Любители на кучета - 92

• 30 327
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
А, не, Sivi, не си груба или крайна, принципно си права, законово - също. То съм сигурна, че ако знаехме къде всъщност отиват парите - всички щяха да си направят труда и да си плащат. Проблемът е, чеее, нали..според мен отиват навсякъде другаде, ама не и за намаляване на популацията..или за градинки..или за каквото и да е, свързано с животни. Реално общинските приюти са ад, кучетата, които все пак кастрират, ги хвърлят после нейде си из кварталите, няма работеща зоополиция, няма справяне и с бездомните. Частните клиники извършват по-добра дейност от общините, кастрирайки бездомните безплатно, или на много ниски цени.

# 106
То че не отиват по предназначение е ясно. Ама пък и хората не се спират да изхвърлят кученца, защото нали кастрацията осакатява и другите кучета “ще му се присмиват” на кастрираното. 🤪 Който и да реши да се захване с намаляване на пипулажията просто е обречен на провал. Иначе наскоро при нас в полето са оставили една женска кастрирана, че и с тумор на гърба май. Примъкна се до базата и понеже и аз и някои колеги я храним тя се застоя. Онзи ден още две с марки от приюта дойдоха, та бандата се увеличава. И всичко това е извън града, в нищото. А в приюта работят хора със сърца (познавам ги), но така им нарежда управата и кмета и те са длъжни да изпълняват. За съжаление едва ли някога ще се подобри всичко свързано с домашно и бездомни, но не пречи един лъч надежда да ме крепи. Не спирам да говоря на околните за психологията на куметата, за проблема с популацията, за ползата от кастрацията или поне за мерките за опазване от нежелани бременности. На 1% да им влезе нещо в главата все е файда.

# 107
Хора, искам да знае целия свят, че съм много ядосана! Sad После ще ви разправям... Отивам да взема малкия от градина...

amy_nka не се появи да каже какво стана, а аз си мисля за Ласи. Дано не е нещо с него. Peace

# 108
  • UK

При нас задължителното е чип и ваксинации, друго не ни искат. Нито паспорт, нито някаква специфична регистрация, честно казано не знам даже дали има проверки освен ако не са по сигнал.

# 109
Amy_nka....
Какво се случва?

# 110
Не съм ходила в общината, като чипирахме, вет каза, че автоматично си пращат каквото трябва.
Но съм много ЗА тия проверки. Едно, като някой идиот си изхвърли кучето, да го пръснат поне от глоби!
Второ, писнА ми от квартал, в който сме основно кучкари, да се чисти след точно 2 броя.

# 111
  • под тепетата
Sivi, на 100% съм съгласна с всикчо, казано от теб!
FlameV, май дадох лош съвет за л.к. Аз нося всичко както при Sivi  в кучешка чанта и друг път съм писала - по съвет и показано от общината съм си смалила, копирала и ламинирала паспорта на кучо и бележката за таксата. Моят телефон е ню-ню   (Sony XPERIA ) около 10 на 5см и нищо няма да видят при проверка и не съм снимала на него нищо,, но така ми бяха казали като друг вариант в общината за куч. документи, не за картата!

# 112
Seerose., демек няма нужда да се регистрира отделно в общината ли? Чипирането е достатъчно? Според мен тия, дето си изхвърлят кучетата, направо трябва да ги осъдят, не само глоби..
Аз до тук само веднъж не успях да изчистя как трябва, защото си свърши работата в едно..цвете, разперено такова..точно между всички листа, по средата..еее, как се чисти цвете - няма да обяснявам Joy

# 113
Оооох, чистенето... това е голяма драма за мен! Сега ще си помислите, че не го правя 😂, правя гооо, винаги, моя проблем е, че много хора не го! 🤬 Избеснявам! В мен винаги има пликчета, закачени са ми на ключовете и само някой като се загледа вклюбено в нищото, докато кучето му е клекнало, намалявам крачката и чакам да видя последващо действие. Ако тръгнат по пътя си без да почистят, с усмивка подавам едно пликче и казвам “Сигурно сте си забравили вашите, заповядайте”. Някой хора се засрамват, с други продължаваме разговора, къде без каране, къде със!
Нас са ни проверявали, но винаги само за чип и дали имаме медальонче Simple Smile

