Дяволското гърло Тема 6 "Три жертви и никаква следа!"

• 30 670
  • 618
  •   1
Отговори
# 375
Онзи качулатият от пресконференцията на Чанов ще се окаже похитителят му. Мотивът - Чанов е вкарал в затвора "невинен" човек.

Знаеш или предполагаш?!?

# 376
Онзи качулатият от пресконференцията на Чанов ще се окаже похитителят му. Мотивът - Чанов е вкарал в затвора "невинен" човек.

Знаеш или предполагаш?!?

Нали се разбрахме, че не съм чел сценария и гледам сериала като зрител подобно на всички вас.

# 377
  • София
Супер предвидимо и скучно, ако е така.

# 378

Значи, Милошев прави първи по рода си за България подобен сериал. Ами на 95% ще иска самоличността на убиеца да предизвика ако не шок, поне голяма изненада, а най-голямата изненада ще да е някой от разследващите. Или някой от главните герои, все тая. Да не забравяме, че ние тук които пишем в темата както и тези във фейса сме една много, много ама много малка част от населението и повечето хора гледат за кеф и не задълбават толкова много. Т.е. те наистина лесно могат да бъдат шокирани или изненадани. В този ред на мисли никой няма да тръгне да възкресява мъртъвци, за да предизвика шок. Убиецът твърдо за мен е един от главните герои.

Определено и аз така мисля,масовият зрител едва ли чак толкова задълбава във всеки един детайл. Това, че ние обръщаме внимание и на най-малкото, не значи че другите хора го правят. Нещо, което за нас е очевидно доста хора може изобщо да не го забелязват.

# 379
  • Бургас
Мисля, че това инфо за убиецът като познат персонаж, дето ни го хвърлиха още в началото, ни отравя насладата от филмогледането. Thinking
Аз продължавам да не вярвам, че Филип е убиецът. Възприемам си го като добър и смачкан самотен мъж. Краси също не ми се иска да е и сякаш не го подозирам. С това вечно бурканче-кафе ли, билка някаква ли, след снощната сцена на отчаяние в бара, не знам точно защо, но очаквам някаква лоша болест да изскочи при него. Pensive Едно нещо ми прави впечатление при Чанови - прекалено са фиксирани към :"Създадохме хубаво семейство."-Чанов; "Ще бъдем семейство въпреки всичко."-Чанова и като добавя:
"Един провал имам, само той горчи и не ми дава да спя нощем - две момчета съм отгледал... и нито един мъж."- татко Чанов. Та се питам, ами ако и двете момчета са осиновени. И Асен тълкува погрешно информацията, до която е достигнал, защото е само частичната истина за семейството.
И дали отсъствието на Асен е поредната уловка!?

# 380
Погледът на Филип в стаята за разпити ми беше много показателен. Намери сродна душа в очите на момчето.

# 381
  • София
Към кого точно бяха насочени думите на Руфинка:
"Дете ти е в кърви, горе на високото да го не качваш. Живот даваш, смърт получаваш. Детето ти е в опасност. "

Първата част като че ли се отнася до Диана. Само тя ходи по високото. Но се завърна жива и здрава.
От друга страна Донка я бутнаха, но не горе в планината, а долу - в града. Но пък тя беше "нависоко" - по стълбите.
"Живот даваш, смърт получаваш" може да означава, че Донка ще роди бебето и то ще оживее, но тя ще умре.  Cry

Ако стане така, мисля, че убиецът ще се разкайва за това.
Той убива само виновни и грешни хора. Не би посегнал на невинни деца и жени, нали точно тях защитава.
Най-подозрителен си остава Асен или някой, когото не сме забелязали още, но със сигурност е свързан с Чанови по някакъв начин.

# 382
Mari_Mar, много благодаря за линка и разясненията!

# 383
  • София
"Дете ти е в кърви, горе на високото да го не качваш. Живот даваш, смърт получаваш. Детето ти е в опасност. "

Първата част като че ли се отнася до Диана. Само тя ходи по високото. Но се завърна жива и здрава.
От друга страна Донка я бутнаха, но не горе в планината, а долу - в града. Но пък тя беше "нависоко" - по стълбите.
"Живот даваш, смърт получаваш" може да означава, че Донка ще роди бебето и то ще оживее, но тя ще умре.  Cry

Той убива само виновни и грешни хора. Не би посегнал на невинни деца и жени, нали точно тях защитава.
Най-подозрителен си остава Асен или някой, когото не сме забелязали още, но със сигурност е свързан с Чанови по някакъв начин.

Да, и според мен не и е добре положението на Дончето! Когато Мия хукна след качулатия, но той избяга, последните кадри бяха запъхтяната Мия на фона на къщата, от която се чуваха ужасяващи писъци на Донка.
За мен сцената беше много въздействаща!

# 384

Да убиват, който искат само не и Донка или бебето! Angry

# 385
Последният труп е с бокал, разбрахме препратките към Тайната Вечеря и Исус Христос. Набодените очи - набоден на кръста? Тя нали е била лекар, Лечител... В промото във Фейсбук има цитиран пасаж от Библията ми се струва. Някой по-вещ в религиозната тематика би ли го разяснил, моля?

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 12:08 от HappyRSmile

# 386
“Живот даваш, смърт получаваш” може и да е за “получения” труп.

# 387
Кефи ме Мия като каже на Диана: момиченцеее.

# 388
  • Бургас
HappyRSmile думите, които Филип чете са от Откровение на Йоан - глава 17-та. Но не се наемам с тълкуване. Струва ми се, че за потребностите на филма ще го интерпретират като като битка за вярата..., а в по-общ план би могло и да се тълкува и като символ на това до колко сме подвластни на злото, не спазваме правилата и т.н.

# 389
Добре. Ето част от 17 глава, откровение на Йоан: “Жената бе облечена в пурпур и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с гнусотии и нечистотиите от нейното блудстване.” После има за царе, за власт...А защо Филип го чете?

Общи условия

Активация на акаунт