Отговори
# 285
  • София
И други тука говорим на база краен резултат с големи деца от ДГ, прекрасно реализирани в чужбина, които надали са се реализирали без получени знания и без да са ги приложили.

Пост, прекрасно показващ разликата между АК и ДГ. В АК резултатите от образованието не се мерят единствено с професионалната реализация. И отиваме на темата как се измерва "обективно" култура.
По възможност - в цифрови изражения. Joy
Арогантността част от културата ли е?
Ако е така, то АК е номер едно!

# 286
4 страници констатации кой какъв е.
НЕГ срещу АК...и други глупости.
Чудя се как Русалка не схвана основната идея. И как не спря. Или пък Помпеа.
Хубава тема за да си губят времето някой потребители.

# 287
  • Варна

Ежко, сега вече разбирам защо толкова пламенно защитаваш АК. Училището и на мен ми харесва, малко ни е далеч, ако живеехме в София почти сигурно и синът ми щеше да учи там, освен ако.... не бях започнала да чета. Малко ми е трудно да те възприема за лице на колежа като председател на РА. Очевидно страдаш от комплекс по отношение на личното ти образование, имаш дълбока травма от детството, която явно сега се опитваш да компенсираш с децата си. ДУ си има и много плюсове, ЧУ си има и много минуси. Трудно е да се постави кантар. Факт е, че само 2-3 ЧУ си струват откъм образование от 1-12 кл в България - останалите в повечето случаи поемат тези, които не са се справили именно с държавните образователни изисквания. Държавата на зубрачите е само едното лице, но същата тази държава изнася мозъци от ДУ в така напредналия САЩ, дето измежду всичките си 300 млн поданици не може да намери такива с читав потенциал, та постоянно се налага да си внася от чужбина.

# 288
  • София
Чудя се дали темата, дефинирана като говорилник, включва и обиди към потребители.

# 289
Чудя се дали темата, дефинирана като говорилник, включва и обиди към потребители.
Може би не е задължително да включва, но трябва задължително да НЕ включва обиди към потребителите и техните деца. Модератор да каже така ли е.

# 290
  • в страната на чудесата
Е няма нужда от модератор, големи хора сме. Не вярвам някой нарочно да сипе обиди. Дори и да сме попреминали кОлтурния тон, след съботното кафе ще се успокоят страстите. В крайна сметка ничии живот не зависи от написаното тук.

# 291
  • София
Хаха, дори и да не съм схванала "идеята", ти , Хоуп , си последната, чието мнение ме интересува по пътя на схващането й. Дори Ежко, с когото комуникацията определено ми е неприятна, е за предпочитане пред теб.  И за протокола, пише се някоИ, тъпичките ми деца от ДУ го знаят.
Та явно ти не си схванала идеята, върни се малко по-нагоре, може пък и да я схванеш.  Манжелка, която винаги е изразявала  желание детето й да учи в АК, Тинкърбел с децата си в ЧУ, Лейка също с  такова, Звездица май също (може и да греша, да ме извини, ако не е така), Санака, Фран и т.н виждат поредица от изхвърляния, необосновани твърдения и  разтегнати локуми на кг. Не сме само омразните ти Русалка и Попея с недоучили в ДУ деца..
Даже и ника й не си нацелила. Но по-важното е, че "идеята" си схванала, нали?

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 13:52 от пенсионирана русалка

# 292
Ежко, последно в 3-4 клас кръгове на Ойлер ли се учат или диаграми. Wink
Вземи се поспри, че дори тази говорилня тук успя да осереш.
Отдавна търсех точната дума. Арогантност е.

# 293
  • В офиса
Да си довършим офф-топика, с който дразним много хора тук:
Скрит текст:
По математика всички дават. Някои точно така, както описа Призма - огромно домашно и после контролно включващо задачи от него...
Когато общият успех от теста е под 4-ка. И огромното домашно с контролното е за всички, не само за недоволните от оценката.

невярно

За бонуси можеш сам да искаш допълнителни домашни, или проекти и презентации.
Друг път. Всъщност има единични ентусиасти, които разработват определени, интересни за тях теми, допълнително. Обикновено такива не им трябват допълнителни проценти по този предмет. Освен това се разбират с учителите в началото на семестъра. За да им планират време за презентация или проверка - както се налага.
невярно

Или също така учителите сами дават незадължителни домашни, които ти дават Х точки към следващото контролно.
Да. И същите са обявени в началото на срока. За всички.

невярно

Единственото неточно нещо, което казах, бе тайминга - в края на срока обикновено buffs не се дават, но по средата няма проблем.
Което "малко" променя нарисуваната картинка, че стига да искаш и може да си промениш оценката по всяко време и по хиляди начини. Има само един начин - с работа. През целия срок.
тук се доверих на думите на дъщеря ми. И това е нейният опит (разказах) После обаче събрах 2+2. Питането, което аз получих за решаване на задачи от домашно, бе в края на срока и идеше реч за писане на 6 по математика. Т.е. случва се на практика, което противоречи на горното. И си дадох сметка, че тези, които искат задания в края на срока, не ходят да разправят наляво и надясно, че са искали. Напротив, защото са достатъчно умни да знаят, че ако всички поискат, то на никого няма да се даде. Класическото предимство - за мен може нещо, което за другите - не. Да, на повечето сигурно се отказва.

