Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 31

 • 71 372
 • 813
 •   3
Отговори
# 45
 • Мнения: 566
la cartala  шизофренията се дълги на повишен допамин и затова се пият антипсихотици да го понижат. Всичко е химия в организма , като сме гладни защо сме нервни примерно.  Моето дете на 5 години също имаше смях без прекъсване, но пък не е имал кандида. 

# 46
 • London
 • Мнения: 4 385
Не вярвам аз в такива неща, за мен са загуба на време. Смисъл с яденето или не на ягоди няма да промениш основното, това детето да е контактно, да се самообгрижва, да му изникне от нищото интелект. Тия неща са си заложени отначало в зависимост колко си засегнат и се проявяват без значение какво се случва. Но ми е ясно, че всеки се надява на нещо, но уви аз не вярвам в такива промени.....

# 47
 • Мнения: 2 927
Моето дете - сега на 11г. имаше големи проблеми с разбирането и практикуването на социално общуване вкл. избягваше деца и отказваше контакт с тях с изключение на едно, което познаваше по рождение, защото майката ми е приятелка отпреди раждането.
От две години и половина се борим със сериозно физиологично увреждане на здравето му. Съответно отначало имаше големи проблеми при прегледи, изследвания и престой в болниците заради дефицитите в спектъра. Съответно в момента последна грижа мие работата с детето за преодоляване на тези дефицити. Идва училищния психолог, но целта е подкрепа на психическо ниво да не се срине, заради това което му се случва. Но забелязах, че колкото по-тежко става физическото състояние толкова по-нормални стават социалните нужди и умения. Обаче предвид факта, че работната диагноза, която ту се отхвърля, ту се появява отново е неврологична детето приема лекарство свързано с нея. Правихме и процедури с игли и ток, които въздействат на мускулите, но вероятно и на нервите, които са в тези зони. Факт е, че поведението се промени. Все още има фобия от промените и непознатото, но се справя по-лесно с тях, отколкото преди. Значи не всичко е предрешено по рождение и тепърва ще се откриват много възможности за преодоляване ако не на всички то на част от дефицитите в спектъра.

# 48
 • Мнения: 1 396
mi6u-to, Кандида, безпричинен смях знам за такива случай.Правилно си разбрала, че има връзка. Неслучайно стомаха,храносмилателната система се нарича втори мозък. Остави ги тези в Свети Никола,правилно си се насoчила към биоподхода. Нищо не губиш, просто лекуваш това,което откриваш с тестовете,които правиш. Допамин къде изследвахте, фецес ли...Tomella,
Да - с фецес-проба, която изпратихме до клиниката на д-р Рослер в Германия (през "Детокс център" в София). Доколкото знам, тази клиника прави революция с това, че изследва допамина в стомаха.

La catrala,
Всеки си преценява, но аз се замислих напоследък - преди да решим, че всичко е "в главата" на децата, не трябва ли да проверим на чисто физиологично ниво как е организмът им? Ами ако се окаже, че детето ти има патогени в организма, нисък серотонин по рождение или е наследил MTHFR - мутация от някой родител и не може да обработва вит. Б12, фолиева киселина и тн... Отдавна чета темата, бях се "хванала" и аз за идеята, че трябва много да се работи (и работим, де, не сме спирали), но ако наистина се окаже, че симптомите на детето приличат на тези от спектъра, а си е нещо лечимо и то с диета, добавки?... Още ме е страх да се доверя на 100%, че всичко може да се коригира по този начин, признавам си, но реших да пиша и тук, може някой друг да се реши да "провери" и тази теория при своето дете. За съжаление, всичко е много скъпо като изследвания и добавки - задължително го подчертавам...

# 49
 • Мнения: 121
Мишуто, не ги интересуват в Св. Никола тези изследвания, защото нито едно сериозно медицинско изследване не доказва връзката между аутизма и различни физиологични състояния/болести (които да са причинители), освен епилепсията, която може да се прояви впоследствие. Т.е. лекуването на червата от кандида ще подобри здравето на детето , но проблемите от спектъра няма да изчезнат. Например ако ти, аз или което и да е друго дете в норма се изследва дали пак няма да излезнат подобни проблеми. Няма как да знаем докато не се направи изследване на 1000 деца аутисти и на 1000 деца в норма ( контролна група)

Вие от колко време работите с психолог и каква терапия се прилага на детето? Понякога положителните ефекти от терапия не идват веднага за съжаление, но със сигурност се наблюдава промяна в детето. Терапевта вас научи ли ви какво можете да правите вкъщи, как да играете с детето, как да изисквате неща от него например? Ако наистина нищо като промяна не виждате , може би да говорите с терапевта или да потърсите друг (поне може да се консултирате с друг)

А за това , че използва едната си ръка, аз какво направих и сработи. При обличане на панталонче, му хващам ръчичките и ги водя къде да хване и да издърпа , по какъв начин. Не говоря и не го карам да гледа , просто механично му насочам ръчичките като съм застанала зад него и той може да вижда всичко как се върши. Когато детето се хранеше от купичка с лъжица, например му хващах лявата ръчичка и я поставих отстрани на купичката да я придържа, тъй като тя се плъзга по масата примерно. И това може да се приложи за много други неща, дори и в игра.

