През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 450
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Кога ти беше последният цикъл ? Моят термин е на 11.11. и влизам в 15та г.с. утре. Цикъла ми беше на 4.02. Simple Smile)

# 541
Кога ти беше последният цикъл ? Моят термин е на 11.11. и влизам в 15та г.с. утре. Цикъла ми беше на 4.02. Simple Smile)

8.02.19,имам програмата “Бременност” и когато сложа последната ми менструация излиза,че съм в 14та седмица,но лекарите казват че теоърва съм влязла в 13та. 🤦🏼♀

# 542
Алекс, за мен курсът за кърмене е задължителен за всяка първескиня. Има много особености и проблеми от различен тип. Със знанията от курса се справих с всички тях и никога не съм стигала до консултант и лекар съответно, че и на приятелки помагах. Не е болезнено кърменето, дори е приятно. Разбира се освен, ако няма проблем като грешна захапка например. Но всичко ще научиш на курса. Аз 6г по-късно помня още всичко с детайли. Така добре обясниха нещата.

Лили, съчувствам ти за зъбобола. Мен от 20г ме мъчат мъдреци. Наскоро единя пак се беше активирал.Единят е с пломба. Най-обикновена и без нужда от упойка.

Кристина, значи на 9ти май си била 13+0. Съответно всеки четвъртък влизаш в нова седмица. Т.е. на 16ти май ще си 14+0 и т.н.

# 543

Хмм, по моя календар, с последен цикъл 02.02, днес съм в 14 г.с + 1. Откъде идва това разминаване Grinning

# 544
Здравейте отново и от мен,не съм от най-активните,но да се похваля на 8ми Май ходих на ехограф,всичко с бебето е наред,доста оформено и много,много игриво.През целият преглед не се спря,термината ми е на 14ти Ноември взеха ми кръв за синдромите чакам резултати,силно се надявам всичко да бъде наред.Казаха ми,че съм в 12та седмица и 6 дена,бихте ли ми казали понеже съм доста объркана как трябва да си смятам новата седмица ,някои казват всеки 14ти,други казват друго и тотално се обърках 😁

Повечето калкулатори ти пресмятат седмиците и термина, ако цикълът ти е 28 дни. Явно твоят е по-дълъг или пък точно този месец овулацията ти е била по-късно и съответно бебчето е заченато по-късно и е по-малко. Съвсем точно са ти казали седмицата спрямо твоя термин. Ще опитам да кача снимка понеже линка не ми се получава, където са ти пресметнати седмиците до термина. Днес си в 13 + няколко дни

# 545
Шоколадче така ги изчислявам и доки също . Още от началото тя ги пресметна и така се водя , използвам Feia и там е по същият начин .

# 546
Странна работа. Досега съм била при трима-четирима гинеколози и няма разминаване с това на приложението, което ползвам (My Calendar). Пробвах и с този калкулатор и пак ми дава, че съм в 14 + 1: http://mamaznae.com/kalkulator-bremennost/, а за последен цикъл 04.02, дава 13 г.с + 6 дни. Както и да е, подробности, просто се зачудих откъде може да е това разминаване Simple Smile Даже си инсталирах и Фея, но иска регистрация, ядоса ме и го махнах

# 547
Аз на няколко места съм проверявала и различно ми излиза, и понеже последният ми цикъл беше понеделник и си ги смятам всеки понеделник грубо . През седмицата бях при АГ-то и каза че отговаряме на 14 та  г.с. освен да вървим по-големи малко не зная и аз. При мен се знае и точният ден на зачеване , понеже съм инвитро . Както и да ги смятам да е живо и здраво и да се развива добре пък което и приложение каквато и седмица да показва ... все едно . 😬🍀

# 548
Разминаванията идват от момента на овулация и реалното зачеване. Приложенията и календарите смятат на база последен цикъл и от там почват да броят, което ги прави доста ненадеждни. 

# 549
Много ви благодаря мами,най-вероятно докторите го изчисляват на база развитието на бебчето мойто беше 10см дълго и казаха че съм в 12та г.с и 6 дни,не знам ще погледна тези календари или ще използвам датата на термина в месеца в който съм.Благодаря ви отново

# 550
Не най-вероятно, със сигурност изчисляват термина и съответно седмиците според развитието на бебето, което в началото е еднакво за всички. По-късно вече всяко бебе има различен темп на растеж, някои са по-едри, други по-дребни, но това не променя установения вече термин.

# 551
Шоколад, аз съм 01.02, 14г.с.+2. Май и ти се следеше в Щерев, да не се сблъскаме в родилното Grinning

# 552
Памперс, къде си ходила на такъв курс? Искам и аз да посетя, но не знам къде.
Алекс, за мен курсът за кърмене е задължителен за всяка първескиня. Има много особености и проблеми от различен тип. Със знанията от курса се справих с всички тях и никога не съм стигала до консултант и лекар съответно, че и на приятелки помагах. Не е болезнено кърменето, дори е приятно. Разбира се освен, ако няма проблем като грешна захапка например. Но всичко ще научиш на курса. Аз 6г по-късно помня още всичко с детайли. Така добре обясниха нещата.

Лили, съчувствам ти за зъбобола. Мен от 20г ме мъчат мъдреци. Наскоро единя пак се беше активирал.Единят е с пломба. Най-обикновена и без нужда от упойка.

Кристина, значи на 9ти май си била 13+0. Съответно всеки четвъртък влизаш в нова седмица. Т.е. на 16ти май ще си 14+0 и т.н.

# 553
  • Наблизо
10 см бебе в 12та седмица??? Моето беше 6,5 см и на моя близка с термин 10 дена преди мен дава 6,5 за същата седмица.Как е възможно?

# 554
И аз мисля,че има грешка или с размерите на бебето или със седмиците.

Juicyyy, следи двете асоциации по кърмене във вашия град кога ще имат лекции или питай акушерката на следващата консултация. Често и на входа на болниците оставят програма. 

Общи условия

Активация на акаунт