В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 378
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, да ви питам, три ли са ФМ, защото аз съм била на две и двете бяха наред, но нищо не ми е споменавал за трета пък аз го питам периодично какви изследвания предстоят. Хмм другата седчица, когато ходя на консултация ще го попитам...

Тази третата е пожелателна. Ако искате да си го гледате и да си вземете скъпи снимки 🤣🤣🤣 но пък не винаги се показват, защото са доста големички вече и зависи как са застанали. Понякога третата се налага, ако доктора ви е казал или е видял нещо притеснително миналия път. Щом не са ви казали, значи няма проблем Hands Plus1

# 256
Не е точно така,не е свързана само със скъпи снимки. Да,някой път се пропуска ,но ако се замислите,след като се роди бебчо ,живот и здраве,никой не му гледа на ехограф всички органи и системи. А има редица състояния,които могат да бъдат коригирани след раждането,ако са на време диагностицирани.
Поне това е моята логика защо се прави третата фетална морфология. 😊

# 257
И аз мисля, че е важна всяка от трите ФМ. На последната се оглеждат обстойно не само органите, но и пъпна връв, кръвопоток, дали бебетата се хранят добре.

# 258
Аз ще ходя на третата фетална, защото на предната в 19г.с. се видяха едни кисти в мозъка. Лекаря беше категоричен, че до две седмици ще изчезнат, но аз искам да съм сигурна. Вече всички органи и системи трябва да са развити и искам да ги погледнем. Пък и честно казано - не са това най - скъпите снимки! Ще видите после за кръщенета, рд... 😂😂😂

# 259
Аз ще ходя на третата фетална, защото на предната в 19г.с. се видяха едни кисти в мозъка. Лекаря беше категоричен, че до две седмици ще изчезнат, но аз искам да съм сигурна. Вече всички органи и системи трябва да са развити и искам да ги погледнем. Пък и честно казано - не са това най - скъпите снимки! Ще видите после за кръщенета, рд... 😂😂😂
Ооо и през тези снимки минах. Вярно са по-скъпи. Иначе трета фм, както казах е пожелателна, освен ако няма причина да се направи. Всички органи на бебето са развити и се виждат и на предната и то предвид размерите на бебето тогава, се виждат доста по-добре отколкото на късната. Нашия син предишния път на късната освен пишката нищо друго не пожела да си покаже 🤣
Лекарската ни беше казала на втората фм, че няма абсолютно никаква причина да ходим на третата, освен ако ние не искаме. Та затова и на мен така ми е останало

# 260
Стратиева на втората ФМ ме предупреди да не пропускам третата. Гледат се други неща, които по-рано не се виждат. Аз не съм и мислила да я пропускам, нищо че всичко е наред към момента. Казвам, понеже говорите на тази тема. Но в крайна сметка всеки си преценява, това си е разход.

# 261
Здравейте,аз пак да се оплача имам си нов проблем , освен гания розов лишей който още не мога да излекувам ми се пиявиха и хеморойди.
Въороса ми е има ли мама която се е сблъсквала с този проблем през бременноста и как се лекува,чак в понеделник ще мога да си взема направление и съм притеснена от неприятната ситуация и сърбежа в тази област....

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 22:19 от BlondyDjitsy

# 262
Здравейте мами!Искам да попитам тези от вас на който не им е първа бременност какво сте усещали при подготвителните контракции?Два дни ми се стяга корема предимно вечер и усещам едно неудобство все едно ми се ходи по малка нужда.Бях на преглед преди 3 дни и доктора ми даде да пия папаверин 3×2 с магнеБ6 3×1 обаче не виждам някакъв кой знае какъв ефект.Моля тези от вас,който имат опит да споделят.

# 263
  • София
Blondy, напълно те разбирам, но към този момент май няма много какво да направиш... Аз ползвах НеоФитороид Био Крем, сега вече съм по-добре и не го ползвам. Прочети в нета и за хранителният режим.
Ани, при мен корема така се стягаше, че ставаше твърд на камък и усещах дискомфорт. Понякога имах и болка към кръста. Пиех магнезии. Ти си почивай и не се натоварвай. Папаверина ще помогне матката ти да не контрахира. Всичко ще е наред Simple Smile
Аз на 3та ФМ няма да ходя. Доцентката от Фемина нищо не каза на 2рата, а след първата директно ми записа час за втора. АГто също нищо не казва. С първата бременност не съм ходила.
Аз вчера поръчах легълце за бебка и накупих малко дреболийки. Вие какви матрачета за леглото сте/ще вземете?
Хубав уикенд на всички!

