Второ дете-голяма разлика

• 12 522
  • 157
  •   1
Отговори
# 15
  • Deutschland
След няколко дена ставам на 40 г, а преди дни родих третата си дъщеря. Голямата е на 15 и е безкрайно щастлива, че отново е кака. Не съжалявам нито за миг за това, а и се чувствам перфектно. На 40 съм, не на 90 все пак Simple Smile)

# 16
Разбира се, че решението си е наше и дъщеря ни няма право да се меси. Не  я използвам като предлог, че не искам да си развалям кефа, просто си познавам детето много добре. Тя е едно голямо ''чудo'' още от малка сме я бъзикали,че ще става кака, а тя подскачаше и не искаше и да чуе. Обича да е център на внимание и всичко да върти около нея. Знам, че няма да се зарадва, че ще става как и ще се нацупи, но пак казвам решението си е наше, просто споделям.

# 17
Имах съученичка с разведени родители, на която в 11-ти клас майка и роди от друг и баща и тогава имаше дете от друга и тя нямаше проблем с това. Появиха и се сестра и брат. Даже показваше снимки в училище. И казваше, че ще е интересно ако докато станат ученици ще станат леля и чичо на нейно дете. Жените не знам на колко години са били, но нямаха проблем с раждането. Ако ще го махате, заради нея поне и кажете. Може да кажете, че се чудите не заради нея, а защото си на 40.

# 18
Ако единствената причина за колебанието ви е реакцията на дъщеря ви - въобще не го мислете! Всеки тийнеджър вероятно не реагира много положително като чуе, че родителите му очакват бебе, но това е временно и напълно нормално.
Детето си е ваше, вие ще го гледате, вие решавате искате ли, можете ли. Бебето няма да пречи на бала и матурите на каката.
И наистина когато тя замине след 2 години да учи няма да остане сами, а ще се чувствате подмладени отново по площадките Simple Smile
На възрастта ви нищо й няма.

На същото мнение съм.

# 19
И ние споделяме, не ви обвиняваме, дори се опитваме да ви разберем.
Аз лично мисля, че ви е удобно да се извинявате с нея..... може и да греша.

# 20
Опасявам се че така, както ви чета ,  евентуалната кака ще е единствената която би се зарадвала на ситуацията...

Аз имам сестра 16години по -малко от мен, единствена сестра. Когато  ми казаха че ще имам сестра плаках от щастие. Ужасно е да си само дете. Аз съм на 51 тя на 36. На тези години възрастта е само цифра. Благодаря съдбата за това че я има. За майка ми сестра ми пък стана любимата грешка.

# 21
  • София
В случая съм абсолютно и стопроцентово Pro-life. С едно голямо НО...
Към голямата щерка явно трябва да се подходи по-деликатно с новината. Знам, че сигурно много тук ще ми скочат, че е голяма, че на 17 не бива да се държат като с малко дете и т.н. Истината е, че в тази възраст понякога още ги тресе много здраво пубертетът. Особено пък ако по природа е нарцистична литература.
Говорете с нея, обяснете й, че ще си има и мечтания бал, и подкрепа при матурите, и рамо, на което да си поплаче, и прочее.
Не мисля, че е чак толкова ненормално, че майката мисли И за голямото си дете и неговите емоции. Напротив, според мен е похвално.

# 22
Като жена, която не може да забременее по естествен начин бих ти казала да задържиш детето. Но като рационално разсъждаващ човек бих те посъветвала хубаво да помислите с мъжът ти дали искате това дете, готови ли сте пак да отглеждате бебе, с разликата че сега ще гледате две деца (въпреки, че дъщеря ви си е голяма вече). И трябва да го споделите с дъщеря ви, тя е достатъчно голяма, а и ще видите реакцията, много се надявам да е положителна 😊
Успех!

# 23
  • Bарна, морето, сините вълни
Чудесно е, че имате финансовата възможност да отгледате още едно дете. Ако подходите правилно към дъщеря си ще ви разбере, дори в началото да е леко объркана. Задръжте детето, ако така го чувствате отвътре и сте готови да му дадете много любов.
Мен мама ме е родила на 38, трето дете. Мъжът ми също е на свекървата трето дете, на 39 години. И двамата имаме големи разлики в годините с братята и сестрите си. Но не виждам драма в това. Дори тенденциозно жените са започнали да раждат на възраст над 30 години.

# 24
  • София
Наближавам 45. Съпругът ми скоро ще стане на 47 г. Имаме 4 деца - на почти 19, на 17, на 12 и на 4. Третата ни дъщеря е ин витро, а най-малкият ни изненада след диагнози и за двамата "вторично безплодие" и в 3-ти месец на бременността. Имаме възможност и си ги гледаме. За малкият за няколко дни ни минаваше през главите мисълта да го махнем, но след мъките, докато се сдобием с третото ни дете, нямаше начин да вземем подобно решение. Щастливи сме с избора си! И с децата си!

# 25
Според мен как ще се чувства голямата ви дъщеря е само оправдание да не искате бебето. Причините са други, вие ги знаете много добре, но ви е страх да ги изречете на глас.

Ако момичето ви отиде да учи в друг град или се ожени, ще ви хареса ли да сте само двамата?

Бъдещия баща иска ли бебето да се роди?

Махай го щом си решила, но не се оправдавай с дъщеря си.
А и ... Щом решения засягащи двойката зависят от дете в пубертет ... не искам да коментирам.

# 26
Аз и брат ми сме с 13години разлика,той е по-големия , майка ми ме е родила на 32.С брат ми сме малко отчуждени,понеже аз като бях малко дете той вече беше почти абитуриент, завърши и замина да учи и така нямам от детството си много спомени с него.И другия недостатък е вашата възраст, след време ще се отрази на самочувствието на детето като с по-възрастни родители, знам че звучи повърхностно ,но понеже аз съм го преживяла , беше ме срам да кажа на колко години са майка ми и баща ми.

# 27
Решението е ваше, но лично за мен няма по-голямо щастие от още едно дете Simple Smile Щом имате възможност да го гледате, какво ви притеснява?
Сестрата на мъжа ми роди 2-ро дете на 38 години ( разликата с големия й син е 10г). Всички бяха и са много щастливи!
Моите дъщери са със 7 години разлика. Каката на почти 8г в момента е безкрайно щастлива и горда Simple Smile

# 28
Майка, родила на 32 е считана за толкова стара, че детето ѝ чак се е срамувало??? Това сигурно е било в Долно Камарци през 16-ти век.

# 29
Дошъл е нов живот, щом го искате, посрещнете го. За каката, приемете каквато и да е реакцията и, но не се съобразявайте с нея. Може да е щастлива, може да е недоволна. Но не трябва това да е съществено, а дали искате детето.

Общи условия

Активация на акаунт