През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 047
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, как миете хубаво череши или ягоди? Smile

# 676
Момичета, как миете хубаво череши или ягоди? Smile
леко мия и си ги хапвам и даже не се замислям! Така хубаво ми вървят, особенно черешки! от два дни обядвам с тях Relaxed Че моето гадене още не ме напуска и... разбрах, че черешки много помагат в случая ))) а също така и чай каркаде. Само че старая се да не пия повече от две чаши. все пак не съм сигурна как би могло да се отрази...
за количка някога (леле преди почти 10 години, кога успяха да минат:laughing:) интуитивно спрях на X Lander - и не съжалявах нито минута! Активно използвахме количка къде ли не: и на природата, и по разбитите тротоари и градинки, и плочките и павета - всичко беше супер. Беше с помпещи колела. Но за 3,5 години не са ни направили никакви проблеми! Този път като разгледх новите им модели и реших, че нашата ще е Х Lander X Cite. Новите им модели имат доста подобрения и виртуално вече спрях избора си. Знам, че на пазара има много други предложения. Но реших да си спестя тази мъка (много трудно избирам) А съобношение цена-качество - тази полска марка си заслужава внимание!
за витамини не пия в момента... но замислям се да започна. Защото нямам никаква енергия и сили. Вдругиден имам скрининг при моя лекар - ще го попитам за това.
за боядисване с тъмна коса съм, но имам и бели... затова не мога да избегна този момент. Но тъй като често си редувам кафява къна и боята - реших, че в периода на бременността ще е къна. Ако ще ми омръзне - ще мина пак към боята. Най-вероятно безамонячна. За подстригването не знам. Не съм суеверна. Но и нещо нямам желание точно сега да ходя на фризьор. На мен и с дълга коса ми е добре Smile
стана дълго. затова спирам до следващо включване!  Yum

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 00:45 от julianka

# 677
Забравих да споделя за кърмене! Момичета, преживях какво ли не с първото си дете. Първо след секцио нямах кърма. Но упорито я изцеждах, първо с помпа Томи Типи ( не препоръчвам никаква механическа намеса) имаме си меки ръчички, които вършат перфектна работа без тези помпи. Капка по капка, не се отказвах, пих чай с анасон на Хип (вкусен ми беше само ако го пиех сладък и с малко мляко) и кърмата тръгна след седмица или нещо упорта работа, защото бях длъжна, имах тази нагласа и го постигнах. Та искам да кажа, даже ако не се получава в началото, това не е повода да се отказвате! Болезнено е само в начало, докато зъното ще свикне с гладното бебоче. Предлагах му даже когато нищо нямаше. Това стимулира гърдата и на финала имах реки и фонтани, не захранвах детето до 7 месец. Не му давах и водата. Спряхме след 2г. и 3 м. Имах 2 пъти запушване на канали които сама преборих с масаж под много топъл душ. Така че имам добър опит и не искам да се отказвам да го повторя. Много общувах тогава с момичета от ЛА ЛЕЧЕ ЛИГА. Препоръчвам! А и ако някой някога ще има други въпроси - смело можете да ме потърсете, ще ви помогна с каквото мога! Heartpulse

# 678
Ние имаме трио на Peg Perego. Доволна съм. Качествена и много маневрена, не е много лека обаче. След това купихме Baby Monster като по—лека количка. Сега ми е любопитно тези, които очакват близнаци какво ще изберат, тъй като ми трябва двойна. Бях в един магазин само и много харесах Baby Jogger city mini. Стори ми се достатъчно комфортна за децата, в същото време шасито на количката не е прекалено широко. Сравнително лека е и се сгъва много лесно. Не е за новородени обаче, така че може би изборът на бъдещите майки на близнаци ще е по—друг тип количка. Аз смятам първоначално в нея да возя по—големите две, а бебето в коша на Peg Perego. След първите 5 месеца —най—малките две, пък голямата ако още има нужда от количка, тогава ще е в Baby Monster—а който имаме. Само цветовете на количката никак не ми харесват — черно, адски мрачно, ярко червено и тъмно—синьо. Червената е най—свежа, но няма да се връзва с повечето им дрехи тъй като предпочитам по—деликатни цветове. Мнения?

П.п. Редактирам: гледах в интернет презентации на тази количка и всъщност става и за новородени. Кошът се закупува отделно. Страхотна е количката и новината е, че я поръчах. Докато мъдрувах черната поскъпна с 60€, а от червената бяха останали само три та реших да не чакам. Взех си я от италианския амазон, много по—изгодно е, отколкото по магазините. Ще си я ползвам още от сега с двете маймунки.

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 02:05 от Anastasiya_S

# 679
Аз с предишните двама изкарах с Quinny Buzz. Много си я харесвах, но много ми се пикаха гумите и другото че кошът за багаж е ужасно малък. Сега си намерих на страхотна промоция Maxi Cosi Adora- черна. Изглежда ми доста широка и функционална, пазя си от предните двама кошчето за кола на Maxi Cosi, което ползвам в количката от новородени до 6м. Много ми е удобно, а и самите бебета се чувстват доста комфортно в кошницата.

