Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 082
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, при нас борбата е ден за ден! Надяваме се бебчо да се задържи в коремчето поне до 32-34 г.с. Сега съм в 30+5! Голям късмет, че напазарувах по-голямата част от нещата по-рано. Сега ми е забранено да ставам от леглото.
Имам въпрос! Какви матраци ще вземете за бебчетата? Има 100 вида, а не мога да обиколя да разгледам! Всяко мнение ще е от полза, благодаря предварително ☺ Леко бременеене на всички 🍀
какво се случи с контракции ли си

Отлепване на плацентата и разкритие, без контракции! И болка нямах, изкървих от нищото!
Не се притеснявай бебчо ще чака .Бъди спокойна и си почивай.Без негативни емоции.

# 166
[video][/video
Въпроса ми за работещи или не работещи , е свързана с това че аз до 19.03 бях на борса асега не работя , и дали ще вземам майчинство
Помолете някой познат да ви назначи фикивно.Ако не сте на трудов договор няма как да получавате майчинство
от известно време питам всеки познат с фирма но отстрах да не им направят проблем че назначават бремвнна в осмия месец не искат да ме назначат
Знам, че може да се регистрираш и като самоосигуряващо се лице, но не мога да ти помогна какви професии са възможни и как става точно. Нека някоя по-запозната мама да каже. Виж в гугъл, сайта на НОИ, а и тук има тема Майчинството счетоводно, питай и там момичетата може да ти помогнат. Ако не се лъжа, emkaemka от нашата групичка също се самоосигуряваше, може и към нея да се обърнеш.

# 167
  • Перник
sunshine, всичко ще бъде наред! Овладяха ли кървенето?  При мен също се отлепя някакво ръбче на плацентата и прокървявам вече няколко пъти. От 28 седмица до сега - 33, съм за трети път в болница, но слава Богу кървенето спира бързо и всичко с бебето е наред.
Правиха ли ти терапия с кортикостероиди за отваряне на дробчетата на бебето?
Мисли позитивно, мен това ме спасява, въпреки че често рухвам за момент.

# 168
sunshine, всичко ще бъде наред! Овладяха ли кървенето?  При мен също се отлепя някакво ръбче на плацентата и прокървявам вече няколко пъти. От 28 седмица до сега - 33, съм за трети път в болница, но слава Богу кървенето спира бързо и всичко с бебето е наред.
Правиха ли ти терапия с кортикостероиди за отваряне на дробчетата на бебето?
Мисли позитивно, мен това ме спасява, въпреки че често рухвам за момент.

Надявам се всичко да се подреди както трябва! Две профилактики с дексаметазон през седем дни направиха! От днес съм си в нас, дано е за по-дълго!

# 169
За да се самоосигурява  трябва да си направиш фирма

# 170
Момичета, стойностите на глюкозата са различни по време на бременност:
на гладно - до 5.1
60 мин - до 10
120 мин - до 8.5

# 171
Стискам палци всичко да е наред момичета! Още малко остана, ще устискаме, само трябва да сме спокойни и с повече положителни мисли!

Матраче ние взехме двулицево, от едната страна алое вера, от другата с кокос, която е по-твърда.

# 172
  • Sofia
Имам въпрос! Какви матраци ще вземете за бебчетата? Има 100 вида, а не мога да обиколя да разгледам! Всяко мнение ще е от полза, благодаря предварително ☺ Леко бременеене на всички 🍀

Ние взехме Магнифлекс Пиер Карден. Няколко отделни човека ми го препоръчаха, а и мненията в нета за него бяха доста добри. Малко по скъпичък е, но и жената в магазина каза, че от високите класове бебешки матраци, т ние си взехме такъв Simple Smile.

# 173
  • София
Взех от хиполенд. Ама още за баткото. Обаче ни веднъж не е спал в кошарата, та директно отива за бебето. Мисля, че е 15 сантиметра дебел...май само това са му особеностите.

