теб, така и към някоя друга в последствие.

Рабира се, че ще проявява смелост, докато си намери майсторката. Mr. Green
Ама да седи като Мислителя и да чака мацките да се надпреварват за вниманието му, докато успеят да отклонят зареяния му поглед към себе си, е кифленско отвсякъде.

И се харесва на амазонките, решили да го играят еднакви със "силния пол".

# 292
Тази тема ме кара за пореден път да се възхитя на прозорливостта на народния гений, проявяващ се включително в следния пророчески виц:
- Жена пазарува в козметичен магазин и плаща в брой със стодоларова банкнота.
Продавачът разглежда банкнотата и казва - Госпожо, парите са фалшиви.
Жената: - О, боже, значи вчера съм била изнасилена !

За принцесите, които се държат като истински принцеси, специален поздрав:
- А с целувките засега ще изчакаме, казал принцът, слизайки от Спящата красавица и закопчавайки панталона си...

# 293
  • София
...
Милена за мен е немислимо да свалям някакъв смешник в дискотека,дори и само за секс да е.Нито ми е на нивото,нито на годините.Щом е стигнал да е на дискотека на над 30 години,е ясно.
...
Ама как 30-годишни в дискотека?!? Абсурд! Те по пенсионерски клубове ходят.

Мда, положението е тежко, Марийке.

# 294
  • Наблизо
Айде не че са възрастни,ами простовати.
Мъжете стоят като борсуци и зяпат натоканите девойки.Виждала съм и направо дъртаци,търсещи си младо да си купят и цялата тази картинка залята с гадна музика и дрога.

# 295
  • София
В момента поддържам някакви чат отношения с мъж, който не е нищо особено. Той смята, че разбира дали жените държат на него като се дистанцира и не им пише изобщо. И ако някоя му пише настоятелно, има шанс да си заслужи среща, евентуално връзка с "Негово височество". Интересното е, че нито една не му пише в дългите периоди на мълчание, но вместо да смени тактиката той упорито продължава с кифленското поведение...

# 296
Смелостта при мъжете е двуостра кама - както е проявил смелост към теб, така и към някоя друга в последствие.
Бъркаш смелост и самочувствие с донжуанство.....   Smiley
Да, един мъж Трябва да е смел.
За какво ми е плах и неуверен мъж, който няма самочувствието да ухажва една жена и да приеме нормално отхвърлянето, ако не го приемат?
Че такъв "утре" няма да защити детето си от някое напористо нахалниче, няма да се защити от гаден колега/колежка, които му въртят номерца, няма да защити родител пред лекаря в болница (има отвратително нахални доктори), няма да защити жена си от някой грубиян....като не говоря за физическа защита.
Една жена трябва да знае, че може да разчита и да се "опре" на силно мъжко рамо.
Ако ще трябва АЗ да го свалям, АЗ да защитавам децата си, АЗ да се защитавам от грубияни и клюкари, и т.н., че защо ми е подобен "мъж"?Само за да имам мъж за пред хората?

# 297
За какво ми е принцеса, която прехвърля всяко неудобство, разход и риск върху мене, още от периода на ухажването?
Такава, която счита, че светът и е длъжен по причина на нейният пол?
Такава утре няма да иска да ражда и кърми, за да не си развали фигурата и защото е трудно?
Ще иска не мъж, а слуга, за да не си развали маникюра докато натисне копчето на пералнята?
Един мъж трябва да знае, че в къщи го чака уют и спокойствие, а не третото за деня работно място с шеф киселяк?
За какво ми е жена, ако трябва АЗ да върша всичко, включително да храня бебето с изкуствени боклуци?
Това, като огледален образ на горния пост.

# 298
За какво ми е принцеса, която прехвърля всяко неудобство, разход и риск върху мене, още от периода на ухажването?
Такава, която счита, че светът и е длъжен по причина на нейният пол?
Такава утре няма да иска да ражда и кърми, за да не си развали фигурата и защото е трудно?
Ще иска не мъж, а слуга, за да не си развали маникюра докато натисне копчето на пералнята?
Един мъж трябва да знае, че в къщи го чака уют и спокойствие, а не третото за деня работно място с шеф киселяк?
За какво ми е жена, ако трябва АЗ да върша всичко, включително да храня бебето?
Това, като огледален образ на горния пост.
Така е.
Всеки е свободен да търси и да намери това, което го удовлетворява.Smiley
Няма закон, който да те задължи да търпиш нещо, което не понасяш.

# 299
  • София
Нали?! Най-добре нищо да не вършиш. Тогава не ти трябва жена изобщо. Стой си при мама и чакай всичко на готово. Това към Ежко Бежко.

Общи условия

Активация на акаунт