# 680
Майчета нужна ми е помощ . Някой от вас споменаха че са си направили списък с неща , които са им нужни и малко по-малко ще купуват всеки месец . Искате ли да споделите на неопитните първескини като мен 😬 какво точно трябва като първа нужда . С мъжа ми обсъдихме и ние така ще направим , намерих примерни списъци в интернет , но не знам до колко са актуално .  За пример давам този : https://moebebe.com/spisak-za-novorodeno-bebe  Как ви се струва ? Насреща съм , ще съм благодарна . Слава богу сме в къща съвсем нова и всичко ни е боядисано и готово , че от там поне може да спестим . Мисля , че ще е от помощ не само на мен . 🌷

# 681
Списъка е добър,при мен излишни бяха само обиколниците(Не ги сложих никога,защото след като ги купих се инфпрмирах,че никак не е доб ре да се използват) и бебешка пудра(никога не съм я ползвала,тъй като запушва порите на бебето и тя също не е Ок)

# 682
дрешките - най-удобно с малко бебе са целите гащеризончета с копчета отпред и надолу по крачето. Детето трябва да е леко облечено, дори зимата. Не са нужни няколко ката дрехи. Рискът от претопляне е много голям. За навън ти трябва само едно космонавтче.
кърпи - бебешките са не само скъпи, но с грапави бродерии най-вече на направената качулка и дерат бебето. Масово са с кофти материи. Най-обикновени памучни кърми ще ти вършват в пъти по-добра работа.
одеало-2 бр са достатъчни, за да имаш за смяна едното като е за пране
лигавници-ще ти трябват чак като тръгнат лигите. Някои бебета почти не се лигавят и нямат нужда от такива, а им трябват чак за захранването в 6ти месец. Даже и тогава са ненужни - има прекрасни други алтернативи за това.

Пелени, подложка за попиване, обиколник, чувал за спане, портбебе - масово не се ползват.Обиколниците са опасни. Бебето трябва да спи по гръб в средата на леглото и да няма нищо друго около него.

Шишета, четки, биберони, стерилизатори, залъгалки, термос, нагревател,бебефон, четки, гребени, ножичка, термометър за вода - може абсолютно никога да не ти потребват.  

Термометър за телесна температура е задължителен.
Аспираторът за нос наранява лигавицата, от там секретът става още по-обилен и гъст и се вкарвате във филм. Не прави тази грешка. Ако се наложи, педиатъра ще ти покаже как да промиваш и какво да правиш.
козметика-единствено шампоанче за баня ти трябва. Бебешката кожа няма нужда от козметика и заради нея възникват масата проблеми. Ако детето се окаже с кожен проблем - има медицинска козметика според заболяването. Ако се подсече -бъркат вълшебни кремове в аптеките без химия. След всяко миене НЕ се маже дупето с тонове крем, особено на цинкова основа като Судокрема.
легло-някои деца никога не спят в него
повивалник- напълно излешен и неудобен. Дори да го ползва някой, е за кратко.
вана-има всякакви аксесоари за баня, които са много по-удобни и компактни от легените за къпане. Много майки къпят и направо в мивката.
скрин-не е нужна покупката на отделен. Бебешките неща спокойно може да са във вашия гардероб.
играчките-напълно излишни. Първите месеци трябва да са черно-бели. И въобще, играчки трябват след 3 месец някъде.
За кърменето - помпа за цедене може никога да не ти потрябва. Задължитлено се купува само крем Линолин за зърната и нищо повече на първо време. Подплънки може и да не ти трябват, не винаги има течове. Отделно памучните развиват гъбични инфекции. Има дишаши силиконови такива за многократна употреба, ако въобще ти се наложи.

Това са ми коментарите по списъка.

# 683
Памперс, не мога да не отбележа колко си полезна Heart И как всичко е опростено, изчистено, без излишества, много ми допада. Макар че, аз имам склонност да се изхврълям в името на това да ми е комфортно, ще се опитам първо да мина със съветите ти и ако нещо ми потрябва, едва тогава да го купувам.

# 684
Много полезни мнения за покупките.
Нооо помпа за кърма в много родилни отделения се изисква по списък. Има я в моя списък за родилното....

Аз да питам нещо, че с тоя корем.... Абе, в средата на 4 месец съм и корем нямам почти никакъв, чак се ядосвам вече и се притеснявам, нормално ли е, не е ли....
Вярно, че съм 178 см. висока, а пише, че при по-високите жени проличава по-късно, ама все пак... Имам чувството, че никога няма да порасне тоя корем.... Понякога чак в разни филми се вкарвам.....

# 685
  • Наблизо
Моят попорасна,но аз имам и киселини и сутрин се събуждам с малко коремче,но до обяд вече се е подул подобаващо.Не се коси за това,и други мои познати бременни ме питат кога ми се е появил корема.При всеки е различно.Най-важното е на прегледите всичко дае наред и ти да си добре.