# 114
Това с чистенето особено в малкия град е голяма мъка. Аз чистя, но си признавам не винаги. Има случаи, в които се завира в някой храст и просто няма как да влезна да си събера отпадъка. То не, че се случва често, ама за тия четири години имам 3-4 такива случая. И още веднъж не изчистих, бях си приготвила торбичка и чакам Макс да свърши работата, а то като текна едно течно като вода... ами поогледах го това воднистото и не измислих как да го събера, та си прибрах торбичката. 🤪 Моята приятелка започна да почиства и тя след кучето си, а онзи ден се изумих на една по-възрастна комшийка че си събра на нейното пинчериподобно изпражнението от тротоара. Но тя го разхожда само по тротоари и предполагам всеки път си ги събира. Преди не си ги събираше, ама явно започват да изпитват неудобство някои като ме виждат, че аз чистя след магарето. Надявам се все повече хора да започнат да почистват, но за съжаление за момента виждам само двама да го правят и то донякъде повлияни от мен. А като настъпя някое да не ви казвам какви псувни и закани изричам къде на ум, къде на глас.. но най редовното ми е, че ще оставя Макс да изяде едно-две за назидание 😂😂😂
А днес го водих в базата, където бандата се увеличава и той се закачаше в новите три попълнения. Едното го беше страх в началото от Макс, ама той отиде и да го “респектира” в началото, един изпънат и строен да се види кой командва там, а после го кани на игра. Другите две го гонят Макс, а той само към страхливо гледа и иска с него да играе. Към края се отпусна поне и потича малко с цялата банда и той.

# 115
Това с чипирането на домашни кучета е добре, но ... Чипът се сваля и лесно. Има недобросъвестни ветеринари, които правят тази "услуга" при кражба на чистокръвни породи. Не разчитайте, че ако откраднат кучето ще го намерите по чипа. Моето куче не излиза на улицата сама, но за сметка на това тича в двор 2 дка. Рядко я връзваме. Харесала си е една цветна леха и само там ми тори. Знам си, че нейната порода си иска непрекъснато движение и двора й е идеален. Не , че в апартамента нямаме животни. Там има две маци. Не можем в нито една къща без животни Smiley А Белла си я намерихме кастрирана с номер от Екоравновесие. Маците са кастрирани в 4 лапи.
Ей така се спи лятото под сенките на орехите.

# 116
Anguished
Как се сваля чип? Нали е подкожно? Тук преди години имаше случай...не медиен, но в група за животни ... Та някакви хора имали Голдън ретривър,  мъжки, голям бик, бял, абе красота. И незнам какво му се случило, някакъв инцидент и остава без опашка. И абсолютно НОРМАЛНО!!! го изхвърлили в столицата . След като хората от тази страница го намират, а те са нещо за  защита на животни, но не държавно, проверяват чипа и от там нали име, адрес, телефон...та обаждат им се, Добър ден , намерихме кучето Ви. При нас е, не се притеснявайте, елате да си го приберете. ... -От къде знаете, че е нашето?- Ами от чипа... -Ама на нас той вече не ни трябва. Защо ни е ретривър без опашка?
ИЗРОДИ!!!

# 117
Да, по принцип чип може да се извади, но тук говорим за законовите изисквания, че кучетата трябва да имат чип, а не че чипа ни гарантира връщане на кучето. Надявам се всички си пазим животните и намаляваме риска от тяхното изгубване или кражба. Дано на никой не му се случва такова нещо, че сигурно е ужасно докато си откриеш животинката.

# 118
  • Варна
Изроди. И аз не съм чипирала Бизу, спорим с любимия. Той твърди, че чиповете докарвали рак, не знам дали е вярно....но ще го надвия. Идва ред за годишната ваксина, ще видя как, ще съчетая нещата. Аз прибирам всяко "съкровище ". Течно или не, чистя, бърша и така. Само с чакането в общината ще видя как да направя, че ей го де е годинката.
И не е само в малките градове, във Варна, имам чувството, че само аз си чистя след кучето. Навсякъде е минирано, градинки, тротоари, плаж,морска. И да се похваля, Бизу все по-рядко се дърпа, уча го да върви до мен. 😊

# 119
Хора, ако може да ви помоля за съвет. Бъди и Дара са дворни кучета. Пазят фирмата. Имат огромен двор, в който тичат, играят, правят бели имат си и техен офис и диван. Кеф, обачееее Дара не е свикнала с каишката и е ужас. Трябва да им слагаме ваксините за бяс, но бавим тази на Дара, защото не може да я заведем при ветеринарите. Вече е 32 кг, вдигането ми е доста трудно, а тя като се запъне и никакво мърдане, дърпа, скача, като кон е. Всеки ден я тренираме по 5- 10 минути с повод, обаче промяна няма... някой ако може да даде предложения 😓

Общи условия

Активация на акаунт