През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 122
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Включвам се в мрънкането Simple Smile и мен някакви черни мисли ми се въртят, като не съм ходила от 10 дни на преглед и следващия е чак на феталната на 25ти.04.

Относно пренатеста - Бях писала, такива има много. Аз ще заложа живот и здраве на този в Бодимед, ето линк https://bodimed.com/bg/новото-поколение-неинвазивен-пренат/ Има много лаборатории, които правят изследванията в чужбина в рачлични държави. Аз ще заложа на този, за другите, поровете в нет-а. Най-разумно ми се струва като съотношение цена-качество. Прави се след 10та седмица, но аз реших да изчакам феталната и след това да го направя, че все пак си е 1200лв. и искам първо лекарско мнение да чуя и след това да ходя да се изследвам.

Относно запека - Недейте да си правите експеритемнти. Пак го бях писала, пиша го отново. Купете си едни глицеринови свещички и ще се оправите за час-два. Недейте да си правите клизми и не знам още какви щуротии. Запека е противопоказан за повече от два дни, независимо дали сте бременни или не. С тези свещички ще си решите проблема.

Благодаря на rayoflite84 за успокоителното съпбщение. Принципно и аз съм на мнение, че каквото има да става, ще става, но понякога много ми се иска контрола да е в моите ръце, а той не е Simple Smile Ще стискам още една седмица и аз да видя моето чудо на феталната Heart

За всички преминали я - много се радвам на коментарите ви!

Забравих да добавя - И аз съм на Утрогестан 2 вечер. Е, малко съм напълняла, но спрях цигарите и отделно си хапвам. От три яденета на ден, си минах на 5. Тоест имам втора закуска и следобедна закуска.

# 181
На мен пък се опитва да ми излезе ечемик Unamused такова нещо поне от 10г съм нямала... ще видя утре как е положението и ще ходя на очен. Явно днес ни е ден да си помрънкаме.

Ха! Супер странно и на мен вчера тръгна нещо такова да ми се получава и отгоре и отдолу даже. Бяхме на гости на свекървата и я помолих да ми даде един златен пръстен и тя ми каза - 10 пъти в едната посока да изтъркам с пръстена и днес няма и помен от подутините вчера. Тествай, поне няма да изгубиш нищо.
Търкалям и аз халката, пък дано има ефект Smirk

# 182
Тая диагноза с аборта мисля, че е класическата и е формална. На мен от 3 до 9 месец ми издаваха болничен с нея без да имам причина.
В 3 дни пиех фрутилакс сироп за разхлабване, круши на корем, сутрин кафе и кисело мляко, а последния ден и 3 микроклизми.. И НИЩООООО 😵 Спрях утрогестана и изкарах един ден на айрян (не умишлено) и не питайте какво стана... 4 или 5 пъти 😂🤫
Напоследък лекувам гаденето с айрян. Стигам до 3л без проблем и си ми действа. Чувала съм и за газирана вода и тоник.. Или тоника май беше при главобол 🤔
АГ ми е запвядала винаги да си нося но-шпа и усетя ли лека болка да пия 2. Максимума е 3 пъти по 2 на ден. За лошото, но само при сериозна нужда, ми е казала до 3 таблетки деган на ден. С предната бременност помня, че приема на желязо и магнезии ме съживи доста. Дори приятелски съветвам да си питате лекарите за тях. По принцип се водят дори желателни да се пият от всеки. Подсетих се отново да ги започна 😂

# 183
Момичета, и аз чакам резултати от пренатален.

Да ви питам - ограничавате ли се физически от някакви домакински задачи? Изключвам тези, които изискват работа със силни препарати или на нехигиенични места.

# 184
Този пренатален тест не се ли прави само при съмнение за нещо при БХС и фетална или някаква фамилна обремененост? Чувам, че все повече хора си го правят, с цел още едно доказателство, че всичко е наред или се налага?

# 185
Този пренатален тест не се ли прави само при съмнение за нещо при БХС и фетална или някаква фамилна обремененост? Чувам, че все повече хора си го правят, с цел още едно доказателство, че всичко е наред или се налага?

Дано на никого да не се налага, но все по-често с цел още едно спокойствие.

