Любители на кучета - 92

• 30 620
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Няколко снимки от високо...

# 571
  • София
Йееее, Кафе и Кира!
Радвам се, че се завърнахте! Purple Heart

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 15:43 от The Joykiller

# 572
Кафе, да ти кажа беше ми мъчно за носа на Кира.
Къде си намерила подобно инфо за беззърнени храни? Аз също храня все с храна без зърно, започвам да търся, не бях чувала подобни отзиви.

ред.
Кафе, виж тази статия:
https://truthaboutpetfood.com/no-grain-free-dog-food-heart-disease-in-europe-why/
С две думи има някаква тенденция в САЩ да свързват подобни диети с поблеми в сърцето, но най-вероятно се дължи на нисък контрол на качество на храната. В Европа, за да е "балансирана диета" са съвсем различни стойностите на опр. хранителни съставки и няма подобна статистика. Ако намериш нещо различно, моля те сподели.
До колкото разбирам някаква се е изказала, че има връзка м/у grain free и сърдечни проблеми и препоръчва да храним животните само с утвърдени марки на пазара, които са в бизнеса от много години (напр. Роял, Пурина). Според мен е търговки трик от всякъде.Още от същия сайт https://truthaboutpetfood.com/investigating-the-grain-free-link- … with-blinders-on/

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 16:01 от Хибискус

# 573
  • Варна
Данъци, данъци, доволно протривам ръце. 😁❤

# 574
  • София - Рим и обратно
Много ви благодаря за топлото ре-посрещане! Heart Eyes. Знам си, че само тук човек може да си свери часовника, лудостите 🤣 и да получи адекватни мнения.
Хибискус, мерси много че се разрови заради мен, аз също попаднах само на американски изследвания по въпроса. Но особено ме разтресе някаква жена (пак американка) във ФБ, която бвше написала доста разгорещен коментар как ваймаранерката й се разболяла фатално именно заради беззърнената диета и призоваваше с голяма патос - никога, никога, ама НИКОГА да не храним с grain free 🤔. Та така.... Скокнах до най-близкия Стефанов и разчекнах там момичето за инфо, тя ме увери, че висок клас храна със зърно няма, и че ако има рисковано хранене, то е именно зърненото и барф (защото трудно се изчисляват добавките).

# 575
Хайде бе, Кафе, вече на лично се чудех колко би било нагло да те тормозя Heart

# 576
Зачекват въпроса, че картофите не са полезна съставка в храните, поне с това съм съгласна. Иначе другите неща са абсурдни, поне по това, което прочетох няма изследване, което казва "това и това е довело до еди какво си", просто някой е свързал нещо с нищо и се е изказал.
Лелчето от ФБ няма да го коментирам, аз не се връзвам на такива, които си поставят сами диагнози и ги обявяват за всевалидни.Какъв е бил съставът на храната с която е хранила и дали е това причината за заболяването на кучето няма кой да каже.
Ако реално идеята беше да се обърне внимание, че заместването на царевица и житни с картофи и грах е танто за кукуригу, съм съгласна. В случая не смятам, че има за какво да се притесняваме.
А, в същото изявление, тази  Lisa Freeman казва, че не е нужно да се гледа състава на храната, мисля става ясно за какво е цялата работа- Купувайте от конвейерите за боклучиви храни с добра реклама.

# 577
джуджанка, тази малка акита е мечтата на сина ми, врънкане има - няма от 2 години хаха. Но се въздържахме, защото сме в апартамент и сега ни предстои да се преместим в къща, до края на годината - в строеж е. Та, щеше да чакаме да стане къщата и т.н., обаче вече не се издържаше тоя тормоз и взехме да разглеждаме обяви... и какво да ти кажа, захласнах се и аз, хайде да идем само да ги видим, само да ги пипнем... и любов от пръв поглед! След 2 часа се върнахме да я купим. НЕ сме търсили от развъдник, не го усещам за редно някак, може да греша. Купихме я от собственик, където майката очевидно беше като член на семейството.
Името избра сина ми, след като прочете около 1055 японски женски имена и аз ги изслушах всичките.
Лудницата е голяма вкъщи, но докато Рин поотрасне мъничко, се надявам, че ще сме вече на по-широко Smiley

ПС: Преди седмица, след бърсане на пишкано, събиране на косми, разхождане по никое време и пр., детето ме попита "И все пак, мамо, не си ли по-щастлива, откакто Рин е вкъщи?". И да, по щастлива съм, толкова ме зарежда, това паляче малко!

# 578
Ето я нашата красавица-голдендудъл.

# 579
Здравейте, това е Томи (каракачанче на 2 месеца).

# 580
Здравейте на новодошлите, всички сте прекрасни! Томи е малка прелест, а голдендудъл ми е вече любимата порода! Grinning
Наистина, за пръв път чувам за тази порода. Може ли малко подробности за нея, както и за конкретния представител, на колко години е, как се казва?

# 581

Ето ги и мойте красавци

# 582
Здравейте на новодошлите, всички сте прекрасни! Томи е малка прелест, а голдендудъл ми е вече любимата порода! Grinning
Наистина, за пръв път чувам за тази порода. Може ли малко подробности за нея, както и за конкретния представител, на колко години е, как се казва?

Може,но малко по късно.

# 583
  • Bарна, морето, сините вълни
Малеее, разкошни муцинки са всички. Heart Eyes Много бих ги мачкотила, ама мнооого!
От мен две дечица, дето ме правят дива и щастлива.  Laughing

# 584
despicable, тоя тандем е невероятен и неустоим! Heart Eyes Crazy Heart Eyes Друга, освен щастлива, няма как да си! Завид-завид от мен, да ги нацелуваш-намачкаш, ама хубаво! Hug

Общи условия

Активация на акаунт