ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 3

• 23 628
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Първичен резултат 1: 1000,а изчислен 19000

# 646
Josefin, в Австрия е рай за бременни и родители. Завиждам ти!
Аз съм в Англия. Тук имам право на 9м много ниско платено майчинство и 3м неплатено. Болничният е малко като време и смешен като заплащане, и може да ме остави без право на платено майчинство, тъй като няма да отговарям на критерия за минимален доход, за да ми отпуснат такова.

Аз за шарки се ваксинирах още лятото, тъй като по картон нямам поставени ваксини.

# 647
Привет, момичета, и благодаря за помощта с настройките. Уж гледах, но нищо не видях и не успях сама.

Ние сме добре иначе, нищо интересно. В четвъртък съм на преглед и най-после ще се запиша на жк, че още не съм. Настроила съм се за чакане, макар че имам рано-рано час.

Вчера имахме семеен празник и бабата на ММ се изцепи “много хубава рокля, и още ти става!” 🤣 При положение, че ми е широчка и беше чисто нова - не я беше виждала. Абе какво да кажа 🤣  Като цяло вече започват да ме дразнят всички коментари от рода на “пази се”, “гледай си в краката”, “ама и ти ли ще ходиш на море?!”, “недей да я вдигаш” за каката, която леко се беше подпряла на коленето ми, докато бях клекнала и т.н... Знам, че са добронамерено, но простоооо много ми досаждат. Аз никак не обичам да ми се казва какво да правя и сигурно точно затова все ми дават акъл! Съдба 🤣🤣🤣

# 648
Мен също ме дразни прекалената загриженост, от типа, не пътувай, внимавай, не вдигай тежко... това са неща, които и сама знам дали са опасни за мен и и дали биха ми навредили. Все пак сме бременни, не сме болни...ако има причина за пазене, лежане и т.н е ясно, но ако реално няма противопоказания, не мисля че има нещо нередно. И не смятам ,в оставащите 4-5м да преигравам..
Все пак някак си съм оцеляла 30г ,без постоянни напътствия Sunglasses Grin

# 649
Нищо не е това😂Като се появи бебето почват да валят много повече неискани и неадекватни съвети дори от непознати хора на улицата...🙈

# 650
Това с пазенето и излишните съвети ми идва прекалено и на мен. Наистина бременни сме, а не болни, така че според мен трябва да слушаме тялото си. Ако се чувствам добре, не виждам причина да си сменям начина на живот...
А и гаранция никога нямаш, дори и да се пазиш, ако има да става нещо, ще стане.

# 651
Момичета с мъжа ми намерихме 2 новородени котета захвърлени нямаше как да ги подминем до колко опасно е за мен да се грижим за тях

# 652
Tи си като мен, никога не бих ги оставила.
Не мисля,че е проблем. Казват че котките са преносител на токсиплазмоза..аз лично цял живот съм живяла с котка , сега имам куче.

# 653
  • Пловдив
Нищо не е това😂Като се появи бебето почват да валят много повече неискани и неадекватни съвети дори от непознати хора на улицата...🙈

Хаха да. Това ми напомня за дядото, който ме спря на улицата преди години с малката и ми каза, че ще я задуша с тоя найлон. Бях сложила дъждобрана на количката. Преди се засягах от всичко, но сега ми е забавно и не съм такава. Някак тези неща ги приемам по -нормално.

Англия ...братовчедка ми е там и знам за мъчното положение. В Австрия е почти като в България...дълго майчинство, същите неща поема касата и т.н. Но с разликата, че докторите са без емоции и съвети, до 20та седмица самотек ...витамини дори не дават съвети да се пият и малко са ми странни. И това на месец два виждане...ми ако нещо ме приболи, викат ми иди си при личния...хах

# 654
Не е опасно, ако не чистиш тоалетната и изпражненията или трябва много добре да си измиваш ръцете след това и да носиш маска.
Аз имам котка и две кучета. Моя приятелка роди две деца и има 3 котки.

Някоя от вас беше писала, че усеща нещо като топка под пъпа си, което всъщност е контракция. Ходила ли е на лекар за това, аз от една седмица имам леки контракции и днес за пръв път усетих и аз такава топка, която след това се махна.

# 655
Англия ...братовчедка ми е там и знам за мъчното положение. В Австрия е почти като в България...дълго майчинство, същите неща поема касата и т.н. Но с разликата, че докторите са без емоции и съвети, до 20та седмица самотек ...витамини дори не дават съвети да се пият и малко са ми странни. И това на месец два виждане...ми ако нещо ме приболи, викат ми иди си при личния...хах

Майчинството само е по-кофти (сравнено с Бг, Австрия и Германия), но много по-добре уредено от повечето европейски държави. Здравната грижа за бъдещите майки, детето и всичко останало са прекрасни. Държавата не субсидира яслите (деца под 3г), но не е непосилен разход дори за човек на минимална заплата.

Ако ми се наложи нещо, мога да звънна на ЛЛ, на личната ми акушерка, на акушерките в болницата, в която ще раждам, на т.нар.Early Pregnancy Unit - нещо като спешен кабинет за бременни, walk in centre или направо в спешното да ида. Както имам и телефон 111 за медицински консултации да ме насочат какво да правя и къде да отида. Всички медикаменти, изследвания и зъболечение са ми безплатни до 1-я РД на детето.

# 656
Не е опасно, ако не чистиш тоалетната и изпражненията или трябва много добре да си измиваш ръцете след това и да носиш маска.
Аз имам котка и две кучета. Моя приятелка роди две деца и има 3 котки.

Някоя от вас беше писала, че усеща нещо като топка под пъпа си, което всъщност е контракция. Ходила ли е на лекар за това, аз от една седмица имам леки контракции и днес за пръв път усетих и аз такава топка, която след това се махна.
Аз имам контракции, АГ каза повече почивка, до 1-2 на ден било нормално, но все пак ми изписа Биолектра по 2 на ден. Ако до 1 седмица не спрат трябва да и се обадя и от там не знам.

# 657
Аэ ги получавам само ако лежа по гръб

# 658
И на мен ми казаха една седмица да изчакам утре съм при един лекар да видим какво ще каже, в четвъртък при друг.
Мисля, че най-много да ни приемат за вливане на магнезии и ношпа венозно, то друго няма какво да се направи.

# 659
И на мен ми казаха една седмица да изчакам утре съм при един лекар да видим какво ще каже, в четвъртък при друг.
Мисля, че най-много да ни приемат за вливане на магнезии и ношпа венозно, то друго няма какво да се направи.
Дано да отминат..на мен точно на прегледа, когато лягах ми се случи и тя каза “много дълга тази контракция”, което ме притесни разбира се.. а и попринцип ги получавах по 1-2 на ден а вчера около 4-5 като се има напредвид, че цял ден лежах..

Общи условия

Активация на акаунт