Любители на кучета - 92

• 30 636
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Момичета имам въпрос, често оставям кучетата на майками, тя много ги обича, през деня са изцяло при нея попринцип, но тя не спира да ги храни с какво ли не, супер много пъти сме имали проблеми и сме ги водили по ветеринари, само ми се карат, а аз вина нямам, тя постоянно обещава, че няма да ги храни, но продължава очевидно.
Вече реших, че повече няма да и ги давам тъй като малкото куче е померан и е доста дебел милия, мисля си че заради това, че постоянни му дава ядене е такъв, тя въпроса ми е дали им е увредила нещо с това даване на човешка храна тук като знам, че не е полезна за кучетата, и дали трябва да отида на ветеринар да ги прегледат според вас, не знам какво да правя

# 541
  • София
Галски, ще отговоря аз как действах с Бека докато беше бебе.
- Сутрин веднага след ставане разходка, хранене. На обяд дъщеря ми я разхождаше и после я хранеше и вечерта същата процедура. Когато сме били вкъщи по цял ден сме я извеждали и след хранене.
- Всеки ден веднага след ставане тичахме навън, същото правех и когато се прибирам от работа, но никога не е било в определен час. Докато беше на вашата възраст си навивах часовника събота и неделя, но общо взето исках да я науча да чака, докато се наспя Blush
- Когато вали и е много студено и слагам дъждобран, защото после ми е трудно да я суша, т.е. спестявам си дълго и досадно сушене.
- За къпането не съм се съобразявала с обезпаразитяване, защото беше на хапчета, а сега е с каишка. Не по-често от веднъж месечно е добре да се къпе. Казват разбирачите, че ако е чисто кучети може и 6 месеца да не се къпе. В никакъв случай не го подстригвайте бонбона, Котето може да ти разкаже за алопеция /Коте така ли се казваше? /.
- Колкото по-рано и упорито започнете с обучението, толкова по-лесно ще имате възпитано куче.

Донсита, радвам се, че си по-добре!

Диди, аз не бих давала кучетата, ако не се съобразяват с изискванията ми. Наднорменото тегло води до много здравословни проблеми и крупни суми при ветеринаря.

# 542
Донсита, и ти си беше изкълчила глезен. Нали? Колко време ти отне да се оправи? С нещо маза ли го? Аз още не съм ходила на лекар, ами точно обратното... Днеска пак изкарах Ласи и беше мъчение и за двама ни. Той дърпа, аз дърпам накрая се дави, пъхти, почва да тече слюнка... Мен ме боли... Измъчихме се. Има много бърз ход и енергия кучето, въпреки годините си. Сигурно му се насъбира, милия, като стои по цял ден затворен в 10 кв. м. и като го изкарам, търчи и дърпа със всичка сила. А, бабунки, камъни и вдлъбнатини - навсякъде! Не знам какво да правя... Уж щях да се въздържа няколко дни да го изкарвам на разходка, ама ми е жално, че няма кой друг...

# 543
  • под тепетата
amy_nka , мазане и почивка ! И дано бързо се оправи глезенът ти, че Ласи чака разходка  Laughing  Опс, писали сме заедно. За изкълчено знам, хепароид за мазане, но е хубаво да те види лекар . И компреси - със сурови картофи, обездвижване временно.
Sivi, имаме си зайчета, пилета разни, койоти ( аз на чакалите така им казвам),таралежи, костенурки, съсели и една заблудена катерица - поне това съм виждала. Има много материал за закачка с Ози.
Галски, ние сме още на 3 пъти разходка, 2 пъти хранене след разходка, вкъщи отдавна няма инциденти. Ози е на 1г и 4м. Чудесен пухльо си имаш  Hug
Seerose.,надявам се не съм те обидила с чувтвото си за хумор  bouquet

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 18:25 от bilqna_69

# 544
Билянка, ти пък! Вярно, че съм руса, ама къде го видя това обидно Wink Просто чат-пат имам дни, в които ставам ръб, само чета, а комуникацията със света я свеждам до минимум. Виж, може да хвърлиш един зайко насам, без друго врънкам ММ. За другарче на Денис, нали...
Кари днес е била на първи час със Сашо. То, аз отдавна разправях да се обадят, ама...
Ейминка, да се оправяш бързо! Кройтерхоф имат  конско мазило, помага доста. Загряващо и охлаждащо, кое ще ползвам е според-зависи.
Коткоядът Денис пък вчера рева за коте. Бута го с лапа, целува го, скимтя, уви, нямаше си късмет котето, ама на диването реакцията ме изненада. Така да реагира...

# 545
  • sf
Още ме боли, но поне ходя и отока спадна. Мазах с диклак, защото това имах, но ми препоръчаха репарил гел. Правих и един бабешки лек- жълтък, сол, настърган сапун и олио. Мажеш и завиваш с бинт, марля или шал, и така спиш. Не знам дали помага 🤣 и настърган картоф помагал. Но истината е в почивката.

# 546
  • София
Диди, има диетични храни, така че можеш да се консултираш с ветеринаря коя е подходяща за вас.
И майка ми гледа Харли понякога, но е толкова стриктна, че нямам никакви забележки. Дава му само краставичка и малко банан или ябълка. Повече от това не.

