WIZZ AIR - 34

• 47 716
  • 799
  •   1
Отговори
# 195
Днес има 20 % намаление на полети до 30-ти юни. Ей не бяха пускали от януари намаления тия гадове.... да бяха пуснали и за лятото поне... Откога ги дебна🙄

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 14:00 от Stelyana Treneva 617298

# 196
Добре де, винаги съм си мислела...ако си купя куфар/чанта от безмитните магазини след проверката, дали ще ми направят проблем? Защото по принцип нали покупките там са разрешени за качване на борда.
Дъщеря ми си е купувала дамска чанта от безмитния ,качи си я без проблем.
Последният път в Барселона се качихме с две пълни торби с шоколади,бисквитиери,бонбони и т.н. Не мисля,че ще е проблем това,за което питаш.

На 29.април летях София-Лондон. Този понеделник се върнахме обратно Лондон-София. Не разбрах кога всъщност трябваше да проверяват багажа. Пътувахме 4 човека само с ръчен (безплатен) и 1 Прайорити. На 2-ма ръчните чанти не отговаряха на позволения размер (но можеха да се натъпчат в клетката при необходимост). При качването на самолета (и в двете посоки) едва си носехме чантите с покупките от безмитната. Sweat Smile

# 197
Точно в Барселона приятелка си беше купила яке от безмитния и направиха проблем, че е с голяма чанта, та се налагаше да го облича. Въпреки, че 10 пъти им показа, че е от безмитния. Което е тъпо, защото после в самолета го съблича, ама...

# 198
  • In transit
Благодаря ви за отговорите. Един път си бях харесала точно хубава голяма дамска чанта в един магазин, но не посмях да си я купя да не ми направят проблем. Blush

# 199
Да, не е кой знае какво намаление, но става.

# 200
  • с/у ОколоМръсТното
ако човек приеме, че правилата са да се спазват, дори и някъде да не те проверяват изрично, няма да ви изглеждат като чакали...
Чудя се "чакалите" как ли се забавляват с нас и нашите циркове по летищата....
Любимото ми е да се "крие" ръчен багаж в торбичка от фрийшопа. Grinning

хитро!
Ще се възползвам Simple Smile))))))))

Чакалите в София не ме интересуват.  Аз си знам правата. И не смятам, че мога да ощетя някого (включително и Уиз) с чанта, която е като 2ра моя кожа. НО не бих си рискувала портфейла в джоб или раница.

Кацам на най-голямото европейско (или едно от най-големите) летища в Европа.
Последният път обърках гейта и 2 пъти минавах проверки.
Един не ми направи проблем.
А повярвайте ми.... там проверките са бетер драконови.

# 201
  • Пловдив
А дали намалението се комбинира с картата на ДСК?

# 202
Аз си знам правата. И не смятам, че мога да ощетя някого (включително и Уиз) с чанта, която е като 2ра моя кожа. НО не бих си рискувала портфейла в джоб или раница.
Тогава си плащате приорити и си взимате и чантата.
Аз лично имам малка чанта, която нося на летището и накрая прибирам в раницата при проверката.
Значи хем ние да имаме права, но като трябва да спазваме правилата на команията - все гледаме да излъжем (за всички нас се отнася това, не по-специално към вас Шани).
Някой хубаво го беше написал по-нагоре - опитват да сложат чанта 60/50/30 в клетка 40/30/20. Ами то си е срамота....

# 203
  • Пловдив
Как мислите...по 100лв двупосочен за Барселона ок ли е?Нямам представа как са цените там?

# 204
  • sf
Как мислите...по 100лв двупосочен за Барселона ок ли е?Нямам представа как са цените там?
Екстра са.

# 205
  • Пловдив
Екстра са.
104 по-точно, де  Grinning за 12юни.Жежко ще е сигурно...
Скрит текст:
Сега остава и читаво местенце за настаняване да намеря  Praynig

# 206
А дали намалението се комбинира с картата на ДСК?

то няма нищо общо
20% са си 20%, с какво плащаш е съвсем отделно

# 207
Искам да споделя горчива случка с Wizz от миналия месец.
Много пъти съм летяла с тях, винаги троша нерви със закъсненията им, но такова чудо не ми се беше случвало.
Пътувам за Милано от София. В чекирания багаж имах 6 кутии цигари (не стекове, кутии), имах и две кутии в дамската чанта. На следващия ден след пристигането решавам да си взема една кутия от багажа и тогава осъзнавам, че цигарите ми липсват. Все пак решавам, че съм ги забравила вкъщи и решавам да изчакам преди да вдигам панаири. След седмица се прибирам, цигари няма. Откраднали са ги от багажа ми в София.
Много много се ядосах и решавам, че ще им създам колкото проблеми мога. Влизам в интернет да чета какво мога да направя. На сайта им пише, че трябва да попълня някаква форма за проблем с багажа или в 7 дневен срок да отида да попълня някакъв документ на летището (деня на връщането ми беше точно седмия). Решавам, че нямам време да ходя да се занимавам и попълвам формата от сайта им. След 2-3 дена получавам отговор, че цигарите били краткотрайни стоки и нямам право да ги нося. Шок. Обясних им, че това съвсем не е така и че имам еди какви си права. Както не можех да ги нося, изведнъж решиха, че ще се заемат със случая, но ми поискаха въпросния документ от летището, който аз не си изкарах, понеже на сайта им пишеше срок от около 20 дни, и дори не ставаше ясно, че е задължително. Съгласих се все пак, че грешката е моя, но след като твърдят, че нямам право следва най-малкото да ме уведомят, че багажа ми е бил проверен и че са конфискували еди какво си. Изисках документ, както се сещате не получих такъв. Последваха още безброй мейли и обяснения, без никакъв успех.
Най-нагло крадат от багажите на хората дребни неща и прикриват хората си. Потресена съм просто!
Заключвайте си куфарите и не оставяйте нищо, което може да вземат за лична употреба.
Най-вече проверете си багажа преди напускане на летището, за да не попадате в такива ситуации.

# 208
  • In transit
Не разбрах от горната случка какво общо имаше в Уиз? Проблемът е в хората, които работят на летището и товарят багажите. Във Варна доста хора бяха уволнени преди време по същата причина.

# 209
ти хубаво си бясна, но първо, товарачите на багажа са служители на летището, не на Уиз, второ, без документ издаден на място никой няма как да знае дали наистина са ви взели нещо от багажа и трето, липси в багажа се плащат на килограм, т.е. може да ви липсват едно кило злато или едно кило пясък, имате право на едно и също обезщетение (ако имате съответния документ)

Общи условия

Активация на акаунт