Дяволското гърло Тема 6 "Три жертви и никаква следа!"

• 30 384
  • 618
  •   1
Отговори
# 30
Гласувах за Асен и Краси.
Знам, че писах, че Асен попита пчеларя дали той ги е убил и това го оневинява, но знам ли ...съмнителен е. Може и да има несъответствия...
Щях да гласувам и за Димитър Чанов и жена му, но само двама може.

От Инстаграм:

Много се смях  за Руфинка 😂

# 31
Много бързо заметоха бежанеца. Какви са доказателствата, че не е убиец? Честната му дума?

Мирчо извади нож само веднъж и след това беше разкъсан от турците. Брат му Момчил го накара. И двамата знаеха, че това е смъртна присъда. Аз не намирам общо между Време разделно и ДГ.
Ми  не  е така....
Ако си  спомняш  бащата  вдигна сватба  с любимата  на сина си.Този  мотив  го има   в съвремнен  вариант в ДГ.
Мотива  за осиновяването също. Бащата  жертва своето дете, а не осиновеното. То  се  превръща  в най-жестокия  еничар.

# 32
  • София
Гласувах за Лазар и Кирето, макар че се чудих между него и Славчо.

# 33
Никого не подозирам, никой от героите до тук не ми изглежда да е убиеца.

# 34
Дона, благодаря за темата!
Флора, а на теб за систематизирането на важните моменти от епизодите!

Hа този етап нямам предположение за убиеца.

# 35
Не каза ли, че Св.Матей е покровител на ловците. Не на овцете. Това обаче не е покровителят на ловците, а на митничарите. Поне това знам. Имам роднина митничар и носи икона на Св. Матей в колата си.

Св.Стефан излиза, като покровител на ловците. Странно.

# 36
Цитат
В дупка под покрива Миа намира пари, документи и бележка "Следят ме. Сменяме мястото с номер 2." Страхил закача икона на Св. Матей. Бил я обещал на баща си преди да разбере за Камелия. Това била неговата прошка. Казва, че Св. Матей е покровител на овцете. (Потърсих малко, но не намерих такава информация. Някой ако знае да каже!)

26. Легендата за Голямата скала разказана от Страхил на Миа (тази срещу чакалото, там където М. намира трупа на Дичо)
Когато помюсюлманчвали района имало мома, която турски владетел поискал за жена. Тя помолила да се качи на скалата за да погледне родния край за последно. Качила се, скочила и загубила живота си, но вялата не.

Аз все още се чудя защо толкова лесно оставиха Страхил... Библията, иконите, образа на майка му върху тях, Камелия, икона на Св. Матей (според него покровител на овцете).
Цитат

Матей е роден в гр. Капернаум, Галилея, където е работил като събирач на данъци (митар) за властника на Галилея - Ирод Антипа. Според Евангелието от Матей (Мат. 9:9) на брега на Тивериадското езеро, там, където се събирали данъците

# 37
  • София
Гласувах за Филип и майка му. Пък да видим.

# 38
  • София
На ловците каза.
По времето на св. Матей имало ли е митничари? 😁

# 39
От Руфинка, с този поглед , ме побиват тръпки. Все се бута при разследващите, те я отбягват и пренебрегват. Някак си, незабележима е. Дори тук никой не я подозира. Но знае ли човек какво са замислили сценаристите? Дали изобщо е сляпа? От първи епизод я гледаме, уж сляпа, бута се там, слуша, може пък да се възползва, че я подценяват? Мотивът кой знае какъв е, ще видим.
Който иска да се смее, но никой не изключвам.
P.S. Поздравления  за екипа! Отдавна е сниман сериала, толкова хора и екип участват, а информация не е изтекла! Браво!

# 40
Благодаря и аз за темата. Гласувах за Филип. Не знаех, че може и втора опция да изберем.

Аз не гледам други български сериали, този го почнах с много занижени очаквания, но щом ме държи в известно напрежение и две седмици подред се обърквам, че е четвъртък, а то било сряда, значи екипът пред и зад камерите се е справил.

Някой спомена озвучаването - о, тук е чудесно, едно време колко ужасно беше, даже забелязвам, че самите актьори тук се стараят да изговарят фразите по-бавно и по-ясно.

# 41
  • София
Гласувах за майка и баща Чанови. Майката за мен е замесена със сигурност.

# 42
Гласувах за Филип. Държа на най-изненадващия и нелогичен герой, защото е характерно за такива сериали.

# 43
Ще видим дали не е изтекла информация, защото, ако се окаже, че е Краси...

# 44
защо  гласуваме? дайте  да разследваме.... да помислим върху  библейските мотиви, заради  библията, която  дават... 

Общи условия

Активация на акаунт