# 547
Ох, ма*ната му на почивката! Направо се отчаях... Съвсем смело заявявам, че стопанина на Ласи е най-големия селяндур, който ми се изпречва на пътя. Типичния стиснат, тъп, с господарски манталитет селяндур! Мисли се за Господ. Той щял да определя съдбата на това куче...
Видя ме да оправям мрежата, защото някой е влизал да му сложи попара от мазнина с хляб и не е разбрал как да затвори мрежата, следователно се е образувала голяма дупка, от която Ласи си вади носа навън и може да си проправи път и да излезе. Та, си оставих аз детето вкъщи само, уж да занеса само водата и гледам тая дупка. Няма начин - трябва да я затворя някакси, иначе може да избяга от там. Мъчих се половин час да оправям тъпата мрежа и като я оправих довтаса той - господаря! Как е, слуша ли Ласи... Викам, Ласи е много добро куче, вече свикна на повод, и вече не ръмжи на другите кучета, ами търси запознанство. Хили се. Викам, обаче кучето има много енергия за изразходване, понеже стои цял ден затворено тука, и аз тичам с него. И си навехнах глезена онзи ден, докато тичахме, и сега съм зле и няма да мога да го изкарам няколко дни. Ти дали не можеш да го изкараш вместо мен? О, не, не! Аз нямам никакво време! Той е добре така. На село близо 5 години обикаля свободен из селото и нямаше кой да го храни. А тука си има всичко, живее като цар. Аз съм му донесъл даже една пица от училище. Вади едно парченце пица и му го мята през оградата. Пица, Ласи! Яж! Викам, той сега не е гладен, яде малко попара. Викам, добре, а не искаш ли да му търсим някое семейство, дом? Не! В никакъв случай. То си е моето куче от 15 години. Аз ти разреших да го изкарваш и да го храниш, ама ти какво ми говориш.... Не, не! Викам, добре, на теб не ти ли е жал да го гледаш така? Затворен в това малко пространство. Той е много добре така, и това му е много даже! На село кучетата стоят на 2 метра верига. Той е цар тука! Можеш да го оставиш и цял месец да не излиза. Нищо му няма!
В същия момент, Ласи привел глава в лапите слуша целия разговор и гледа тъжно в някаква точка.
Идеше ми да си му кажа всичко което ми емна сърце, но разумът ми ми каза "недей, че ще ти забрани и да го изкарваш повече". Кой е тоя, че да ми забранява да се отнасям хуманно към животно, мама му стара?! Почувствах се с вързани ръце... Замълчах. Стоях и гледах Ласи. Отчаяна.

Прибирам се... Детето ми реве... Клюкарките на квартала се събрали пред входа - обсъждат ме от къде идвам с празна дамаджана и че съм си оставила детето да реве само вкъщи... Детето, както и предполагах, си е отворило прозореца, и ревало на прозореца, търсейки мама, а ония гледали сеира...

Дайте съвет какво да правя... Как да оставя Ласи на това дередже? Ония тъжен примирен поглед не ми излиза от главата...

# 548
  • София
Нямаш законови основания да го вземеш. Единствено с жалба в полицията, като се позовеш на закона за защита на животните (ЗЗЖ). Но може да си навлечеш и куп проблеми така, та обмисли хубаво тази стъпка. А и така не се гарантира, че ще можеш ти да вземеш кучето.
Общо взето за момента не виждам полезен ход, за съжаление...
А оня е абсолютен крет*н (да не използвам по-силни думи, че ще си навлека някой БАНан)...

# 549
  • София
На мен ми идва една идея на ум как може да се спаси Ласи от този човек, но не мисля, че е много законна. Rage Та и затова се колебая дали да я споделям. Преди да се предприеме каквото и да било, трябва да има подсигурен дом след това, а това ще е по-трудната задача според мен, отколкото самото спасяване на животинчето Disappointed Relieved

# 550
  • под тепетата
Цяла нощ го мислих този казус и нищо полезно и смислено не постигнах. На такива екземпляри им влияе или заплаха от по-силен , или пари. И при двете няма гаранция - може да замъкне Ласи някъде или да продължава да иска още пари за нещо, което е длъжен той да осигури  на кучето си.

# 551
  • Варна
А защо просто не вземеш Ласи и да се направиш на ударена, че е избягал?
Нямаш ли някой приятел, който да му загрее врата?

# 552
  • Bарна, морето, сините вълни
Удивително е, че търпиш тоя индивид в името на Ласи. Досега да му бях теглила ма@#ите.
За съжаление не знам дали въобще е възможно нещо да се направи. Някои хора просто са лишени от сърце. Дано някой ден детето му се отнесе с него, така както той с кучето, да му подмята остатъци и да казва "на, яж".

# 553
  • София
А защо просто не вземеш Ласи и да се направиш на ударена, че е избягал?

Това е едно от нещата,за които и аз се сетих, другият вариант е някой да го "открадне". Лошото е, че до колкото разбирам живеят наблизо и ако го вземе amy_nka у тях, на всички ще е ясно че тя е замесена. За съжаление на този индивид не му пука за кучето, но го тресе някаква кризоразбрана гордост или и аз не знам как да го нарека и може да й отмъсти. Затова си мисля, че първо трябва да мус е намери дом далече от този човек и тогава да се "открадне" или да "избяга".

# 554
Amy, удивена съм от твоята отдаденост към това същество! Адмирации! Прекрасен човек си! Благодаря ти, че така се грижиш за Ласи!
Единственото, което се сещам и е законно е  да го откупиш...човек, който има такова отношение към кучето си, не изпитва никаква любов към него. Предполагам, че има надежда да стане. Но от там - дом, семейство... това е доста трудна задача, особено, че е възрастно куче 😟.
За “губене” ми е доста рисковано, честно казано. Първия заподозрян ще е тя... дори кучето повече да не се види в квартала.
Много сложен казус... не може да обедиш човек, че животното му е зле и нещастно, ако той е абсолютно сигурен в обратното...
Откупането според мен е най-добрия ти ход...но така поднесено, че да не наради “чувствата” на “собственика”... да не се стигне и до забрана да се грижиш за Ласи.... мале ужас... ситуацията е страшно деликатна и много измъчваща теб и кучето... Sad

Общи условия

Активация на акаунт