Аз нямам нищо купено,смятам да купувам септември,като изляза в майчинство.Единствено ме притеснява количката,има толкова много на пазара и никаква идея кое е хубаво и кое не.Аз не искам да давам 1000 евро за нещо;което ще ползваме няколко месеца.Така или иначе гледам,че като попорасне детето,се купува нова.
Мисля си и за пренатест,ние нямаме алармиращи показатели,но както си мислех да не го правя,така и почнах да се съмнявам.При нас е покрит от частния застраховател,ако влизашв рисковата зона.Аз не съм ище трябва да си платя и се чудя има ли смисъл.Струва около 1000 лева.

# 686
Шоколадче, аз също много обичам да си угаждам и да го правя да ми е лесно. Истината е, че докато не се роди бебето, няма как да отгатнеш кое ще ти потрябва.

Лили, от 4м почва бързия растеж. До тогава матката е прекалено малка, за да личи много. Подутите са от стомаха и неговите неразположения + хлабава коремна стена, а не бременлийски коремчета. В 5м вече на всички им личи, а в 9м всички се търкалят. Така, че няма от какво да се притесняваш. Няма да останеш без корем.

Не знаех, че в някои родилни изискват помпа. В болницата, където раждах не са. Хубаво е да е електрическа помпата. Ръчната няма тази сила и те оставя без ръце, ако има проблем и не може да го реши.

Ако има как приятел да ти заеме вещи да пробваш преди да купиш, е най-добре.

# 687
Благодаря, Pampers! Аз все още не съм се втурнала да купувам, макар че заглеждам разни нещица. Мисля да навестя една приятелка, която е Октомврийка 2018 с момиченце и тя да ми сподели опит от първа ръка. Освен това имам друга позната, която е с 2 месеца по-напред от мен и мисля с нея да ходя на пазар, за да се ориентирам в цени и марки.

За коремчетата - и аз си мислех, че ми е малко (особено сутрин сякаш нямам!). Но после се замислих - в сравнение с преди бременността ИМА разлика, не е като да няма. Но бебка е малка още, сигурно ще я "крия" в таза (както каза една по-възрастна позната) и ще ми проличи наистина по-късно, а и аз ходя с по-свободни дрехи, което си е чиста зрителна измама. Нисичка съм, с малко коремче - просто визуално не се забелязва като си с дрехи.

Има време да растем момичета - търпение Blush В най-жегавите месеци ще сме мини-годзилки JoyJoyJoy

Моят пренатален беше Хармони - всичко ОК, направих го по собствено желание, без да съм рискова. Естествено, с това не се изчерпват заплахите, но гледам да не се тревожа, защото е не само за моя сметка, но и на бебка Heart

# 688
  • Благоевград
Pampers, много полезна информация - благодаря!
Ето го моят списък с горе-долу цени на покупките:
Скрит текст:
Количка - 550 лв
Кошара - 93 лв
Обиколници за кошарата - 50 лв ?
Матрак - 50 лв
Шишета - 3 бр. - от Айко, Авент
Биберони - 2 бр.?
Спален комплект  2 бр. - 100 лв
Комплект за изписването - 50 лв
Дебела пелена за изписването - 50 лв
Помпа за кърма - 50 лв. ?
Стерилизатор - 100 лв ?
Одеалце - 2 бр.
Пелени - 5 бр.
Спално чувалче - 2 бр.
Памперси - 1 пакет - 45 лв
Козметика плюс приспособления за лична хигиена - 150 лв
Вана за къпане - 30 лв.
Мрежичка - 8 лв
Бебефон - 100 лв. ?
Дрешки - 200 лв.
Термометър - 30 лв.
Космонавтче - 50 лв
Шапка и шал - 30 лв
Лигавничета - 7 бр. - 14 лв.?
Хавлия за къпане - 1 бр - 30 лв
Кърпи - 3 бр.

Сега приятелка ми каза, че в петък в няколко магазина ще има акция, но не смятам да купувам нищо. Количката я има, но пак ми излиза по-скъпо от там, от където я харесах и няма да купувам. Кошарата я няма в същия цвят. Останалото смятам, че е прекалено рано да се взима, при положение, че не знам нито колко ще е голямо бебето, нито знам със сигурност пола.

На мен вече ми личи, но като съм по пижама  Laughing Като се обличам за навън с боди и панталон, ластика на панталона прибира и не личи толкова  Laughing Но важното е, че аз си знам. Иначе винаги съм била по-пухкава, не дебела, но не и слаба. Сега съм пораснала само на корем напред, мерих талия и таз - еднакви са от преди да забременея. Обаче гърдите ми са станали огромни. Всички сутиени ме стягат и трябва да мисля алтернатива за бременни. Днес влизам в 15 г.с. и вече започнах да го усещам доста активно, вчера на следобедната дрямка се стреснах и то започна много да ме рита, че му наруших спокойствието  Laughing

# 689
  • Наблизо
Аз нищо не усещам,средата на 14та седмица съм..Тина,какви са усещанията?
Също така на коя количка си се спряла?

Общи условия

Активация на акаунт