GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 413
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Аз се чудя и на още нещо.
Всички са фиксирани върху липсата на слонове при Златната дружина.
Обаче.. Златната дружина е създадена от Таргариен, бият се за който им плати, НО не и срещу Таргариен /да не говорим, че в книгите ще се бият без заплащане за Таргариен/.
Церсей не може да не го знае.Как може да очаква да се бият срещу Денерис?

# 361
Обаче.. Златната дружина е създадена от Таргариен, бият се за който им плати, НО не и срещу Таргариен /да не говорим, че в книгите ще се бият без заплащане за Таргариен/.

това е едно от нещата за които ДиД са го подкарали през просото. Според мен Църсито иззе функциите на Егон.
 Взе Златната дружина, колко беше и слонове да й докарат.

@ The_Third преди още да стигне до процеса, самата идея да изкара Марджъриq курва и да прати да я арестуват бе нелепа, след като зависеше от армията на Тирелите. Кеван се опита да й го обясни,  че докато не свърши войната ще трябва да търпи Тирелите, но тя се бе вкопчила в Томен. Е, разкара Тирелите и какво постигна? Томен го нямааааа

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 13:33 от Джон Сняг

# 362
Ако откажат да се бият срещу Таргериън, Церсей ще има основание да не плати на Желязната банка и да не финансира връщането на дружината. Т.е. остават и временно под ръка да се разправя с други родове.
От друга страна, Юрон също остава с корабите си, за да и отърве кралското седалище, ако все пак нещата се вледенят.

# 363
  • Варна
Ако откажат да се бият срещу Таргериън, Церсей ще има основание да не плати на Желязната банка и да не финансира връщането на дружината. Т.е. остават и временно под ръка да се разправя с други родове.
Проблемът е че е напълно възможно да решат да се бият ЗА Таргариен.

# 364
  • София
Точно така Хексе, таман щях да пиша за това със Златната дружина. Поредното безумие на ДиД.

Иначе за мен относно разразилия се спор, Церсей не е играч и никога не е била играч. Злобна, гадна женица, готова на всичко за собственото си величие. И със сигурност ще загуби играта.

Санса се разви много и в книгата и в сериала, на мен ми е любимка. И съм сигурен, че нищо няма да и се случи, т.е. няма да умре.  Laughing

В промото за епизод 2 гледам Данито тръгва да съди Джайм. Поредната глупост от нейна страна. Така и не разбра Джон. В момента истинския враг са Другите и всичко останало трябва да мине на заден план. Много хора обвиняват Джон, че не бил много умен и прозорлив. Да, не е Тивин Ланистър и не искам да бъде. Джон е това е което е. Точно човека на който може да разчитате ако ви сподели беда или сте изоставени от всички други. Герой в истинския смисъл на думата. Едно необходимо клише във всяка една книга/филм от този жанр. И да, само Джон не спря да повтаря, че нищо друго няма значение освен войната с Другите. Та в този ред на мисли не е точно сега момента за бутане на гърнето. Джайм отдавна не е това което беше в началото на историята. Дошъл е сам до тук да помогне във войната, дори само това стига. Успя да спази доколкото можа клетвата си спрямо Кейтлин. Да, Денерис не знае тези неща, но предполагам че Санса, Тирион и дори Джон ще се застъпят за Джайм и няма да гледаме нелепа екзекуция, че ще избеснея съвсем. Интересно ми е дали и Бран ще вземе отношение към ''процеса'' и дали ще каже нещо...

# 365
От друга страна, Юрон също остава с корабите си, за да и отърве кралското седалище, ако все пак нещата се вледенят.

Това е най-голямата глупост която съм Чувал-. Желязаната банка дава едни пари с лихви. Това че Церсей решава да ги даде за наемници или че наемниците са продажни банката не е виновна.
ЖБ ще каже - да сте употребили парите за друго. например - за кораби. или за валирианска стомана. или да си бяхте наели друга банда. Заеми не опрощаваме.
Ако Църсито спре плащанията, ЖБ ще й пратят Безлики или ще подкрепят друг претендент (то не останаха много)

# 366
Да, тогава пак няма да плати, но дали Денерис ще приеме Златната дружина да се бие за нея, след като е докарана от Церсей... и да се набута с непоискан кредит от Банката.
п.п. Джон Сняг , като и пратят Безлики, пак няма да има кой да плати. Явно не си много навътре в банковите/лихварски операции и как се процедира за събиране на пари в риск.

# 367
  • Разпиляна във въображението
Не всичко от промото дадоха в първи епизод,
Diavolo. Ако си го гледал, тогава трябва да си спокоен.