# 174
Sunshine 1, дано издържиш максимално дълго! И аз съм в чуденка относно матрака, защото нямам опит, но така и така ще взема легълце от Айко, мисля да купя матрака пак от там - с бамбук или алое вера. За кокосовите някъде четох, че се деформират, ама то от матрак до матрак има разлика...
Относно количката, реших на Adbor да вземем, модела ще го избера на място, а цвета ще гледам да е адекватен и за следващото бебе /евентуално от протовоположния пол/
Изобщо толкова хаотично пазарувам, че няма оправия после кво съм купила, кво не... Имам памперси и шишета, нямам кошара и количка Grinning Този уикенд ще се напънем вече да понабавим повечето неща, че да ми олекне и да знам, че ако има форсмажорни обстоятелства, поне всичко е купено. За ремонта и местенето просто няма да отварям дума... На косъм сме с времето.

# 175
Sunshine 1 стискам палци още малко. Знам какво ти е и аз съм горе долу в същото положение. Преди 3 седмици ме приеха със скъсяване на шийката и ме сложиха на легло, а за мен това е истинско наказание. Но в името на детето ще правим каквото трябва. Аз да ви кажа моето разстройство с което се боря от 1 месец и как всички ми обясняваха, че било нормално за бременността май ще се окаже, че е проблем с чревния тракт. Вчера направих една жестока криза с много болки в корема и буквално не можех да стана от т.чиния , от болки даже бях на косъм да почна да повръщам и като се поосвестих се обадих на познат гинеколог, който ме посъветва да отида на гастроентеролог. Та сутринта ходих и жената беше много учива и ми обясни много неща. Пуснах едни изследвания утре трябва да излезнат, а аз в понеделник съм пак при нея да видим какво ще излезне. Нямам търпение вече да идва 10 май и да се по успокоя и аз малко че критичната зона е минала и бебка може спокойно да излиза.

# 176
  • София
Здравейтеее, аз вчера бях на 3тата ФМ и бебчо е 2.220 кг. Не можах да си го видя на снимка, но нищо. Решихме и за името. Чувстваме се добре с него.
Страховито ми е това раждане, много искам да се възползвам от епидурална упойка и да мине леко. Приятелка ме "наплаши", че трябва да се уговори предварително, ама аз няма да раждам с екип за сега и не знам какво да правя. Тя си е поискала упойка, но й казали, че много време ще отнеме докато се подготви. Иска ми се да избегна това и още с постъпването да кажа, че искам да ми сложат. Уж не би трябвало да ми откажат. Не знам какво друго се прави...... Някоя ще сподели ли своя опит?

# 177
Магси щом искаш упойка мисля, че първо трябва да си направиш тестове за упойките. Макар, че аз не съм си правила, но малко ми се накараха тогава. Говори в болницата в която ще раждаш как стоят нещата.

# 178
Здравейтеее, аз вчера бях на 3тата ФМ и бебчо е 2.220 кг. Не можах да си го видя на снимка, но нищо. Решихме и за името. Чувстваме се добре с него.
Страховито ми е това раждане, много искам да се възползвам от епидурална упойка и да мине леко. Приятелка ме "наплаши", че трябва да се уговори предварително, ама аз няма да раждам с екип за сега и не знам какво да правя. Тя си е поискала упойка, но й казали, че много време ще отнеме докато се подготви. Иска ми се да избегна това и още с постъпването да кажа, че искам да ми сложат. Уж не би трябвало да ми откажат. Не знам какво друго се прави...... Някоя ще сподели ли своя опит?
Магси, на мен ще ми е първо раждане и не го казвам от опит, но говорих с акушерката, която ще изражда и тя ми обясни, че ако нямаш избор на екип трябва да си заплатиш упойката предварително. Мен ме ориентираха, че цената е около 300лв и трябва да се заяви предварително.

# 179
  • София
Значи, аз раждах ли раждах и умирах вечв отболка и по едно време викнах, че искам упойка (не съм раждала с екип, не съм правила тестове предварително). Дойде анестезиолога, изключително любезен, мил и внимателен и ме боцна. Не съм имала проблеми. Но ако със сигурност искаш упойкада най-добре още с влизанетое си кажи. Няма да е никаква драма. В Шейново раждах, платих си упойката при изписването, май беше 300 лева. Само след като родих подписах допълнителен документ за упойката.

Общи условия

Активация на акаунт