Американски колеж - шестнадесета тема

• 45 246
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • В офиса
Това, на което хората тук смятат, че имат право, е достъп до информация. АК не е задължен да предостави такава. Да се говори за “даване” на единични потребители на тази информация, е абсурдно.
Въпреки, че не е задължен, АК дава такава информация. Може ли да е по-точна, по-пълна и по-полезна - за това иде реч.
На мен пък ми липсват success stories. Тях няма да ги видим. Защото всеки е уникален и значим и постиженията са неизмерими (ирония) Едно момиче се е преборило да е от 50-те европейчета приети на година от МИТ. Впечатляващо! МИТ е много висока топка за моето семейство, но една подобна история може да е вдъхновяваща.
Тук няма нужда от дитирамби за величието на АК. Ролята на училището предполагам е по-малка от ролята на личните качества Wink Това момиче все още ходи на училище и може да сподели пътя си до МИТ. Но не и днес и в АК (защото всички постижения са важни, всички са добри в нещо, всички са се трудили,.... и заради GDPR може би....) Изобщо във време, когато всяка информация може да ти е на един клик и да я ползваш, както сметнеш за удобно, достъпът до информация става все по-тегав.

# 646
Тинки,

Мисля, че въпросното момиче заедно с други 12-токласници , са провели информативна среща в АК, точно на тема приема в у-нитата им. Не знам подробности.

# 647
Тинки,

Мисля, че въпросното момиче заедно с други 12-токласници , са провели информативна среща в АК, точно на тема приема в у-нитата им. Не знам подробности.

...но би следвало да е тяхно решение къде и от кого да бъде разпространявана информацията им. Именно защото е лесно и общодостъпна.

# 648
  • София
Гледам, че не сте пили достатъчно по празниците. Осем страници спор кой е по-правилният списък! Умрях от скука! Joy
А като чуя за GDPR и се изприщвам. Това е един от ярките символи на масовото затъпяване в последните години.
Фран, не ги пиши като бройки, а ги тури в проценти - по-анонимно е. Laughing

# 649
  • София
Тинки,

Именно. Децата от колежа, които са имали интерес са били на срещата и са чули разказите на 12-токласниците.

# 650
Ще има изложение на университети в събота 04 май между 15-17 ч в балона на АК. Очакват представители на 60 унита. Пише го на ФБ на АК

# 651
  • София
Тинки,

Именно. Децата от колежа, които са имали интерес са били на срещата и са чули разказите на 12-токласниците.

Нещо повече: казали са, че са на разположение за допълнителни въпроси по мейла в рамките на седмица след срещата.

По повод информацията на  Ross: на сайта на колежа има и списък на регистрираните унита.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 15:07 от Prizma

# 652
И от мен браво на момичето от АК, прието в МИТ! Все така да му върви и да има успехи! И на другите деца желая същото, разбира се. Хубава инициатива за споделяне, това определено помага на по-малките и е добре да се случва и в други училища. Браво на АК за нея!

Списъкът на Фран (как само звучи, като Списъкът на Шиндлер Simple Smile) е различен тип информация, продължавам да смятам, че от него ще има полза, стига да бъде възможно да се осъществи.  

Относно това:
...
Въпреки, че не е задължен, АК дава такава информация. Може ли да е по-точна, по-пълна и по-полезна - за това иде реч...
Споделям мнението на Стефан, че е маркетингов трик - не е длъжен, но това е от полза за него - което не значи, не е от полза и за родителите:
С интерпретацията на този чисто маркетингов трик (според мен ) на Колежа, обаче, като че ли отидохте твърде далеч....

То би било от полза и за държавните гимназии, ама те явно смятат, че няма защо да се напъват да изнасят списъци, след като и така си имат достатъчно желаещи да учат в тях.  Маркетингът определено е силна страна на колежа и слаба на ДГ.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 15:27 от Анонимен

# 653
Ще има изложение на университети в събота 04 май между 15-17 ч в балона на АК. Очакват представители на 60 унита. Пише го на ФБ на АК

Достъпът на външни за АК ученици, позволен ли е?

# 654
Обикновено събитието е със свободен достъп.

# 655
  • София
Gerka, https://www.acs.bg/bg/news/iacac-college-fair-2019/

Университетските изложения представляват отлична възможност за бъдещите кандидат-студенти от Американския колеж и други водещи училища в България и Европа да установят контакт с официални лица от избрани висши учебни заведения, да научат повече за възможностите, които те предлагат и да зададат своите конкретни въпроси относно кандидатстване, прием и финансиране.

Такива събития дават възможност на  висшите учебни заведения да добиват задълбочена представа за следващите поколения студенти, техните нагласи, очаквания и предизвикателства, което спомага за гладкото протичане на кандидатстудентския процес и оптималното съвпадение между търсенията на студентите и университетите.

# 656
Здравейте!
Търся повече информация относно профилите. На осмокласниците им предстои да си изберат профили и на мен ми се иска да имаме повече информация какво представляват тези профили и по-конкретно - какво се учи там. По-тясно ме интересуват: 1) предприемачество и информационни технологии и 2) биология и здравеопазване и химия и опазване на околната среда. Доколкото чувам преподаването в предприемачество е на ниско ниво, неорганизирано, не се знае какво се преподава. ИТ - там ми е интересно какво се включва в програмата. Същото и за химия и биология. Моля, някой който вече е минал по този път, да сподели какви впечатления има. Благодаря предварително!

# 657
  • София
Едва ли има някой, освен от Администрацията на колежа, който да ви даде повече информация. Прозаичната причина е, че сегашните деветокласници ще са първите, които ще учат по този формат от 11клас. До сега профилирането беше на съвсем различен принцип и брой часове.

# 658
Аз не успях да присъствам на РС за 8 кл. Дали са обявили имената на преподавателите по втори чужд език, които ще поемат 9кл ?! Моят уж не е от страхливите, но така се е наплашил от учителката по немски език на сегашните деветокласници, че хем му се иска, хем не му стиска.

# 659
BoyanaH, oт коя учителка се е наплашил? Доколкото виждам има две преподавателки. А слуховете (натъртвам на слухове), които се носят около нас, са че немският изобщо не се учи, само контролни се правят. С испанския било същото...., само си губят времето. За френски нищо не съм чула засега. Това са мнения на ученици де, но при всички случаи ми звучи странно, тъй като повтаря ситуацията в редовите училища, където просто се отбива номера с втория чужд език и се хабят едни 2-3 часа на седмица.

Общи условия

Активация на акаунт