Отговори
# 675
Един път ще закъснее за среща с гаджето, щото няма да има ключове за вкъщи да се преоблече/например/, тя ще му се нацупи и ще спре да ги забравя/ключовете/. Smiley
Дето и Judy вика, като му стане важно, тогава.

Скрит текст:
Шарки, примерът е произволен. Нищо лично, както и към Миленита, но се редактирах по-горе.

# 676
Моят син е на почти 14, посл седмица загуби униформени жилетка и пуловер, пуловерът надписан на вътр етикет. Не се трогна. Забравя да си запише домашните, в р-т получава 2 за без домашно. Има и шестици за хубово домашно, за което просто аз случайно научавам от др деца. Не се трогва нито от оценки, нито от загуби, нито от ограничения

Когато го попитам къде е нещо негово, винаги отговорът е "Там, някъде".И после пак аз трябва да търся.

# 677
Един път ще закъснее за среща с гаджето, щото няма да има ключове за вкъщи да се преоблече/например/, тя ще му се нацупи и ще спре да ги забравя/ключовете/. Smiley

Ужасни сте. Ето така стават старите ергени. Научавате синовете да се оправят без вас и после за какво им е да се женят, а?
А и гаджето, ако ще се муси, вместо да влезе в положението, да утеши и да почне да ръководи...
Такава за снаха не става.

# 678
Фръцла! Ама ха!

# 679
Joy Аз намерих ключове на студент в чужбина... по телефона, без визуална информация Sweat Smile
Тръгваше за изпит и не ги намирал и....
Скрит текст:
звъни да пита мама Close Пратих го на регистратурата да си вземе дубликат, той вика - не съм ги загубил, в стаята са, ама не ги намирам! Ама аз знам къде се оставят, къде падат, къде се завират... и разиграх бърз сценарий от оставяне, падане, бутане с крака на стола до под страницата на бюрото Smiling Imp За минута-две си спечелих геройското прозвище "Нещотърсач" (след 15 мин негово търсене, включващо оправяне на легло Smirk)
Малката се включва с мен при търсене на неща из къщи Smiling Imp няма да  е баш "фръцла" (Ежко, не го казвам на теб, на Фран го казвам... че са с 2-3 години разлика с нейния син Smiling Imp), пък и ако стане "главнокомандващ" като майка си Scream

# 680

Ужасни сте. Ето така стават старите ергени. Научавате синовете да се оправят без вас и после за какво им е да се женят, а?
А и гаджето, ако ще се муси, вместо да влезе в положението, да утеши и да почне да ръководи...

Баш пък! Няма по-разсеят човек от брат ми. Ожени се млад и зелен на 22. Толкоз години вече се оправя въпреки тази си черта, която е доста изразена при него.  Laughing
Може пък да се е надявал, че като майка му не го носи на гръб пълнолетен, ще да намери жена, дето да го прави. Ама и това не би.  Laughing
...
Мъжът ми си беше забравил чанта с пари и самолетни билети на капака на колата. Като потеглихме, чантата,  разбира се, паднала. Та се връща после и ... си я намери човекът. Непипната. Някой само я беше махнал от пътя и я беше сложил върху едно близко табло на енергото.

# 681
  • Русе
Ключове не носи на училище, защото седят в раницата му за тренировки и било много сложно да ги мести от едното място на другото ежедневно. Аз работя в къщи и съседката-пенсионерка има дубликат на нашите ключове и като ми се наложи да изляза иска от нея. Тя често ме пита, защо не му дадете на това вашето дете ключове за вкъщи.

Иначе иска с всичко да се справя сам. Напирам да помагам, защото е много зает с негови си ангажименти извън училище , та съм готова да напиша някой проект . Не ми дава. По музика можело да избира - да напише изложение или есе за любима група или да прави тест в час. Ами избрало да прави тест, въпреки че знае че се справям отлично с такива задачи. По история така си спечели 2 за срока първия срок, въпреки че горях от желание да помагам. Втория срок седна да се готви. Питам го, не можеше ли да не се стига до тази двойка ми каза, че нямало как. Той бил длъжен да опита да се справи без да се готви много.

# 682
  • София
Не се трогва нито от оценки, нито от загуби, нито от ограничения

Само мога да кажа "не си сама", ако и на някои да не им се вярва, че може да има и такива индивиди и да смятат, че методите им за научаване на подобни да "не забравят и да не се дънят" са меродавни. Ами, не. Има хора, на които генно или просто неизкоренимо им е заложено причините да са извън тях, ако и всички останали да виждаме, че не е така и те не смятат, че вината да забравят, да се издънят, провалят е тяхна и ерго нищо не променят. И при тях "непоклатимите" методи с "остави го да си счупи главата и ще се научи" просто не работят.

# 683
Няма други методи. Животът не им е гарантирал пожизнена квачка, все пак. Играя го такава за малки деца само. Като имат слабости и не щат да си ги оправят - тяхна си работа.

# 684
Много сладка нежност има в последните ви постове.

И мен девойката ме пита от 10000км някой неща къде са й. Признавам си, че повечето се оказва, че аз съм й ги подредила, откриваемо само за мен Simple Smile . Обикновено телефонните ни разговори зачестяват, като съм била при нея, за което само се радвам.

# 685
  • София
Преди да почна да търся снаха, да попитам кога момчетата започват да правят нещо, без майките да им казват или напомнят?
Когато дейността по напомнянето се поеме от съпругата ! Smile

# 686
Преди да почна да търся снаха, да попитам кога момчетата започват да правят нещо, без майките да им казват или напомнят?

Нека не сме старомодни - от "партньора" Joy

ПС Все за смяна на властта через преврат става дума. Joy

# 687
Днес съм в особено добро настроение. Последно, любимо и спирам:

"Всяка майка се надява, че дъщеря й ще бъде по-щастлива в брака си от нея, но нито една не допуска, че изборът на сина й ще бъде по-сполучлив от бащиния му."

# 688
Фран,
Предупреждавай , като пишеш такива неща. Някой може да се затрие от задавяне Simple Smile

# 689
  • София
Фран, и аз съм в същата прекрасна комбинация - младеж след две девойки. Комбинацията на Пенева ми се вижда по-правилна. Трябва да си свеж и все още ентусиазиран родител, за да отглеждаш момче. Smirk Принципно е много оправен, особено за момче, което вероятно се дължи на това, че е трето и няма как да стане жертва на голям майчин ентусиазъм.  Иначе и ние сме в групата на разсеяните, дори ми се струва, че имаме шансове да я оглавим. Изгубени тетрадки, моливи, суичъри... изобщо не ги броя, но преди две седмици си изгуби дънките  в училище. Не знам как човек си губи дънките. Rolling Eyes Не съм сигурна кога точно излизат от тази възраст, но наблюденията ми са, че от пубертета скачат директно в критическата. Не знам кое е за предпочитане. Joy

'Айде и моят любим виц по темата:
Скрит текст:
"-Иванеее, излизай от водата!
- Защо, студено ли ми е?
- Не, гладен си!"

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 13:15 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт