ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 645
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Тази ФМ около 20-та седмица е много по-важна от скрининга, защото на нея вече се виждат подробно органите на плода.
Споделям мнението. Аз много държах да я направя с първото въпреки изключително ниския риск след първата ФМ+БХС.  В Англия се прави задължително на всички бременни. Гледат за неща като спина бифида, сърдечни проблеми, за тази аномалия със сцепената горна устна, Даун, Едуард и Патао - външни белези, диафрагмална херния, проблеми с функционирането на вътрешните органи  броят пръстите на ръцете и краката, скелетна дисплазия, двустранна бъбречна анегнезия и т.н.

# 601
И ако видят, че нещо не е наред какво следва?

# 602
Хора аз като имам запазен час за морфология, не спя по цели дни... постоянно го мисля какво, как, защо :/ Въпросът на Славена ми хареса и на мен... в 20 г.с какво могат да направят, ако не дай си Боже има нещо...

# 603
  • Пловдив
До 22 г.с. се прави аборт по медицински показания.

# 604
  • София
Правят се и вътреутробни интервеции все пак. Ако не дай си Боже има проблем той ще се знае и при раждането ще може да се вземат евентуално мерки, а преди това да се обсъдят всички варианти. На всички ни пожелавам здрави бебчета и от ФМ да излезем щастливи, че сме си видяли бебетата ❤

# 605
Аз за себе си съм решила, че аборт няма да правя каквото и да ми кажат.

# 606
Аэ чакам да ми кажат пола. Пети месец и още никой лекар не е успял да го види Angry

# 607
До 22 г.с. се прави аборт по медицински показания.

Всъщност до 24 гс. Но се изисква само при тежки увреждания. Доста неща са поправими или още докато е в корема, или след раждането.

Аэ чакам да ми кажат пола. Пети месец и още никой лекар не е успял да го види Angry

Пожелавам ти да се разкрие!
Ние с първото не знаехме до раждането и беше голям купон, честно казано.

# 608
  • Пловдив
Може сега да е и до 24 г.с. Те тия седмици все ги сменят по ред причини. Ясно е, че това е мярка при тежки увреждания, не при всеки случай. А относно феталната хирургия - все още не е особено разпространена в България, но все пак е добре да се знае преди раждането, ако детето има някаква малформация.

# 609
Днес бях на консултация с генетик от Майчин дом за обсъждане на резултатите от БХС и ни казаха аборт по медицински причини до 24 г.с. При лоши резултати от БХС препоръчват още един скрининг между 16 и 19 г.с, за да изчислят комбинирания риск от двата БХС след това.

# 610
  • София
Доктор Чавеева прави вътреутробни операции. То и тя е първата направила такава. Дано не се стига до там при никоя мама разбира се. Предполагам и какви са и цените за такива редки манипулации. Само да си родим живи и здрави бебчета.

# 611
Не знам друга дали се следи вМБАЛ Надежда, но на мен и при 1вата  бременност и сега си ми правят фетални в 17та седмица, после 20+ и след това късната. Де факто общо 4. Уж няма притеснения и всичко е ок. Но все пак си ми е странно.

# 612
И аз започвам да пия Прегнакеър original, но не знам да си пия ли отделно и фолиевата киселина ... пише, че вътре има, но май ще пия и допълнително.

# 613
И мен ме боли кръста, ниско долу, след като походя малко време. Когато си седя и лежа няма проблеми.
Момичета като ви чета с тия БХС, лошо ми става, аз даже не си взех резултатите от моята и не съм ги виждала. Другата седмица ще взема да видя какви са, но лекаря каза ОК са, освен това и аз не вярвам много в това.
Единствено се чудя дали да не направя генетичен само за Даун.
Аз пия тези витамини за бременно по препоръка на лекар са.

# 614
И аз си купих тези витамини, но още не мога да ги почна. ТСХ ми е ужасно ниско, питах ендокриноложката дали мога да ги приемам, понеже съдържат йод и селен, тя каза да изчакам. След 3 седмици ще пускам отново контролни изследвания и тогава ще видим дали мога да ги почвам. Иначе се водят много добри, органични са, а на мен ми допада и че се взима само по веднъж дневно Wink

Общи условия

Активация на акаунт