# 264
  • София
Аз също мислех да не ходя на 3та ФМ. АГ-то ми каза, че няма нужда защото тя си ме гледа много подробно (за втората държеше за да видят сърцето). На втората ходих при доц. Димитрова във Фемина и тя нищо не спомена за трета - като предписание ме прати само на обременяване с глюкоза.
Разбира се както бях решила да не ходя от вчера вече обмислям къде да си запиша час за всеки случай Simple Smile В Надежда съм ходила, във Фемина съм ходила. Сега си мисля за Сигридов (там е ужас за часове пък и като ми е просто ей така не знам заслужава ли) или в Щерев (че ми трябват и за един печат на изследванията ми за кръвна група).
Относно хемороидите и аз си го имам тоя проблем от миналия месец (и преди бременноста ми се появяваше). Спазвам и хранителен режим, ям киви, круши, овесени ядки и кво ли не и гледам да се движа всеки ден - разходки, пия над 1,5 л. вода, но явно от желязото или и аз не знам си имам запек и проблема си седи. Имам някъв крем "хеморрел"  https://hemoroidi-bg.com/bg/home/1-khemorel-mekhlem.html?gclid=C … NawAaArnZEALw_wcB - майка ми много ми го хвалеше и се води безвреден по време на бременност, но честно казано още не съм почнала да се мажа искам да се консултирам и с АГ-то си.

# 265
Аз ходих на 3та ФМ, но реално АГ-то не ми е казвал да ходя, вероятно нямаше нужда, но се бях записала вече и отидох. Аз се следя и по касата и на частно при лекаря, който ще ме изражда и двамата ме гледат и на ехограф и като цяло можеше да си мина и без платените прегледи. Лекарката по каса си е доста съвестна, но нямах идея как ще са нещата, мислех че ще ме претупва. Реално погледнато, ако няма никакви проблеми няма нужда от никакви прегледи, ама човек все се старае да направи повече и повече.
Предписаха ми желязо и като го пия започва да ми се гади, нз дали е от него но мн неприятно. Храносмилането и без това не ми беше в отлчно състояние та само ми липсва и пак гадене Grinning

# 266
Аз много се колебая дали да ходя на трета ФМ, но вероятно ще пропусна. На предната ходих във Фемина и доц. Димитрова каза, че всичко е в норма и не е необходимо да ходя за трета, освен ако аз самата не държа. Иначе и аз получавам контракции и коремът ми буквално се стяга на топка, но мисля че с Диаспорала се нормализират нещата.

# 267
Здравейте мами,
Пиша Ви доста притеснена и отчаяна.
Вчера бях на преглед и лекарят каза, че водите са на долната граница.
Измери бебка няколко пъти всички крайници и органи, което ме притесни. После обобщи, че всички те вървят напред с дни, дори седмица, но обиколката на коремчето изостава с 1 седмица.
Кръвното е ниско, нямам тромболифия, доплерът е перфектен.
Изписа ми все пак дусодрил за по-добър кръвоток към плацентата и на преглед след 2 седмици.
Като заключение е написал: Съмнение за начало на  IUGR на плода, което значи ретардация, в частност асиметрична.😥😥
Знам, че скоро някоя мама беше писала за изоставане на бебчето, но мисля, че беше цялостно развитие.

П.с докторът е специалист по репродуктивни проблеми и фетална морфология, тоест не може да говорим за негова грешка. 😥😥

# 268
Здравейте,аз пак да се оплача имам си нов проблем , освен гания розов лишей който още не мога да излекувам ми се пиявиха и хеморойди.
Въороса ми е има ли мама която се е сблъсквала с този проблем през бременноста и как се лекува,чак в понеделник ще мога да си взема направление и съм притеснена от неприятната ситуация и сърбежа в тази област....

Съчувствам ти за хемороидите, при мен след първата бременност стигнахме до операция, сега отново са на лице, значи след раждането - пак ще трябва да се оправят.
Никога през живота си не съм имала запек, пия ужасно много вода, храня се по учебник и се движа доволно, просто имам някаква генетична обремененост и се появяват под силното вътрешно налягане по време на бременността и напъните при раждането.

Виж какво ще ти препоръча док, за момента ще е някое мазилце вероятно, да ти облекчи симптомите; при повечето жени знам, че нещата си отшумяват постепенно след раждането.

# 269
Здравейте мами,
Пиша Ви доста притеснена и отчаяна.
Вчера бях на преглед и лекарят каза.... П.с докторът е специалист по репродуктивни проблеми и фетална морфология, тоест не може да говорим за негова грешка. 😥😥
Жени, потърси и второ мнение, това че е специалист не означава, че не може да греши. Кой е доктора? Мисля, че ти беше от Пловдив ако не се лъжа?

Общи условия

Активация на акаунт