Дългото чакане след трансфер - Тема 74

• 42 508
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
shine, само не се обвинявай и не търси причини. Първият опит е като тото, не познавате тялото ти все още, как реагираш и т.н. Това свеж трансфер ли ти беше, че тогава и хормоните са фактор. Хубаво е, че имаш замразен бебок. При ЗЕТ са по-контролирани и спокойни нещата.

Tella, съжалявам. И аз съм в твоята позиция. 2 тансфера без наченки за имплантация, а уж сме с мъжки фактор. Та сега започнахме да дълбаем в имунологията. Ти имала ли си имплантация някога? Ако не си, мислила ли си за ЕРА тест, за надраскване на лигавицата, за имунологоични.  По принцип се правят след 3ти неуспешен трансфер, но ако бях от София аз бих си направила и ЕРА още сега.

Правих ера тест. По него ми назначиха деня за трансфер. Излезе 0 дни отклонение, тост имплантационния прозорец е навреме. Правила съм всички изследвания. Само лапароскопия не съм правила. Имам мутации ца усвояване на фолиева и В12, и 4g/4g хомозигот, имам и повишени антитела на щитовидната. За нк клетките казаха, че са добре. Правих лечение за клетките на лигавицата. Сега сигурно пак ще ги промерим чрез биопсия. Почвам и диета автоимунен протокол, щото друго освен това за антителата не мога да измисля. Иначе добавки, витамини, хормони са ми всеки ден като бонбони. Никога не съм имала забременяване, а всички лекари казват, че нямам сериозен видим проблем. Тръбите са идеални, теглото, мъжа... не знам вече. Сега още чакам да ми дойде. Трети ден ми е от спирането на лекарствата и малко се притеснявам да не съм направила кисти от високите дози естрогени. Трябваше вече да съм цъфнала. Пих и чай за предизвикване на цикъл, но още го няма. От утре почвам билки за кисти за всеки случай. На вас след колко време ви идва?

Tella, на мен винаги ми идва на 4ти ден.Всичко до 7-8 дена се води в реда на нещата. Единствено се сещам, че  мен ме пратиха при доц. Русев да ме изследва за ембриотоксини. Ако не си, ги пусни. Как се провежда биопсията, трябва ли да е отново в дните, когато се очаква да е отворен имплантационния прозорец, след като структурата на ендометриума се мени?

Два пъти съм правила биопсия, едно и също е като ера теста. Процедурата е следната: в началото започваш прием на естрофем (аз втория път не го пих и ми беше по-добре без него, но между нас да си остане), на 12 ден те преглежда, мери лигавицата, фоликула, назначава хориомон за таймиране на овулацията и ден за биопсия. Самата биопсия е без упойка, за 2 минути, не боли, след това ти идва по-рано от датата за цикъл и не пиеш/пъхаш/мажеш прогестерони. След това излизат резултатите. Ако има отклонения, има лечение - слагат ти лекарство директно в матката, пак не боли, нищо не усещаш и пак за 1 минута. Ако няма отклонения, супер. Не се мъчиш повече. Трябва да видя тези ембриотоксини как се изследват.

# 616
Благодаря, Tella. Казваш, че са ти слагали някакво лекарство спрямо биопсията. Не мислиш ли, че проблемите в ендометриума може да са причина за неуспеха. Все пак не знаеш нещо променило ли се е.
Иначе за ембриотоксините. В сайта на КИРМ пише за тях, в сайта на Надежда също съм виждала, но четейки из форумите останах с впечатление, че само доц. Русев наистина ги изследва. Някъде твърдяха, че даже го е патентовал за България и само той имал право да изследва за това. Взима се проба кръв и се прилага върху миши ембриони. Ембриотоксините в кръвта убиват ембриони. Лекува се с вливки Имуноглобин. Доста скъп препарат (към 1000лв), но туширал за 1 година ембриотоксините. Аз съм от Пловдив и мен специално ме пратиха в при доц. Русев в София, защото той изследва ембриотоксини. Не се откри този проблем при мен. Мисля за биопсия, но вероятно, ако следващия трансфер отново е неуспешен.

