Магията на изтока - тема 57

• 20 591
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Аз знам, че корейците са консерви....ама на моменти ми идва в повече......такова отвратително отношение....все едно са втора ръка хора.
Съботно-неделните и ежедневните драми как се различават..брой епизоди ли да гледам за ореантир....тука съм нова...ама с тях си запълвам времето м/у това, което гледам.

# 571
Дане, аз се сетих за това newsm47 , от времето на Паста.

Рос, объркали са хапчетата нещо тези от Сумпи. Само ден преди това са публикували друга информация Rolling Eyes.

ledenotomomiche, няма по какво да ги различиш освен по това, че едните се излъчват всеки ден през седмицата, а другите само в събота и неделя. Евентуално ежедневните са обикновено от 100 епизода нагоре, а другите са до 100. (Всъщност, реално са 50, но от миналата година започнаха да делят едночасовите епизоди на два по половин час и ги излъчват един след друг.) Иначе като съдържание няма кой знае каква разлика. Все са за няколко семейства навързани с разни невъзможни връзки и тайни между тях.

След малко (от 13:00 ч) по 24kitchen започва поредица за японската кухня. Ако на някой му е любопитно може да погледне.

# 572
2в1 Благодаря, че каза за японската кухня...че ако бяхме изпуснали малката щеше да полудее тука(другия 9 годишен фен на Азия в семейството).

# 573
О-хо, с тази 9 годишна госпожица те чакат още много години из азиатските дебри. Сега ще са анимета, манги, после ученически и романтични драми, а междувременно няма да се разминете и с к-попа Hug.
Не, че аз, макар и да нямам съмишленик в къщи, с който да се оправдавам Joy, вече над 10 години гледам предимно азиатско.

# 574
Fake Affair 1
ГГ малко преиграва за моя вкус, прекалено се кокори и театралничи нещо
Стана ми любопитно след този твой коментар и хвърлих едно око. Досега не бях гледала дъщерята (нито пък синът му съм гледала в нещо) на Кен Уатанабе и не я знаех що за актриса е. Обаче... Тук е моментът да си призная, че колкото и да харесвам Кен като актьор, в някои моменти ми се струва прекалено експресивен. Сега при Ан забелязах същото нещо. То си е лично мое мнение, разбира се, но има случаи, в които бих предпочела да бяха малко по-обрани. Обаче не са. Ефект ли е, дефект ли е... Joy

И... Догледах Cruel Romance! Отървах се. Smirk Всъщност като цяло не беше никак зле.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 14:30 от bell_87

# 575
Харесва манга...всъщност това е едиствената анимация, която гледа....и то рядко защото подбирам...а там съм боса.
К-поп слуша...предимно това се слуша у нас+ класическа музика.
Тя не гледа анимация принципно....беше на около 6г., когато започна да заглежда игрално кино....първо филми тип приказки...Нарния, Златния компас и подобни...сега си гледа съвсем нормално зряло кино.
От драмите е гледала Клуб красиви момчета(корейска и японска версия), Наследниците, Лятно желание, Лунните влюбени, Любовен дъжд, School 2015: Who are you , Градския ловец, Романтичния доктор в момента историческата драма по БНТ и Добрия човек, Потомците на слънцето и май има и още...ама не ги помня.
В момента чете "Китайски легенди и разкази за необичайното".
Всичко, което засяга далечния изток е любимо...история, природа, легенди, храна, музика, кино....всичко до което би могла да се докосне изобщо.

# 576
Дане, аз се сетих за това newsm47 , от времето на Паста.
Toва е по-добро от това за което аз се сетих. За Gumiho-то.

Ето я песента на Миура  .Жалко,че не успявам да оценя пеенето ня японски.Музиката ми харесва.

Аз си мисля,че моето чедо е обречено да е зарибено по изтока,но овчия инат ще ме опровергае,вероятно:scream:

# 577
  • DE
Обожавам пеенето на японски, особено добре им се получава на няколко корееца Crazy направо ромоли в ушите ми Heart Eyes
Харума колко е пораснал, въпреки че не го понасям в клипа е добре, малко са прекалили с аутотюна.
Ние сме ясни и дъщерята и сина са Азия фенове плюс племенницата Flutter. Малкия пее на японски от 3 годишен, а след тазгодишния концерт на който присъства е сигурен запален фен, аниметата са ясни, момчетата ги обичат.
Корейски драми отдавна не се гледат вкъщи, кпопа е почти персона нон грата у дома след тазгодишните сътресения в шоубизнеса им  Tired  Някога може и да ми мине...

Обещаното модно решение на Ямапи и Каме Mr. Green
Скрит текст:

# 578
  • MJF
E как е пропуснал чорапките Ямапи  Crossing Arms!От снимката туй забелязах първо, все пак ми е любима далекоизточна модна тема "чорапите"  Mr. Green.