# 186
Същото, като със стлоловите клетки. Който има възможност не е излишно да си го направи.
На моя приятелка лекаря и е казал, че е млада и щом няма някой от семейството с проблеми няма нужда от скрининг.
Аз съм твърдо "за" тези прегледи, но от страх по-скоро. Като цяло много здрави са се родили без него, много болни са се родили след него. За жалост!

# 187
Момичета, и аз чакам резултати от пренатален.

Да ви питам - ограничавате ли се физически от някакви домакински задачи? Изключвам тези, които изискват работа със силни препарати или на нехигиенични места.

Аз изобщо не се ограничавам от нищо. Голямата ми дъщеря тежи 15 кг и ми се налага по доста пъти на ден да я вдигам. Малката е 8 кг, безброй пъти и нея.

Аз предишните пъти не съм правила такъв тест, няма да правя и сега. Така и така не бих си абортирала детето. Каквото е - такова. Надявам се да е здраво. И да ти кажат, че нещо не е наред, не може да му се повлияе. Излиза, че единственият смисъл е да се направи аборт ако е с някакъв синдром, ако пък всичко е наред са хвърлени пари.

# 188
Ти си ми мечта 😍 3 породени! Смао където аз изоставам и разликата, ще е 2г. Надявам се с третото да е под 2 😵😂

# 189
А, не изоставаш. Между първите две разликата 23 месеца, тоест почти 2 години. Третото ще е 13 месеца по-малко от второто. Голямата ми дъщеря обаче е много палава, инатлива, буйна, като момче е. С малката още е лесно понеже си е бебе. После незнам как ще е, но реших да рискувам 😊 На тях ще им е супер, защото са много близки по възраст. Дано само мама не полудее Tired Face

# 190
На БХС не вярвам и според мен е пълна глупост. Няма как теория на вероятностите да определя болно ли е дете от нещо или не.

Не мога да намеря информация за родени деца, на които след потвърден пренатален ДНК тест да са се родили с малформации, за БХС има доста. Въпрос на личен избор.

# 191
Summer, сравняваш ябълки с круши.

Пренталният тест е еквивалент на амниоцинтезата. И при двата има 1% грешни резултати. Цените им са сходни също.

БХС е статистика индивидуална за всяка държава, която препраща жените във висок риск на амницинтеза/прентален тест. Това е най-евтиния вариант за превенция към момента с огромен успех. Дава до 5% грешка.
Раждат се едва 10% от бебетата с аномалии като в това число влизат и всички жени, които НЕ са пожелали нито БХС, нито горните тестове.

Разкази за пренталния не намираш, защото все още е нов и много малко използван метод за разлика от БХС, който се ползва от 80-те години на миналия век. Отделно търсачките не показват резултати от групи из платформите, където в наши дни е големия обмен на информация.

# 192
Единственото, което твърдя за БХС е, че е крайно нерелевантно. Няма как вероятност 1:1000 да ми даде сигурност, че аз не съм този 1 човек. Абсурдно е. Иначе всеки е свободен да взема решения сам за себе си. Интернет е необятен, информацията на английски, също. С това смятам да приключа участието си по тази тема.

А генетичните тестове нямат нищо общо с амниоцентезата, най - малкото защото едното е неинвазивен, а другото инвазивен метод. Ябълки и круши пак.

# 193
В САЩ, Германия, Австрия, Гърция и т.н. държави пренаталните тестове се поемат от ЗК при рискови бремености, другото е избор. Според мен този тип диагностика е бъдещето - неизвазивен, бърз, 99% точен, покрива доста параметри. Да, за България е скъп, но на фона на БХС, което са само вероятности е по-добре да е него.

Една позната се раздели в м.6 с бебчето, защото от 3-я до 6-я месец не успяха да диагностицират по всички други начини много тежка генетична увреда (летална). Няколко месеца само мнения, съмнения, тревоги. И с амниоцентеза в последния момент се потвърдиха всичките им опасения. Все си мисля, че с този тип тестове на много по-ранен етап се откриват такива неща и да се вземат правилните решения.

# 194
Горката жена! Хубавото на тези тестове е, че дават почти 100% сигурност и така се избягва инвазивната амниоцентеза. Ако тестът е положителен относно някаква аномалия, тогава се прави амниоцентеза за потвърждение. Мисля, че амниоцентезата покрива и някои други редки аномалии, за които тестът не дава отговор, но пък е инвазивна процедура при която има, макар и малък риск от спонтанен аборт.

Общи условия

Активация на акаунт