Дяволското гърло Тема 6 "Три жертви и никаква следа!"

• 30 381
  • 618
  •   1
Отговори
# 60

Когато помюсюлманчвали района имало мома, която турски владетел поискал за жена. Тя помолила да се качи на скалата за да погледне родния край за последно. Качила се, скочила и загубила живота си, но вялата не.

Между другото, тази легенда я знам от години и е абсолютно реална! Много възрастни хора са ми я разказвали. Simple Smile

Значи мястото не е случайно и е точно срещу чакалото на К. Сигурно там е бил Дичо преди да умре. Интересно, че след отиването на Миа не видях някой друг да търси следи освен около трупа.

Флора, не че искам да те обидя, но не разбрах защо преразказваш сериите?

Не ме обиждаш! Вече минаха 7 седмици от както дават сериала и доста неща бях позабравила. Често коментираме кой на кого какво бил казал, как се е случило нещо и т.н. Реших да си пусна епизодите отначало за да си припомня някои неща и да видя дали съм пропуснала нещо. Записвам си и реших, че на някой може да му е полезно. Постовете ми по епизодите са доста дълги, пиша го и в началото на поста за да може всеки, който не желае или не го смята за полезно да не го чете.

# 61
Не ме обиждаш! Вече минаха 7 седмици от както дават сериала и доста неща бях позабравила. Често коментираме кой на кого какво бил казал, как се е случило нещо и т.н. Реших да си пусна епизодите отначало за да си припомня някои неща и да видя дали съм пропуснала нещо. Записвам си и реших, че на някой може да му е полезно. Постовете ми по епизодите са доста дълги, пиша го и в началото на поста за да може всеки, който не желае или не го смята за полезно да не го чете.
Hа мен ми е интересно и отново благодаря за труда. Hякои моменти съм ги забравила, на други не съм обърнала внимание, а нямам време да гледам повторно всичко. Така подредено, може случайно да се навърже нещо, което с гледане веднъж седмично ми е убягнало.

# 62
Каракехайов е намерен гол във вода - хората сме голи във вода, когато ни кръщават. Но е и обрязан и със сменени очи на овца. Тука сякаш убиецът наказва за "смяната на вярата". Наказва го за участието му в канала.. Българин, но вкарва мюсюлмани. Пълен психопат е тоя убиец! Филип няма как да го е убил, защото му треперят ръцете, а очите на жертвата са извадени прецизно. После имаме Дичо, който също е намерен убит на място, което свързваме с легенда за мома, която не е искала да се потурчи. Главата му е отрязана - нещо, което се случва на българите, ако не приемат исляма. Дичо да не би да е бил мюсюлманин? А нашия човек да го е приключил така заради другата вяра на Дичо? Третата намерена жертва и първа убита остана така в историята. За нея нищо не разбрахме, освен че човекът е убит преди месец. Защо бащата на момчето, намерено в гората, е още жив? Защото се е отказал ли?

# 63
и аз това си помислих, защо шофьорът е още жив.наказан с изчезването на детето му.

# 64
Защо бащата на момчето, намерено в гората, е още жив? Защото се е отказал ли?
Примерно, защото е възможно убийствата да не са свързани с бежанците, независимо, че трите жертви са каналджии. Mоже да ги е свързвало нещо друго в миналото.

# 65

На мене ми е много интересно да си ги припомня също! Чета ги с голям интерес, така че нямам търпение да прочета и на другите епизоди! Simple Smile

# 66
  • USA
Първия умрял(последния намерен труп) всъщност не е бил каналджия.
Доколкото се разбра,криел е Амена.Каква му е връзката с останалите двама?
Нещо ли пропускам?

# 67
Примерно, защото е възможно убийствата да не са свързани с бежанците, независимо, че трите жертви са каналджии. Mоже да ги е свързвало нещо друго в миналото.
по-скоро, защото са взели решение да изоставят болното дете в гората

# 68

Аз още от началото мисля, че каналджийството не е причина за убийствата.
Това ги свързва, но има нещо друго, което е подтикнало убиеца да ги наказва.

# 69
  • Street of Dreams
Гласувах за Страхил и Асен.

Страхил отговаря на профила ми на убиеца по политическия анализ на филма, който направих след 2-ра серия.

А Асен - като изненада - образ, който ни е станал симпатичен - плюс пазител на тайни, физическа сила и жестокост.

Нека във всяка тема има анкета, за да проследим как се променят настроенията в темата относно убиеца.

Всъщност, във Филип - прекалено посредствен мъж и също толкова посредствен полицай - също има потенциал за голяма изненада. Неговият образ е изключително недоразвит, или просто така е замислен.

# 70
Флора, благодаря! Много неща си припомних от твоя преразказ ☺️

# 71
Ако е нещо от миналото, значи трябва да обърнем поглед към възрастта на жертвите. Тези, които са горе-долу на близка до жертвите възраст, са майка и татко Чанови.

# 72
  • Варна
Гледам, че Чанова е на четвърто място в анкетата... Та да попитам тези,които я подозират като извършител. Как е успяла да убие трима сравнително здрави и яки мъже, близки до нейната възраст.
Ако е тя - не ми се вярва да е без съучастник. За сама жена-сериен убиец, по-реално ми се струва да ползва отрова. За мотив съм съгласна, че може да има нещо в миналото.
Обаче за миналото, почти нищо не знаем до момента. Освен осиновяването на Асен, ако е вярно.
И на мен ми се струва, че има нещо в миналото, около Чанови, в което са замесени и жертвите.  

# 73
Каракехайов е убит на празника на Свети Спас, нали? Май и тук изборът на ден не е никак случаен. Ето легендата за него:
Скрит текст:
     Веднъж при опит за незаконно изнасяне на няколко турски носии Спас, който бил облечен като турчин, влязъл в спор с митническите чиновници. Последните го накарали да направи "салават" (кратка изповед на мохамеданската вяра), за да докаже, че е мюсюлманин. Това смутило красивия младеж и охраната започнала да го бие. След това с хитрини и обещания за материално благополучие началникът на митницата се опитал да го увещае да приеме исляма. Когато отказал го изпратили при съдията. Той също се опитал да го отклони от православната вяра, но също не успял. Тогава го пребили от бой, оковали го във вериги и го хвърлили в тъмница.

След тридневни увещания и мъчения го изпратили при моллата (мохамедански духовен съдия). И тук се опитали да го подкупят, за да приеме вярата им. Когато се убедили в твърдостта и непреклонността му, започнали жестоко да го измъчват. Младежът устоял на всички мъчения и повтарял: "Християнин съм! Не се отричам от вярата си!" Тогава моллата наредил да го обесят вън от градската стена, до така наречената "Нова порта".
И трите жертви са наказани защото помагат на мюсюлмани. Но не каналджийството е проблемът, по-вероятно е това да е поводът, който е отключил яростта на убиеца. Нещо в миналото е.
 Профилът на убиеца би трябвало да е нещо такова: Християнин, религиозен, добре познаващ Библията и легендите. Хладнокръвен и сръчен, с внимание към детайлите. Местен, който добре познава планината, както и разположението на камерите в района.
Нещо, което ми направи впечатление в 1-ви епизод, бяха думите на Руфинка “Аллах е добър”. Сякаш го оправдава, но защо? Другото Страхил и иконите, на които е майка му. Не ви ли се струва малко странно това, да не кажа по-силна дума 🤔.

# 74
Защо да е странно за него майка му е най-святата жена , нормално е да ползва нея за образ на Богородица.
Може и несъзнателно да е.
Интересна е легендата за Спас. Който ѝ да е убиецът е много вярващ човек.

Общи условия

Активация на акаунт