Понякога, обаче, на файнълите някои учители гледат колко не ти достига за 6 и могат да ти дадат 0.5-1 точка от тях си.
В нечии сънища. Както може да се установи от темите за АК.
невярно. И това е хубаво. Показва учители с човешко лице и сърца. И аз приветствам.
Повече няма да се включвам по тази тема. Не сме на съд и не считам за нужно да доказвам каквото и да е повече. Всеки носи глава на раменете си и може да реши каква е истината.
И пак да кажа - всичко това не е лошо, напротив, какво лошо има на амбициозните деца да им се дават шансове - за отличен успех, президентски лист и закуска с президента, хубава диплома, хубав университет. С две ръце "за". Просто не пасва на моето дете. Иначе развива една камара качества, които ще са полезни в живота за напред.

# 294
  • София
Ето още една дама  по-горе (Блисс), която е схванала "идеята", Хоуп, но това не й пречи  да има здрав разум и да прецени, че изхвърлянията в разни направления са вече доста.

# 295
Аз се чудя как някои не схванаха,  че държавните стандарти не са най-великите критерии. Съжалявам,  че считам държавните стандарти за посредствени и не на място в днешно време. Сори, че считам този стандарт за оформящ затъпяващи индивиди.  На тази държава не и трябват мислещи хора а рая. Вчера разгледах тестовете за малките матури. С колежка коментирахме седмокласни такива. Съжалявам Русалке,  че не считам НВО и отличното представяне на него за нещо невероятно. Все човече ЧУ почват да се отдалечават от държавните стандарти и евала на такива който успяват.
И пак към Русалка, че ме спомена няколко пъти....пиша на светофара...в движение...сори че нямам време основно да чета форума.

# 296
  • София
Ежко, последно в 3-4 клас кръгове на Ойлер ли се учат или диаграми. Wink
Вземи се поспри, че дори тази говорилня тук успя да осереш.
Отдавна търсех точната дума. Арогантност е.
Според мен още по-точно е "надменност", защото има и един елемент на гордост, че в АК сме по-по-най и сме толкова по-по-най, че даже няма да коментираме защо Satisfied.

# 297
  • София
Аз се чудя как някои не схванаха,  че държавните стандарти не са най-великите критерии. Съжалявам,  че считам държавните стандарти за посредствени и не на място в днешно време. Сори, че считам този стандарт за оформящ затъпяващи индивиди.  На тази държава не и трябват мислещи хора а рая. Вчера разгледах тестовете за малките матури. С колежка коментирахме седмокласни такива. Съжалявам Русалке,  че не считам НВО и отличното представяне на него за нещо невероятно. Все човече ЧУ почват да се отдалечават от държавните стандарти и евала на такива който успяват.
И пак към Русалка, че ме спомена няколко пъти....пиша на светофара...в движение...сори че нямам време основно да чета форума.

И къде съм казала, че аз считам НВО за нещо невероятно... Нещо си се объркала. Нека има училища, коИто се отдалечават от стандартите на МОН, приветствам. Ако беше чела внимателно, а не просто да нападаш, щеше може би да знаеш, че МОН-човци с творенията си са ми "любимци", при това до такава степен, та да им посвещавам рими от години по разни поводи и да си изразявам позицията, където трябва.
Но това не пречи да не приемам разните там обобщения как децата извън АК са всячески ощетени - и като обучение, и като възможност да придобият други качества и умения, и като култура..

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 14:57 от пенсионирана русалка

# 298
Можеш да си считаш което и да е образование за каквото си искаш, можеш да не четеш мен или  Русалка, можеш да четеш  и да не коментираш, можеш и да си мислиш, че схващаш каквото си искаш- твоя си работа, мен тя не ме интересува. В случая става въпрос за обективни факти и те са, че децата от АК и от един куп ДГ са в една и съща обективно измерима позиция след 12 клас, дори децата от немските са в по-добра заради високото ниво на немски в добавка към английския. Заради, въпреки и прочие лакърдии са приказки за маса, фактите са очевАдни - каквото и да си мислиш ти за нивото на държавните гимназии спрямо частните, децата от добрите ДГ по знания, университети и последваща реализация са наравно с децата от добрите  ЧУ в средния курс. Харесва ти или не, това е факт. Защо е така, отговори си сама. С което приключвам комуникацията с теб.

# 299
  • София

Аз се чудя как някои не схванаха,  че държавните стандарти не са най-великите критерии.

Съжалявам,  че считам държавните стандарти за посредствени и не на място в днешно време.

Все човече ЧУ почват да се отдалечават от държавните стандарти и евала на такива който успяват.

Никое амбициозно дете не разчита на държавите стандарти, незвисимо дали учи в ЧУ или ДУ. Такива деца надграждат, а училището, в което са избрали да учат, е само една от пътеките, по които вървят, за да се случи това. Но те вървят и по други пътеки в желанието си да получат по-високо ниво на подготовка, от тази, която могат да получат в училище. Някои ще учат в школи чужди езици, други ще се занимават с науки на високо ниво и ще посещават специализирани школи и подготовки, трети ще спортуват активно, ще свирят на музикален инструмент или ще се занимават с рисуване или актьорско майсторство. Затова на различни външни школи се срещат деца както от ЧУ, така и от ДУ. При това от най-елитните такива. Важното е  времето, прекарано в училище, да е полезно за детето. Тук вече всеки гледа от своята камбанария, а именно от интересите, нагласите, силните и слабите страни на своето детето. И ако за мен е важно училището да помогне на детето ми да се подобри там, където то само няма да успее добре да го направи, знаейки, че за силните си страни то самото има грижа, то друг може да има различни очаквания от училището, като например да мотивира и нахъса детето. Нещата опират и до това, че децата обичат да срещат и учат нови неща, както и да преодоляват предизвикателства, а те не са еднакви за всички.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 15:32 от Prizma

Общи условия

Активация на акаунт