Любители на кучета - 92

• 30 684
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Лабрекс, с дриго не мога да бъда полезна... Гуш! Дано Господ го награди Рексун с още дни, да се радвате един на друг Confused

# 406
  • София
Най-искрените ми съболезнования към всички загубили своите верни приятели. Sleepy Предишното ни кученце взехме от един приют и си живя весело и щастливо при нас 5 години до един момент, в който се разболя от сърце. Лошото беше, че много дълго време го лекуваха от грешна диагноза, даваха му хапчета за бронхит и не знам си още какво, защото той кашляше като човек и дробчетата му бяха пълни с течност. След като не се подобряваше сменихме докторът и откриха проблема със сърцето и се оказа,че оттам е и кашлянето и проблемите с белия дроб. За съжаление беше вече късно за адекватно лечение, което да го задържи и след няколко дни си отиде. Толкова рев ивревахме, че не е истина просто и сега като си спомня как ни погледна преди за затвори очички, направо настръхвам и се разплаках пак. Тогава си казахме "Никога повече куче, не можем да си причиним тази болка отново". Издържахме само няколко месеца и Джефри се появи в живота ни и така вече 9 години. Той ни помогна да преодолеем загубата и аз определено съветвам всеки, който е имал куче, да не се ограничава и да си вземе ново, защото изпълва дома и помага да продължиш напред. Никога няма да забравиш предишното си другарче, но ще концентрираш мислите си към новото същество и ще се притъпи болката.

labrex, тежко е да се сблъскаш със старостта, единственото което ни остава е да дадем всичко от себе си, за да им облекчим болките и много да ги прегръщаме.

И нещо позитивно за финал да ви споделя: вчера започнах да обучавма Джефо да носи топка. Първо започнахме сухи тренировки вкъщи, на 5-тото повтаряне идваше, плюеше топката и чакаше наградка Grin Много съм горда с него, защото го водят от тъпите породи, на които трябва поне 50 пъти за повториш нещо, за да го направи, а нашия за любимото лакомство още на 5-тия път реагира Smiley

п.п Извинявайте за дългия пост.

# 407
джуджанка, loewin, Hug bouquet
donsita, палци и лапки да ти минава като на кученце! Hug

despicable, сигурно звуча много егоистично, ама така си е, завършен егоист съм по отношение на него, искам си го, точно него. Имала съм и други кучета преди него, но вероятно е до връзка, която се създава между теб и душицата. И предишното кОли си обичах, но като почина на 13 г., хукнах да търся друго. Сега в главата ми се върти, че просто няма да има следващ след Рекс, просто за момента така го чувствам, а преди никога не съм го мислила.

Коте, то и аз взех да се карам, един от ветовете го питах, не мисли ли, че и той ще остарее? Приятелка има възрастна майка, късно я е родила, сега е на 92 години, та тя често вика бърза помощ, частни линейки.....Много е възмутена точно от отношението, не стига, че плащаш луди пари, ами и на нея и казали какво иска от стара жена. И тя избухнала и попитала, като е стара, в гюма ли да я хвърли? Та май едно и също е отношението навсякъде. Знам, давам си сметка, че няма да живее сто години, но ми се иска някак да му се облекчи положението. Като ми даде превикокса, докторът рече, че на млади кучета правели ПКК и следели показателите, ама на стари нямало нужда. Верно, че на Рекс правиха такава+биохимия преди около месец, може и да няма толкова, и всичко  му беше в норма. Сърчицето му е добре за годините, затова си мисля, че като не е залегнал, може да му се помогне някак, с нещо поддържащо. Ами, ще го караме по-бабешки, баба казваше "колкото господ му дава живот", та така. Каквото зависи от мен ще го правя и....каквото стане. Иначе вижда, виж със слухът е зле, направо си недочува. Айде, спирам, че верно днес ще стане много тегаво в темата. Давайте снимки да им се радваме на душиците! Peace

# 408
Старост-нерадост и нас ни чака, но докато не ти припари под опашката е лесно.
Прегръдка  за изгубилите приятел, не знам какво да кажа..

# 409
  • София
Лабрекс, защо не пробваш Нивалин.
Дава се и на кучета, помага, доколкото съм чела.

Разбирам те идеално, имах овчарка навремето, спря да вижда като хората, абе остаря си милата, няма да разказвам как преживях края.

Момичета, съжалявам за кученцата ви, като си отиват от старост пак е мъка, ама някак си по се понася, ама като си отидат млади..
Все едно дете губиш, въпреки че доста хора не го разбират.

Рея сутринта още беше мокра, айде не мокра ама влажна, направо си оставяше мокри следи по чаршафите ми, не съхне това куче, кой му отгледа толкова козина, не знам.

# 410
Лабрекс, не знам какво да ти кажа...
Да го гушнеш Рексунко от нас с Денис.

# 411
  • Стара Загора
От вчера Барби е на гости при баба и дядо "на село", че утре е на фризьор, а аз нямаше как да я закарам.
Много ми е празно. Сутринта се събудих с мисълта да идем на разходка, ама...

# 412
  • о`майна лунна нощ е
Ох, знаех си ... толкова много отговори за кратко време в темата са или за добро, или за много лошо ...
Съжалявам, мили момичета! Прегръщам силно Ели и Трапезица и пращам 4 лапи от Швепса на дядо му Рекс да се стяга и да влезе бързо във форма.

# 413
  • под тепетата
Прегръдки за Ели и за Трапезица! Млади, стари-боли ни за другарчетата ни!

# 414
  • София
Боли и още как... И боли и от бездушното отношение на околните... Нали било само куче и т.н.... Хайде да не почвам, че ще се ядосам още повече...
Ще ви издам под секрет, че може би скоро ще имам пак гости. Дано нещата минат по план.

# 415
  • Варна

Да ви разведря, стар е данъка, но тук много го харесвам.

# 416

Да ви разведря, стар е данъка, но тук много го харесвам.

Левент-красавец, чуден е! Heart Eyes Hug

# 417
  • София
Много се натъжих последните страници.. Много .. Съболезнования на всички, загубили верния си приятел.

Знам какво е, и с куче и с котка сме го преживяли, просто губиш член на семейството. Просто трябва наистина да им се радваме всеки ден, всеки миг, нищо, че звучи клиширано.

# 418
  • Bарна, морето, сините вълни
Боряна, така е.
Напоследък започнах да казвам по-често "Обичам те", на хората които обичам. Те си знаят, но хубаво е да го чуваш. На Ерос също постоянно го повтарям. Днес разказах на ММ за починалите кученца и си поприказвахме малко на тази тема. Той също обожава кучета, но откакто имаме Ерос е станал още по-добър спрямо четириногите. И му казах, че постоянно трябва да гушкаме и целуваме Еро, да чувства, че е много обичан.
Дори като боядисвахме яйцата, направи кръстче и на неговата кратуна.

# 419
Оох. Влизам, виждам колко е натъжена Боряна и сърцето ми се сви докато разбера кой, какво, кога...
Трапезица, много съжалявам за загубата ти.
Лабрекс, стискаме палци и лапички

Общи условия

Активация на акаунт