СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 132
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Вируси разбрах, че са плъзнали от моите колежки - децата им са на легло!
А и от тях също разбрах, че има шарка по детските градини - направо прекрасно, не съм я карала!

# 481
Мисля, че за зъболекарите няма направления, но се носи здравната книжка. Ако не се лъжа бременните имат право на някакви безплатни зъболекарски процедури, но не съм сигурна какви и какво трябва да предоставиш, по-добре звънни на зъболекаря си и питай. Аз никога не съм ходила като бременна.

А аз днес съм доста притеснена, защото в на дъщеря ми групата има скарлатина. Била е контактна вече и казаха, ме няма смисъл вече да я спирам. Дано да не се е заразила. Май за себе си повече всъщност се тревожа, защото скарлатината се лекува с антибиотици и не знам какви поражения може да нанесе при бременност.
Утре ще й вземат гърлен секрет и след 3 дни ще знаем какво се случва ...
Спокойно за скарлатината. Тя не е опасна за плода, даже от възрастни почти не се кара. Те е болест на малките деца. Това даже не е и шарка. И в нашата група има скарлатина, малкия е бил контактен, но не се зарази. Не съм го спирала и аз. Няма от какво да се притеснявате.

# 482
  • София

А аз днес съм доста притеснена, защото в на дъщеря ми групата има скарлатина. Била е контактна вече и казаха, ме няма смисъл вече да я спирам. Дано да не се е заразила. Май за себе си повече всъщност се тревожа, защото скарлатината се лекува с антибиотици и не знам какви поражения може да нанесе при бременност.
Утре ще й вземат гърлен секрет и след 3 дни ще знаем какво се случва ...
Мда...и на мен преди малко ми звъннаха от ДГ на малкия, точна с тази новина. Но моя план е, утре сутринта като му вземат секрет да си го прибера в нас и докато излезнат резултатите да не ходи. Ако се окаже, че е чист, няма да ходи докато не се излекуват всички. Иначе четох и пише, че не е страшно за бременни, в смисъл да, пиеш антибиотик, но не е като варицелата да е опасна за плода..
Да се надяваме, че ще са ни здрави и няма да ни заразят..

# 483
  • София
Благодаря за успокоителните думи, момичета. Дано да няма проблеми. Аз днес бях на ЖК и лекарката ми каза, че няма страшно, но не говорихме друго по тази тема и пак си бях напрегната. Иначе за варицела се изследвах, понеже не се знаеше дали съм карала и се оказа, че имам антитела. Скарлатината обаче знам че повтаря.

Chipsi да не би децата ни да са в една детска градина Wink

# 484
Здравейте момичета, днес ни беше втората ФМ и се разбра полът на бебенцето - ще си имаме момиченце Blush Таткото се тръшка, че две женски сме щели да му се качваме на главата, искал момченце да си го води на футбол и карате, хаха, ама нищо, ще му мине Grin

# 485
  • Sliven, Bulgaria
някоя от вас правила ли е обременяване с глюкоза,на мен ми казах да си направь към 24 седмица.Малко повече инфо ще може ли?Мерси

# 486
някоя от вас правила ли е обременяване с глюкоза,на мен ми казах да си направь към 24 седмица.Малко повече инфо ще може ли?Мерси
Здравей!
На мен следващия път ще ми даде направление за обременяване. Тогава ще съм 26г.с. Самото изследване не знам кога ще отида да го направя...
Знам, че се взима кръв на гладно. След това се пие глюкоза. Взима се пак кръв след 1час и след 2 часа.
Нека и другите кажат.

# 487
Какво инфо точно? Аз съм правила преди време, но не по време на Б. Сега ще правя пак в началото на юни.

# 488
Отива се на гладно, взема се кръв от вената, после се пие глюкозата, която май предварително трябва да се вземе от аптеката, после се взема отново кръв след 1 и 2 ч. Показва съответно как се дига кръвната захар.

# 489
Отива се на гладно, взема се кръв от вената, после се пие глюкозата, която май предварително трябва да се вземе от аптеката, после се взема отново кръв след 1 и 2 ч. Показва съответно как се дига кръвната захар.
На мен ми казаха и да си нося сок от половин лимон, за да не е толкова сладко. Глюкоза да си взема от аптеката.
12ч не се яде преди изследването и по възможност малко вода. По време на изследването да не се разхождаш много много, седиш си и си четеш примерно.
Взимането на кръв на гладно е макс до 08:00ч. 

# 490
  • София
Момичета, правихте ли си вече изследване за витамин Б12?
Аз да и при референтни стойнсти между 140- 300, моята е 150 и не знам ок ли е не е ли..След 2 седмици съм на лекар и ще видим..
На мен при    245  pmol/l     (реф. 145 - 569) ми назначиха инжекции. В 20-та седмица съм. Месец по-рано беше 350 някъде.
Скоро бях на преглед, засега всичко е наред. Ще си имаме момиченце, вече потвърдено. След 2 момчета не знам какво ще го правя това девойче Wink

# 491
Ако още някой не е разбрал на 17.05 ще има Луд Петък в Хиполенд-25% намаление на всички стоки в магазина и онлайн. Grinning

# 492
Момичета не ви ли е трудно дишането?

# 493
Момичета не ви ли е трудно дишането?
Засега само от време на време, но направо не ми се мисли как ще е като дойдат жегите Persevere

# 494
Сякаш съм преяла и ми е тежко. Едвам дишам от време на време. Дори и като седя или лежа ми се получава. Като стана малко и поотминава

Общи условия

Активация на акаунт