# 50
 • London
 • Мнения: 4 385
Вие сама казвате всичко е много скъпо и според мен е измислено някой да печели пари от недоказани теории от родители, които вярват и пробват всяка теория буквално плясната в нета. За сетен път казвам, аутизъм не се лекува. Не е до пари, много известни и богати хора имат такива деца, ако е било до пари да са здрави вече. Всичко е до потенциал, по-леките случаи имат някакви шансове с времето, тежките не. Това е....простичко казано за жалост.

# 51
 • Мнения: 566
Повечето от тежките случай на аутизъм обаче, вървят с други диагнози, има дете в класа на моето, късно откриха проблема - дубликация на хромозома 2 , и сестра й е с аутизъм, много са зле децата. Голямото по цял ден върти едно въже, това са си генетични проблеми, няма как да се промени, то е ясно. Децата на външен вид са нормални, красавици направо. Не вярвам дете, което дори по походката си личи, че е с проблем е така от нищото да му има нещо.

# 52
 • London
 • Мнения: 4 385
Горките хора, аз две от майките, които знам са с повече от едно дете с проблеми, не е рядкост. И аз скоро ще раждам и не изключвам пак да изтеглим лотариен билет.

Едната майка има две момчета, които не знаят къде се намират и пак е бременна, направо не я виждам, ако и номер три е така. Другата отрича да има проблем сина й....големия, а той една дума не съм го чула да обели, адски странен, смисъл ням направо, не е да кажеш дори опозиционен, просто само гледа, върви и гувее. Бебето...., което вече е сигурно година само лежи в количка с кош за новородено, не може явно да сяда, тя не казва, но никой не го е виждал седнало, изправено или извън бебешкия кош. То не познава дори околния свят, адски странно ми е и чак плашещо. Нея ако я питаш все нищо им няма...не ги разбирам такива хора. Аз на всеки казвам за моя и изобщо не се свеня хихи……и казвам, защото обичайно не им хрумва, че има нещо, а го мислят за разглезено и разлигавено дете, щото чуват да общува с мен, атлетичен е, има си очен контакт и изобщо целия му проблем е с поведение и нормален социален разговор да ти влезе в положение, да прави компромиси. И аз за да не си кажат я тая каква е лоша майка следва да поясня, че аз съм си ОК ама шебека си има звънчета в кратуната хах.

# 53
 • Мнения: 5
Вие сама казвате всичко е много скъпо и според мен е измислено някой да печели пари от недоказани теории от родители, които вярват и пробват всяка теория буквално плясната в нета. За сетен път казвам, аутизъм не се лекува. Не е до пари, много известни и богати хора имат такива деца, ако е било до пари да са здрави вече. Всичко е до потенциал, по-леките случаи имат някакви шансове с времето, тежките не. Това е....простичко казано за жалост.
https://youtu.be/9IwO5FC3R5g

Всичките имат шанс да се оправят и да не е напълно могат да са самостоятелни. Леките и при тежките случаи. Просто дай те шанс и вярвай те.

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 22:25 от AnMary

# 54
 • London
 • Мнения: 4 385
Точно с клипчета на турски в интернет ще седна да го лекувам. А и моето виждане е, че това не е болест, че да се лекува, но това е друга тема.😁  Пак ще кажа както много пъти, както гея няма да излекуваш, така и педофила, така и мозъкът, който просто не е типичен, а различен.😉 А пък хора, които дават надежда на вегетиращи деца и родителите им са за съд, по-хубаво е да им кажеш както си е, че не се оправя и че това е положението, но си е друго да смукнеш пари да ги изцедиш и подиграеш пък те ще пият после по една студена вода. Аз съм от хората, които за щастие не са дали една стотинка за глупости и детето пак се развива щото просто си има материала да го прави, ако давах грешни пари някъде някой като нищо щеше да го дава за пример в разни клипове и преписва природната му даденост за свой успех. Ходи го пусни тоя клип на Робърт Де Ниро.....хора с пари и положение са приели истината, ситуацията, децата си Вуте обаче не може, колкото по-невеж е един човек повече го лъже неконвенционална медицина, недоказани теории, шарлатани, врачки, религия. Единствения начин да помогнем на децата си е да ги приемем, на второ място добре да изучим как разсъждават за да ги разберем и да се впуснем в техния свят, сближим и шанса да посещават нашия ще е значително по-голям. Направо горните брътвежи как всички мижели да се оправят ме изкарват извън кожа, трябва съд да има нейде за подобни изказвания и заблуди.

