Отговори
# 555
  • София
Обсъдихме света и мен и Ежко в частност, а никой думичка не каза за матурата по английски. Да ви имам проблемите и темите...

# 556
Обсъдихме света и мен и Ежко в частност, а никой думичка не каза за матурата по английски. Да ви имам проблемите и темите...
Ужасно съм любопитен как МОН ще оцени знанията по английски на някой със 116 TOEFL и 9 IELTS Simple Smile

# 557
  • София
Аз лично никога не съм ползвала думата изкласил.. Нито съм давала Германия за единица мярка някаква.

Въпросът ми не беше отправен към теб.

Дискусията не ми е ясна - какво значи "училищни знания" по математика? При три часа седмично и програма на МОН немската матура е невъзможно да се направи на 100%. Каква е целта /при колко процента или точки се счита, че е добре направна?
При всички положения сигурно ще трябват домашни, ще трябва и допълнителна работа по темите, които не са застъпени в учебния план.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 16:43 от Prizma

# 558
  • София
Шарки,  темата за матурата по английски  се разисква в съответната тема на зрелостниците, така че не вменявай, моля те,  тезата,  че хората тук са обсебени единствено от фикс идеята да оборват конкретни персони или да говорят за мат.  

# 559
  • София
Сериозно? 4 поста = разискване???

# 560
Ужасно съм любопитен как МОН ще оцени знанията по английски на някой със 116 TOEFL и 9 IELTS Simple Smile

А, не знаеш с кого си имаш работа.
Миналата година се оказа, че уредбата, усилена докрай за да се чува добре,  гъгнела. И с 300 тойфл слуха ти не е на лисица, нали? За да си напишеш там отговорите или есето, следва да си чул внятно текста....
Решили са проблема, но отначало всички били в ступор....

# 561
  • София
„Тази година на матурата по английски се падна... Бареков.” Цитат от ФБ.

# 562
  • София
Точно.

# 563
  • София
Ох,  Шарки,  има и предишна тема... И Антея, а и други майки,  още в деня на матурата в нея е написала/са написали буквално  същото,  каквото Ежко тук и сега за деца със сертификати на ниво С2 и с много грешки на матурата, ама друго си е,  викаш, няма разискване истинско, докато  колежански родител не се изкаже вещо за МОН,  друг не важи..  

# 564
  • София
Всъщност, ако има реално разискване и повече писма до МОН с посочване на грешките в матурата, може да се постигне промяна на
ключовете и това да има реален положителен резултат за децата, държали матурата. Но такива "напъвания" изобщо не може да са тема, нали сме българи, трябва да стоим със снишени глави.

И да подчертая, имам десетокласник, а не абитуриент тази година и нямам никакъв личен интерес точно в случая. 

# 565
  • София
Шарки,  прекаляваш.. Много от хората,  които определяш като свели глава,  са пуснали оплакване в МОН с конкретни забележки по въпросите  и са подписали и петицията. Ако беше следила новините,  щеше да знаеш,  че в резултат на това беше назначена проверка.. Е,  друг е въпросът какъв е резултатът, нашенски и очакван - още снощи обявиха,  че в матурата няма установени грешки след проверката. Гадно е да казваш кой какво е или не е направил,  при положение,  че не знаеш..  

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 17:53 от пенсионирана русалка

# 566
аз не знам след този анализ какво в повече може да напише родител до МОН...
https://offnews.bg/analizi-i-komentari/maturata-po-anglijski-e-p … -razb-704024.html

# 567
А, не знаеш с кого си имаш работа.
Миналата година се оказа, че уредбата, усилена докрай за да се чува добре,  гъгнела. И с 300 тойфл слуха ти не е на лисица, нали? За да си напишеш там отговорите или есето, следва да си чул внятно текста....
Решили са проблема, но отначало всички били в ступор....
И на бухал става, ако е, Стефане. Но си прав  - не знам с кого сина си има работа.
Но силно подозирам Joy

Всъщност, ако има реално разискване и повече писма до МОН с посочване на грешките в матурата, може да се постигне промяна на
ключовете и това да има реален положителен резултат за децата, държали матурата. Но такива "напъвания" изобщо не може да са тема, нали сме българи, трябва да стоим със снишени глави.

Феодално дебелоочие не се лекува с подписки, Шарки.

# 568
Нямам си идея какво се учи по мат в А левъл или както там му се казва в ОК на последната гимназиална степен, и доколко е съпоставимо с това в България. В Германия,обаче, знам,че в последната гимназиална степен за уни се учат модули, които в БГ гимназията до сега не се учеха, откъдето идваше необходимостта от извънучилищни занимания или много тежък 1 курс в Германия с доста отпаднали заради това разминаване (не всички, разбира се).Което Русалка илюстрира с матурата по мат в Бавария. Ежко, обаче, с лекота заяви, че за някой от АК това не важало и аз попитах за пример на дете от АК само с училищната подготовка, което с лекота си е взело 1 курс СТЕМ в Германия. Това е всичко.  
Иначе в новата програма на МОН за втората степен са предвидени някои от досега лисващите модули, доколкот видях. Също и двустепенната форма е типична за Германия, а и за ОК също. Тоест, с реформата у нас се върви към уеднаквяване с другите европейски държави.

# 569
Също и двустепенната форма е типична за Германия, а и за ОК също. Тоест, с реформата у нас се върви към уеднаквяване с другите европейски държави.
Грънци. Първо: в Западна Европа няма една с една система да си приличат (Добре де - преувеличавам, ама малко). Към коя точно се уеднаквяваме?
Второ: в Германия съжителстват гимназия, реално училище и както там се превежда хауптшуле. Без да броим другите по-малко популярни форми. А у нас - някакъв козаяк. Но еднакъв за всички.

Общи условия

Активация на акаунт