# 368
  • София
Да, да, изключих, разбрах те напълно  Peace Sunglasses

# 369
  • Варна
а пак няма да плати, но дали Денерис ще приеме Златната дружина да се бие за нея, след като е докарана от Церсей... и да се набута с непоискан кредит от Банката.
В случая изобщо не става въпрос за пари.
Златната дружина са положили клетви да служат на Таргариен и съгласието на Дани не им е нужно. Всъщност има и още един Таргариен освен нея.. Wink

# 370
Да, тогава пак няма да плати, но дали Денерис ще приеме Златната дружина да се бие за нея, след като е докарана от Церсей... и да се набута с непоискан кредит от Банката.
Денерис ми се вижда тъпичка. Докато беше в Робския залив разчиташе основно на наемници. ЖБ обаче е друг случай, тя може изобщо да не си дава сметка че дълговете на Робърт, Джоф, Томен и Церсей вървят в комбинация с правото да ползваш заеми. току-виж спечелила трона и я изненадат неприятно.

@хексе проблемът е, че чисто времево няма кога за 6 епизода да се разгърне една война между Тарги (Джон и дани),  за да се се намеси и Златната дружина активно в нея. Затова предполагам ДиД ще претупат нещата и във втората битка ще бъдат на страната на Церсей- (първата ще бъде с Другите)

@ Аниш, като й пратят Безлики ще плати  този дето ще я наследи. Така ще го сплашат, че ако не плати той на него/нея ще му вземат главата чат ли си? Случайно  знаеш ли как мафията си събира дълговете? ЖБ и от Станис искаше да плаща дългове.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 13:55 от Джон Сняг

# 371
  • Чужбина
Happy, И това е от значение, но не само. Лина Хеди също има гол сценарий, но не ми е неубедителна. Същото важи за Питър Дънклидж. Проблемът на по-младите актьори е, че нямат опит, и като нямат готов сценарий много им личи.

Емилия Кларк не мога напълно да я причисля към младите актьори. Но продължава да играе слабо. Просто не й се получава.

Мейзи бе много малка в 1-ви сезон и, според мен, се справи много добре това дете. На Софи не ми харесва дикцията - равна е някакси. Но мисля, че напоследък е по-добре.

Цитат на: Аниш link=topic=1109181.ms
g38568544#msg38568544 date=1555489329
Как си останала с такова впечатление не знам.Кога го е презирала? 11-13 годишната Санса може и да не го е харесвала, но чак пък презирала!?!
Санса винаги е наричала Джон доведен брат и никога не се е отнасяла с него добре. За разлика от Аря. Санса просто е копирала отношението на майка си към Джон.

мисля, че Тирион добре знае, че армия няма да дойде. както добре знае, че има друг план за действие и си мисля, че той е част от него.

Абсолютно!

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 14:02 от Eleonora_27

# 372
@ The_Third преди още да стигне до процеса, самата идея да изкара Марджъриq курва и да прати да я арестуват бе нелепа, след като зависеше от армията на Тирелите. Кеван се опита да й го обясни,  че докато не свърши войната ще трябва да търпи Тирелите, но тя се бе вкопчила в Томен. Е, разкара Тирелите и какво постигна? Томен го нямааааа

Тя Марджери и Джофри беше успяла да изманипулира, а после след смъртта на Джофри Церсей видя шанс в лицето на Врабеца да постави под контрол Тирелите. Искаше да привлече съюзник, но не прецени, че Врабеца всъщност иска властта за себе си. При всички случаи губеше властта.

# 373
Емилия Кларк, вярно не е  толкоз малка но има само 8-10 филма за цялата си кариера. Повечето от тях - участие с по 1 епизод или някакви фентъзита и фанстики. няма къде да се развие като актриса. Дори в  поредния Терминатор бе слабичка. На практика това е най-значимата и роля, което не говори добре за нея. Все пак участва в сериала вече 9 години

Third при всички случаи губеше властта Църсито но можеше да стане елегантно. Като я оженят за някого (Оберин), което бе плана на Тивин или като я отпратят в Скалата (Плана на Кеван) . Подобен бе планът и на Нед - да я пратят с децата й в Спорните градове и да й  дават издръжка. .  Тя поиска да играе грубо и  получи това което заслужава - една дълга разходка пред площада.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 14:13 от Джон Сняг

# 374
  • Чужбина
Емилия Кларк, вярно не е  толкоз малка но има само 8-10 филма за цялата си кариера. Повечето от тях - участие с по 1 епизод или някакви фентъзита и фанстики. няма къде да се развие като актриса. Дори в  поредния Терминатор бе слабичка. На практика това е най-значимата и роля, което не говори добре за нея. Все пак участва в сериала вече 9 години

Щото не става! Талант няма.

За 9 години можеше да се скъса от ходене на уроци. Не знам, дали го е правила, но продължава да не й се получава.

Емито ми е много симпатична като човек, но като актриса - тц, не става!

Погледнете една Роуз как играе!

Общи условия

Активация на акаунт