# 617
А колко струва този тест за ембриотоксини?

# 618
Мисля, че е 100на лева беше. Ето тук има информация в КИРМ, твърдят че се срещат при 20-25% от жените с неуспешни инвитро опити, което си е процент. http://ivfpleven.com/дейности/диагностика/показатели/ембриотоксичeн-тест-eta/

# 619
Мене ме болеше ужасно  стомаха от медрола.  После си имах едно на ум да хапвам по-сериозно преди хапчето и не съм имала повече проблеми.
   Пак от него имах и непрекъснато един горчив вкус в устата и непрестанна жажда. Чак и устните ми се напукаха. Абе гадно хапче, а едно такова мъничко... Thinking

# 620
Добро утро момичета , днес направих още едни домашен тест и има втора черта ,но пак е бледа не е наситено червена като контролата дали е нормално и след колко време трябва да е наситена вече когато направил тест :/ ?
Днес ми е излезнал и АМХ и май не е меъднал след стимулацията сега и преди да почнем беше 3.68 и сега в пак така ,което предполагам е добре ,аз очаквах да е паднал малко .

# 621
pipi8, ЧХГ в кръвта е доста по-високо от това в урината. Например може да имаш 100 ЧХГ в кръвта и 0 в урината (случай при една позната). Затова не се притеснявай. Ще се насити с натрупване на ЧХГ. Утроен ти е резултата, което е направо страхотно. Бременна си, успокой се и чакай хубави моменти вече.

# 622
pipi8, ЧХГ в кръвта е доста по-високо от това в урината. Например може да имаш 100 ЧХГ в кръвта и 0 в урината (случай при една позната). Затова не се притеснявай. Ще се насити с натрупване на ЧХГ. Утроен ти е резултата, което е направо страхотно. Бременна си, успокой се и чакай хубави моменти вече.
Тери благодаря ти , не мога да повярвам още 🙈🤦🏼♀ Аз ще си пусна още веднъж в понеделник да го видя това ЧХГ ,може би ако видя трицифрено число ще се успокоя тогава . 🤗🤗🤗❤❤❤❤

# 623
Добро утро момичета , днес направих още едни домашен тест и има втора черта ,но пак е бледа не е наситено червена като контролата дали е нормално и след колко време трябва да е наситена вече когато направил тест :/ ?
Днес ми е излезнал и АМХ и май не е меъднал след стимулацията сега и преди да почнем беше 3.68 и сега в пак така ,което предполагам е добре ,аз очаквах да е паднал малко .

Мен изрично ме предупредиха да не правя домашни тестове, защото има голяма вероятност да ме подведат. Аз също съм нетърпелива, но за сега издържам някак, гледам да се разсейвам 😊

# 624
Момичета след неуспешен трансфер как ви е цикъла ? На мен ми дойде вчера , като от предната вечер започна да ми цапа нещо гъсто черно . Изчисти се и вече е ярко червена кръв , но два дни ми е все едно ми свършва и само като ходя да пишкам и като се бърша има кръв. Толкова оскъдно ... така ли трябва да е ?

# 625
На мен след неуспешният последният път ми продължи два три дни и ми беше оскъдно след това го чаках 75 дни. Доктор Стаменов каза че ме е пропуснал един месец цикъла и след това се нормализира. Бях станала като бидон качих няколко кила от раз. Но после се оправиха нещата слава богу.

# 626
На мен ми е по-оскъден всякаш,но поне нямам такива страшни болки както след първия неуспешен опит .

# 627
Здравейте, момичета, знаете ли дали инжекциите прогестерон и зарзио трябва да се слагат приблизително в един час или може през целия ден, когато се падат по график?

# 628
Аз първият път имах зарзио и ходех след работа да ми я слагат но не помня дали ми бяха казали за зарзиото или за фраксипарина да го слагам горе долу по едно и също време. Ако има някой друг който в момента ги слага да каже. Аз сега съм само на емграст.

# 629
  • София
На мен зарзиото ми бяха казали да го слагам приблизително по едно и също време.

Общи условия

Активация на акаунт