# 55
 • Мнения: 5
На вас може да е заблуда, може да е глупост, кой на каквото си иска вярва, за България аутизъм е не лечима,но се лекува ако искате вярвайте! С клипчета не се лекува, а там и в много места лекуват децата в Турция ако искате да ви изпратя клиниката с куп лекари и специалисти и терапевти всичките са в една клика и да видите, можете да звъннете и да разпитвате да ви обяснят. Место да се помагате тука един на друг само на празно коментирате. Ващо дете явно е много лек на спектъра  и хиперактивен затова ви е много лесно да говорите Господ да не дава на никой  виж тогава всичко пробва човек. Лично мен ме обучиха в Турция и на истина видях напредването. Благодарение на нашия лекар от Турция. Кой каквото иска да си помисли,аз на празно не съм писала наистина от сърце искам да помогна със каквото мога,  и да си намерят правилния лекар. Пожелавам успех на всички страдащи майки.

# 56
 • Мнения: 566
Е то не става въпрос от вегетиращо дете да направим ядрен физик, хората се опитват да ги направят, доколкото е възможно по - самостоятелни, да се хранят, обличат сами, да се научат да играят, плуват и това е, което пък се постига с терапии и грижи, моето дете само от ходене 1  година на конна езда стана  като спортен гимнастик пу пу, беше,  като дърво преди това. Сега, може и да му е било заложено до 7 години да  е схванат , но аз вярвам, че от ездата се оправи.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 16:30 от beo

# 57
 • Мнения: 121
Ами добре де, Atinka88, разкажи какво точно имаш предвид, искаме да те разберем. Разкажи за твоето дете, какъв напредък има , с какви терапии, на каква възраст е? Аз лично от клипчето виждам нещо като окюпейшън терапия и то на дооооста голямо дете. Това е част от стандартен терапевтичен план при деца от спектъра с проблеми във фината и грубата моторика, но повтарям, това са научно тествани терапии, те подобряват състоянието, но НЕ лекуват аутизъм. Ако от това, че едно дете се научава да се храни с лъжица и да хвърля топка съдиш , че е излекувано........ооо далече си много от истината. А лекари, които твърдят "излекуване" са наистина за затвора еййй.....

Чакаме отговор, Atinka88.....

# 58
 • London
 • Мнения: 4 385
Точно в Турция при тия аборигени ще ида, меката на медицината. Оле, оле.... аз няма какво да лекувам, защото детето не ми е болно госпожа, а който смята, че всичко извън скучната му рамка е болест да ходи, ако иска не в Турция ми на Северния Полюс, може месец в иглу и живот  с пингвините да помага, хах знае ли човек.

Честит първи юни на всички дечица, моя днес ме изненада с много продължителна игра на футбол в парка, лошото дойде като реши, че иска пасовете да се осъществяват по едно върло и изплезихме с баща му езици да гоним топката.

Бео, едно е да спортуваш. Да водиш детето си на плуване, езда, футбол, да се опитваш да му показваш света с екскурзии, забавления, игри и тн. Тоест за мен едно дете, което е изолирано много трудно ще напредне, понеже познавам такива..... само вкъщи и на градина, родителя щото е проблемно му е по-лесно да каже ми то не е за сред хора, ще прави циркове и тн, ял съм му попарата и тн. Това дърпа допълнително назад, моето го развеждаме постоянно напред назад и води съвсем нормален социален живот, да сигурно сме изложени на някой друг панаир хихи ама пък детето не е като излязло от гората и има опит с това да е на заведение, клубче, басейн, ваканция, самолет, автобус, магазини, луна паркове и тн. От тия неща смея да твърдя най-полза има..... винаги съм казвала инвестиция за мен в такива мероприятия, не по доктори дето почват с някакви измишльотини, треси крака, треси глава, върти се в кръг, яж просо и тн.Laughing

Вегетиращо дете Бео е до толкова откъснато, че няма как да се заинтригува от плуване, те дори не схващат идеята за игра, идеята за някакъв интерес. И понеже съм опитвала някакъв контакт с такова на доста пъти, тоест нещата, които са действали при сина ми.... ами мишън импосибъл. То като си с тежка умствена изостаналост и тотално недостижим от хората няма как да проявиш и интерес, то дори яде по инерция, смисъл не знае какво яде, няма вкусови качества изградени, не поглежда храната си, ходи по нужда пак ей така без да съзнава, че нещо става. Това за мен не се лекува, то е трудно с дете с много по-малко дефицити и нещата стават с бавни темпове какво остава за такъв случай....до  една определена възраст трябва да е дал индикации за комуникация и развитие, самата Темпъл Грандин казва, че не се лекуват индивиди които до 6 тата година не знаят къде изобщо се намират и че няма какво да се направи.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 17:46 от La Catrala

# 59
 • Мнения: 10
Комплексният подход при нас се оказа най- правилен. Борба с физиологичните проблеми съчетано с работа по дефицити и психологическа подкрепа.
Ако бяхме залитнали само в едната посока , щяхме да пропуснем много и то сериозни здравословни проблеми. Не ми се мисли какво щеше да стане с детето при тяхното задълбочаване. Затова е добре да се мисли И в посока здраве, не само терапия.
Атинка е писала по- рано, че работят с д-р.Джем Канаджъ, който прилага биохимичен подход, но и терапия за проблемите на децата от спектъра. Вярвам, че такъв подход работи и има резултати.

Общи условия

Активация на акаунт