Отговори
# 300
Ще гледаме и ще видим не казвам, че съм права, но не е невъзможно, особено за драма, родител да не харесва детето си и то да трупа гняв към него.

# 301
Аз пък друго си мисля. Стигнахме до половината на сериала и все още кълвем тук - там и гадаем. Реално сериозна завръзка с предстоящо развитие на обещаната драма няма и не знам дали ще успеят да развият добре сюжета в оставащите серии. Много мразя набързо претупано развитие в последния епизод. Като в едновремешните латино сапунки- 200 серии рев и драма  и  последната серия- всичко  си идва на мястото и хепиенд.

# 302
Феникс, напълно те подкрепям. На мен също ми е претрупано да се случва всичко накрая, но за сега самотова се тръби убиецът ще се разбере в 12 епизод.

# 303
Май само на мен ми е направило впечатление как Мия рецитираше части от Корана предполагам, когато се върна в селото да пита човека това ли е Амена. Ще взема да се окаже, че и тя има мюсюлманска жилка.

# 304
Май само на мен ми е направило впечатление как Мия рецитираше части от Корана предполагам, когато се върна в селото да пита човека това ли е Амена. Ще взема да се окаже, че и тя има мюсюлманска жилка.
Може да е запозната покрай работата си.

# 305
Възможно е.

Но все пак в работата си е профилирана към арабския свят, така че може и да е просто професионално запозната.

# 306
  • Варна
И аз съм на мнение,че доста сюжетни линии останаха да висят в нищото. Като гледам как вървят нещата, не съм оптимист, че ще бъдат завършени повечето. Подозирам, че ще ни изпляскат някой за убиец в 12епизод и до там, едва ли ще задълбаят. Дано не се окажа права!
В този ред на мисли - какво стана с момчето-полицайче, което беше прибрало парите? Нещо не разбрах, върна ли ги, или само обеща и изчезна? С детето какво се случва в болницата, какво е видяло, какво е станало? Пчеларят има ли нещо общо, или е ,,само" домашен насилник? Какво стана с бежанеца, дето го бяха нарочили първоначално? Защо много бременна полицайка продължава да работи на терен?

Възможността Каракехайов да е спуснат от лифта ми изглежда точно толкова вероятна, колкото да е спуснат от извънземни, т.е граничеща към нула. Даже това с извънземен Шейтан, който излиза от пещерата и обикаля горите и наказва насилниците ще обясни напълно всички каши до момента. hahaha
 Надявам се Милошеви да имат милост към зрителите и да са измислили нещо по-реално.

# 307
  • Пловдив

Познаването на която и да е свещена книга не се предава генетично. Мия ги знае тези неща, защото с тях работи.

Иначе доста неща останаха да висят в пространството и дано ги заплетат накрая, че иначе ... гадно.

# 308
ОК. Съгласявам се, но с уговорката, че това е само филм. Няма сила на земята, която да ме убеди, че в ДАНС знаят Корана. Сори.

# 309
На мен все ми се струва, че пак ще чуем за Славчо.
С детето историята приключи. Видяло е последния труп, или поне част от него. Детето е в шок и казаха, че повече няма да го закачат.
За мен в нищото увисна сюжета с Камелия и сина на Каракехайов. Също, почти нищо не научихме за другите две жертви. С кого са общували, къде са ходили и т.н. Знаем доста за Каракехайов и почти нищо за другите двама 🤔.

# 310
  • Бургас
Моите престъпнически фантазии, нищо че не познавам Смолянските езера. За да звуча убедително си представям, че въпросното езеро (Тревистото?) е достатъчно голямо и поне частично граничи с трудно достъпни горски терени. Та пристигам в тази удобна за мен зона с два коня; Imp  На единия съм натоварила добре опакованото тяло на жертвата, с вид на багаж; Другото добиче е натоварено с лека надуваема лодка- сгъната също като багаж. Отивам на бивак в чуждите очи. Помпя лодката ; товаря "багажа". Изхвърлям в средата на езерото  - всичко това в добре избран час от денонощието. Оттеглям се. Добре съм опакован в абсолютно чисти дрехи , минимално пропити с моята миризма. И да има някаква миризлива следа , тя се губи във водата, защото изхвърлям дрехите  в нея. Доколкото знам има около 1 м торф на дъното- ще се погрижа да потънат безвъзвратно, за разлика от Каракехайов, когото искам да открият. Smiling Imp

# 311
Добре написано Simple Smile

# 312
ОК. Съгласявам се, но с уговорката, че това е само филм. Няма сила на земята, която да ме убеди, че в ДАНС знаят Корана. Сори.
Знаят , знаят.. особено тези, които се занимават с тероризъм.

# 313
И аз мисля, че трябва да знаят Корана. Мия дава всичките си сили,за да разкрие случая. Тя самата казва, че тя е работата. И оставя на заден план детето си дотолкова, че не се сеща за нея. И двете са свикнали така да живеят. Диана така е привързана към баща си, защото той е бил този, койот й е обръщал внимание.
Аз също мисля, че ще има семейна драма около прокурорското семейство. Асен и Филип са доста различни. Асен може би има друг баща, може би мюсюлманин. Външният му вид подкрепя тази теория - има брада, гола глава. На рисунката мисля, че е майка му. Той е привързан към нея. Обича планината. Интересно е, че има познания в медицината - сцената с измъчването на Пчеларя (обясняваше подробно какво се случва, когато загуби еди-колко си кръв).
Не знам защо обаче Пчеларя нарече жена си Сатана. Нещо от рода "Тя е Сатана". (Може тя да има общо с убийствата).
Руфинка още в първата серия каза, че злото се крие в планината. В планината живеят Асен, Пчеларя, жена му и Лазар. Къщата на прокурора също е в планината, далеч от другите. Може и някой от семейството му да е. Засега знаем за тези герои. За мен всички са подозрителни. Мисля, че още по-запленето ще става. При Амена мисля, че е ходил Лазар (той също гледа коне), а не Асен. Лазар е против бежанците, но нищо чудно да има нещо общо - да е бил влюбен в Амена, наранен е от това по някакъв начин, тя е заминала и у него се поражда болка и става такъв.
Много малко знаем за героите, има още какво да разкриват.

# 314
Да, половината сериал мина и наистина почти нищо не знаем за героите, освен за Мия и дъщеря ѝ. Честно казано тази история ми е излишна, освен ако няма пряка връзка с убийствата. Обаче аз мисля, че Мия и Диана нямат пряка връзка, още по-малко пък драмата между майка и дъщеря. Т.е. си е един ненужен пълнеж. Имам някакво много лошо пречувствие, че ще остана доста разочарована от оставащото развитие и края. Дано да греша...

Общи условия

Активация на акаунт