Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 326
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Аз пак плахо ще попитам за изследванията, че не ми се иска да изтърва нещо важно- магнезий, В12, фолат, селен, цинк, йод, калий, желязо? нещо пропускам ли?
Вит.Д

# 646
Здравейте. Една жена ми даде комбуча. Сестра ми пие кефир млечен. Казаха че са полезни. И че е спряла лекарствата за ир. Вие пиете ли глюкофаж? Примерно вчера аз бях на изследвания и сестра ми си отчуои от моя козунак. Изплаших се, но се оказа, че ще пие хапче и ще ае нормализира захарта. Аз мислих, че е по-внимателна какво яде. Явно и на нея и се прияде.

# 647
 Бледолилава, при хиперинфлация, ТСХ трябва да е 0,00... нещо си. Дори минимума 0,27 не се счита за хипер. А твоето ТСХ е идеално по всички стандарти. Единствено ехография на щитовидна жлеза може да потвърди каква е структурата на жлезата.

# 648
Момичетата които приемат цейлонска канела- по колко приемате дневно (в чаени лъжици или грамове)? Или просто ръсвате малко в кафето? Има ли препоръчително количество? Питам, защото ми е любопитно дали цейлонската канела може да свали захарта с много? От няколко дни приемам добавка в която има цейлонска канела, куркума и джинджифил. Ама продължавам да си приемам щедро и от цейлонската канела към кафе и закуска...да не би да прекалявам?! В жегите нещо започнах да се разтрепервам, а си следвам нвх режима....
Миналата седмица попаднах на едни мои изследвания от 2017 г. ТСХ тогава ми е било почти 3. Много зле ли е било? Последно беше около 1,5.
Елора, този звук в ухото отдясно и аз го чувам често като съм легнала, също и при навеждане и изправяне...Отначало мислех, че е от ниско кръвно, ама то кръвното ми си е ок.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 20:08 от dolce miele

# 649
  • София
И аз се присъединявам към въпроса за канелата. По принцип отскоро слагам половин чаена лъжичка с толкова куркума и пектин във вода, разбърквам и пия, може да не е приятно, но това не е от значение. Бях чел преди време разни лекарски светила, малко се бяха подиграли на факта, че хората пият със супени лъжици канела, казваха, че има опасност да си повредят черния дроб. Не знам кое е истина, нито колко е оптималното количество канела.
Според мен - макс. до чаена лъжичка на ден, ако не и кафяна. За куркума също не знам колко е, но предполагам там е по-свободно

# 650
За куркумата съм срещала писано че когато е придружена от черен пипер, действието й се увеличавало в пъти. Предполагам че и това има значение, аз самата не вземам такава и не се разрових за повече подробности, по-скоро като нещо интересно ми е останал такъв спомен.

# 651
Долче, ТСХ 3 може да означава хипофункция, но може и да не е. По правило ТСХ е добре да е между 1.5 - 2.5.
За проблем със щитовидната жлеза показатели са ФТ3 и ФТ4, ако те са ниски, тогава със сигурност се говори за хипофункция.
Но понякога ТСХ е високо по ред други причини, това е хормон на хипофизата. Само по неговата стойност не може да устави проблем на щитовидната жлеза.
Много хора имат малко по- високо ТСХ, но пък идеални щитовиднати хормони.  Просто тяхното увеличение на ТСХ се дължи на уморени надбъбречните жлези, нисък/ висок кортизол, проблем с хипофизата или смяна на диетата.
С една дума ТСХ не е толкова показателен за наличие на проблем.

# 652
dolce miele, аз при навеждане нямам. Само вечерно време като си легна. Но и не е всяка вечер. Нямам си на идея от какво може да е.
За канелата - аз съм я сложила в солница и тръсвам малко.
Предпочитам да не прекалявам. Цяла лъжица ми се струва прекалено. Дори и чаена.
Роналд, в първия пост е писано, че трябва цейлонска.Кумаринът в цейлоската е много по-малко, но я има. Ама мислите ли ако я пиете ежедневно в големи количества, че може да се натрупа?
Не ми се струва редно да се слага много.
Ако храненето е правилно, и малко канела е достатъчно. Аз си слагам в кафето.

