Дългото чакане след трансфер - Тема 74

• 42 504
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте, момичета, знаете ли дали инжекциите прогестерон и зарзио трябва да се слагат приблизително в един час или може през целия ден, когато се падат по график?
Аз в момента съм на Зарзио и Прагестерон депо.Не се слагат в точен час,но аз се стремя да спазвам приблизително еднакъв интервал.

# 631
  • София
А тези прогестеронови инжекции от къде ги взимате и как ги поставяте?

# 632
Предполагам, че и тях като всички други, които ни назначават могат да се вземат от манипулационната на болницата.

# 633
За съжаление не е лесният вариант от манипулационната, защото не се продават в България. Когато прецени, докторът предупреждава по-рано да си ги намериш от Македония или Гърция. Не са скъпи - около 20 лв. за 5 ампули, но транспортните разходи... Поставят се мускулно, не са като другите в корема.

# 634
Аз ги взимам от Турция. Поставят се мускулно,но колко на мг на ден,зависи от доктора.

# 635
  • София
Депото до колкото знам е за кървене по време на бременност.
След един от моите трансфери имах бременност но прогестерона беше нисък. Намерих си депо и поставих 2 през седмица.
Интересното беше, че 3 дни след поставяне на депото, прогестерона ми не беше се повишил въобще, а на деня на поставянето на следващото депо дори ми беше по-нисък.
След второто депо не съм изследвала, но в деня преди аборта ми (спонтанен) прог. беше се качил сам, защото го изследвах 12 дни след депото, а то знам че беше за седмица.
Тоест моя опит с тия депа беше отрицателен... само дето пукнах от болка.

Предполагам ежедневния е в пъти по-добре от депото.
Наскоро чух за подкожен прогестерон, гръцки. Някой ползвал ли го е? Действа ли?

Много ме е страх от ЗЕТ точно заради това, че грам не усвоявам утрогестани, дуфастони, кринони и тнт Sad
Мускулните ежедневно ще ми разкажат играта яко, а за друго не се сещам Sad

# 636
Не е толкова страшно,  Брайда,  аз поставях 13 седмици всеки ден прогестан, имах буци, но не е наистина болезнен. Преживява се.

# 637
На мен ми изписаха по 1 инжекция прогестерон депо на 5 дни, но пък ми махнаха напълно дуфастона. Малко се притеснявам дали това е достатъчно. Засега от инжекциите нямам странични реакции за разлика от уж най-безобидната но-шпа, която слагат преди трансфер. Мисля, че от нея 2 дни имах главоболие, гадене, ужасно се поду мястото и сърбеше яко. Знаете ли дали може да се смени с нещо друго, очевидно имам някаква алергична реакция само към инжекциите но-шпа, от хапчетата ми няма нищо?

# 638
Поставях всеки ден прогестан. Каквото и да си говорим - боли и то доста. Дори само като ходех,мястото болеше. Като се въртях из леглото,също.
След 8 инжекции,прогестерона от 8.7, беше станал 16.05

# 639
  • София
То и с наличието и напредването на бременността, прогестерона си расте ...
Иначе самото поставяне се изтрайва защото е бързо, но после ме схващаше целия мускул, плюс ужасни болки, едва седях/стоях, място не можех да си намеря ...
Ежедневния е с много по-малко количество... депото което слагах е 2.4мл (ако не бъркам), то това си е бая бая течност...

Изобщо драмата с прогестерона е голяма ...
Според някои доктори не е нужно да е много висок при зет, аз с вагиналните го докарвах към 20nmol, което е около 6-7ng/ml

# 640
Аз слагах крем с арника на Кройтерхоф и се разбиваха буците полека,  другия вариант е компрес с риванол всяка вечер. Неразположенията са доста гърди, постоянната повишена температура, инжекциите, но се налага и може да се изтърпи,  не е болка за умиране.

# 641
Здравейте. Бих искала да разбера дали по време на самата стимулация се качват кг?

# 642
  • София
Здравейте. Бих искала да разбера дали по време на самата стимулация се качват кг?

При всеки е различно, аз качвам, да

# 643
Благодаря

# 644
  • София
Според мен качването на килограми е много относително. След две инсета качих по 3 до 5 килограма. По време на инвитрото за около месец свалих 4 кг.

Общи условия

Активация на акаунт