Бел, знам че си гледала много Кен Уатанабе. Аз и него и щерката рядко. Тук ГГ играе афера, предложиха ѝ и тя малко като овца се съгласи. Та тоз момент хем афера пък хем не ще/света вода не напита го играе нещо тотално ми "изкуца" като игра. Не като сценарий а като игра. Да видим нататък.

# 579
Не знаех, че Харума се изявява и като певец.

ledenotomomiche, доста добър списък от заглавия за дете на нейната възраст. Можеш да ѝ предложиш и другите части от поредицата Училище - 2013 и 2017, ако не ги е гледала. А, ако историческите ѝ допадат може да пробва Слънцето и Луната.

# 580
Обожавам пеенето на японски
Знам.Ти и друг път си го споделяла.Японският и дъч са ми е най не музикалните езици.

Аз пък гледам корейско (цели 3 сериала тази год.),ползвам корейска козметика и карам корейска кола,виж с музиката им много не се разбираме,но има изключения и ОСТ-тата.Хранта - НЕ.Опитах кимчи ... не и не.Обаче японската храна - мммм.
Обаче сега съм се зарибила с една индиска баба,която готви вегетариански ястия в големи количества за бедни деца.Има и дядо,който готви пък с месо за същите деца,а и китайката,която Рос показа.Та в момента карам на азиатска кухня или поне от дръг край на Азия.
И една корейска с грим следя.

# 581
  • DE
Караме 4 японска кола, 3 от една марка, твърди фенове сме Heart Eyes
Умираме си за суши, имаме няколко хубави ресторанта в града на шведска маса за 15 кинта на човек ядеш каквото си искаш Crazy
В БГ имам плъзгащи врати у дома, обожавам ги.

# 582
Обича исторически драми( с принц Уанг Со...си беше любов от първи поглед при тях)...на майка си прилича тук. Ще гледаме другите 2 части заедно, аз също все още не съм ги гледала(За училището говоря). Запланувала съм и Лъжеца и неговата любима, Ти си падаш по мен, както и Ти си красива....защото са музикални и съм сигурна, че ще и допаднат.
Ако се сещаш за още заглавия пиши...може да не е корейско...само да има бг. субтитри...

И у нас сушито е на почит....аз правя от време на време. Корейска кухня не съм пробвала...обеща съм на нея....тя проблем с пикантните храни няма....за разлика от баща си и мен. Иначе всички много обичаме китайска такава. При нас в града са отворили едно за тайландка кухня и трябва да я заведа да и взема.

Ако следите азиатските седмици в Лилд....можете ли да ги споменавате между другото....че при нас не винаги идват брушури.

# 583
Дане, Joy ако не друго и при колите не изневеряваме на азиатското.

Суши не ям,защото в повечето случаи има риба.Обаче една супа Кабоча (поне така я водят,защото я правят със същия вид тиква) и разни неща с боб адзуки.Всъщност единият японски ресторант при мен си е на японци,което означава,че работят в петък и често ходим,също и в тайландския,защото явно предпочитаме по-пикантна храна и ни е по-близо.

# 584
Лед, (дано не се сърдиш, че ти съкратих ника, но така по-лесно Simple Smile ), от Училищата най-харесвам 2013. Говоря за новите, защото старите (първите 4) не съм гледала, а и не знам дали могат да се открият, освен някакви откъси из тубата.
Сега ще те затрупам със заглавия Mr. Green като съм ги подбрала да са преведени на бг и да са подходящи за гледане с малката госпожица и биха ѝ били интересни. Ще дам линкове към Спирита, защото там има линкове и за сваляне и за гледане онлайн, а и да можеш да прочетеш коментари за съответния сериал, ако искаш. Има и корейски, и японски, и тайвански. Някои са по-старички, но пък култови.
Скрит текст:
И щом сте фенки на Уанг Со Wink значи е задължително да видите Джун Ги като Илджиме. Другите "исторически" са Sungkyunkwan Scandal и Moonlight Drawn by Clouds.
А тези са ученически, музикални, романтични...
Dream High , What's Up , Shut Up Flower Boy Band , Reply 1997 , Mischievous Kiss (този има и други версии, но лично на мен тайландската и тайванската са ми фаворити), Goong , Strong Woman Do Bong Soon , Weightlifting Fairy Kim Bok Joo , Secret Garden
Японски - Hanazakari no Kimitachi e (този си има и корейска версия) , Gokusen
Тайвански и китайски - Bull Fighting , Devil beside you , Moon River ,
Meteor Garden 2018 - този в момента се превежда и е римейк на първата тайванска екранизация за момчетата-цветя, т.е небезизвестните F4, които вече сте гледали в корейски и японски вариант.

Общи условия

Активация на акаунт