Това за оксалатите не го знаех. Мерси Нощен гост

# 653
  • Пеликания
Здравейте,
миналата година юли месец бях в болница и ми направиха обременяване с глюкоза и резултатите бяха поне каквото пише в епикризата: ОГТТ 0мин - 5.8, 120мин - 6.3, инсулин 0мин - 7.3, 120мин - 80.8, и ми казаха, че съм била предразположена към ИР, и последните месеци почна много голяма отпадналост, постоянно ми се спи, и напълнях много на корема, имали вероятност вече да съм я развила, от болницата ми казаха да не си променям режима, да не се въздържам от нищо, но взех да се притеснявам. Дали пак не се налага да се прави обременяване или може по друг начин да се разбере.

# 654
Лош съвет са ти дали.
Имаш ИР, а не предразположеност. Това според мен.
Как може да ти кажат да си останеш на същия режим предвид, че си пълна, отпаднала?
Прочети първия пост.

# 655
  • София
Да, Елора, аз от години знам, че е препоръчително да е цейлонска. Отделно, в Бг - дори в Метро, където продават килограм на добра цена, пак пише, че е цейлонска. Виж, в био магазини Зоя, да речем, пак е цейлонска, ама цената е двойна и половина. Пробвал съм и от двете, тъй като на майка преди време й бяха казали да пие всеки ден (по други причини).
Според мен чаена също е голяма доза, кафена ми се струва реалистично. Всичко приемано като допълнителна добавка, вероятно се натрупва, Елора, или почти всичко. (Отварям една скоба - има данни, ако се разровите, за жена пила всеки ден по не толкова голямата доза от 150 мл от така полезния за черния дроб сок от моркови, в продължение на много години, без изключение, и...накрая сещате се от какво се разболяла.
Предполагам, че ежедневната употреба на каквито и да е добавки, без никаква почивка и в особено големи дози, надали е препоръчителна.
Така че, ако канелата (да, цейлонската) изобщо действа, макс малка лъжичка, може би с някой и друг ден почивка, лично аз не знам.
Куркумата не съм пробвал с черен пипер, тя какво действие има  "прочистващо" и противовъзпалително  може би? Предполагам и тя следва да е в не повече от кафена лъжичка, ако ще е за ежедневно ползване.

# 656
  • Пеликания
Лош съвет са ти дали.
Как може да ти кажат да си останеш на същия режим предвид, че си пълна, отпаднала?
Прочети първия пост.

Благодаря все пак.
Прочела съм всичко, и продължавам да го правя, но естествено пак има неща които не са ми ясни, явно лекарите просто са искали да претупат нещата да си вземат парите по здравна каса и хайде всеки по пътя си. Но нали са уж доктори и си мислех, че е наистина както те казват, явно вяра на никого да нямаш.

# 657
Авокадо ядете ли ? Пречи ли на нещо?

# 658
Тити пити, мерси. Само ТСХ ми е изследвано преди две години- значи може и от друго да е било. Сега е ок, както и хормоните.
Значи...прекалила съм с канелата. Stuck Out Tongue Winking Eye Ще намаля дозата. Даже ще спра да добавям в кафето докато я приемам с добавката. Добре все пак, че се сетих, че има цейлонска канела и в капсулите- там е 2 капсули по 100 мг дневно.
Мари, за жалост е така. Доста момичета тук са получили съвети да си ядат каквото искат и, че няма нужда да ограничават нещо в храненето....Евентуално и да си пият хапчетата.
Дани ник, ям си авокадо и не знам за нещо да пречи. Теб нещо конкретно ли те притеснява?

# 659
Лош съвет са ти дали.
Прочети първия пост.

Благодаря все пак.
Прочела съм всичко, и продължавам да го правя, но естествено пак има неща които не са ми ясни, явно лекарите просто са искали да претупат нещата да си вземат парите по здравна каса и хайде всеки по пътя си. Но нали са уж доктори и си мислех, че е наистина както те казват, явно вяра на никого да нямаш.

Ако тръгнат да лекуват наистина хората както трябва, ще останат без пациенти и работа.
Може да звучи конспиративно, но ако има някой друго обяснение да сподели.
Не вярвам хора, които са отделили години да учат за човешкото тяло и да дават такива малоумни съвети като повечето лекари.
Или не са учили и са пълни идиоти.
Или има нещо наистина гнило в Дания.
MarieSt, хубаво четеш, ама само с четене не става, а с ядене. Ама не какво да е ядене.

Роналд, аз си купувам от тази канела. Дано да е читава

За куркумата прочети. Има доста статии. Дори и добавки се продават. Все се каня да я пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт