Дългото чакане след трансфер - Тема 74

• 42 525
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Момичета едно въпросче ,кой и как се преценява на кой ден да се върнат ембрионите ? Знам ,че на 5 ден е най добре но виждам момичета които са с тридневни .

# 106
Момичета на естествен Ц.съм и ми предстои пункция на 1 Ф.
Док.каэва че не е нужна упойка,притеснявам се.Кажете ми болеэнено ли е?

# 107
  • Sofia
Не боли.Усеща се леко убождане.Честно казано слагането на абокат е по болезнено от пункцията.

# 108
Кога ще се трансферират зависи на първо място от качествето на ембриона и на второ място от практиката на клиниката.  В моята клиника практика е да трансферират на 3ти ден, в друга клиника знам, че само на 5ти ден, каквото е оцеляло.Някои ембриони сев вижда, че са с много лошо качество и обезателно ги трансферират на 3 ден, даже има случаи на 2 ден, независимо от практиките на клиниките.
Има си плюсове и минуси и в двете. Ако чакаш ембрионите до бластоцисти (5 ден), може и да не ги дочакаш. Защото масово ембрионите не успяват да се развият до бластоцист в лабораторна среда. Няма по-добра среда за тях от матката. НО имаш ли оцелели до 5 ден, значи те са с много висок имплантационен потенциал.
При тотал щета на 5 ден и нито ембрион може да се търси проблем в качеството им например. Ако има оцелели до 5 ден, то на тях може да се прави ПИД.

Аз лично имам два неуспеха с 3 дневни. Следват имунологични изследвания за ембриотоксини (НК клетки в норма при първия трансфер). Ако всичко е наред с имунологията, ще ги чакаме до 5 ден. Има риск да не оцелеят изобщо и да няма трансфер. Но ще знаем, че проблемът е в тях, а не в моята среда. Ако оцелеят и пак е неуспешно, то значи ще търсим проблеми при мен.

# 109
Teri благодаря ти много изчерпателен отговор . Късмет момиче дано и аз се разпиша скоро . 🤗❤

# 110
Момичета, като сте на преглед, слагате ли си Кринона сутринта?

# 111
  • София
Момичета, като сте на преглед, слагате ли си Кринона сутринта?
Разбира се

# 112
Здравейте момичета, от доста време ви следя, но за първи път пиша тук. Накратко: 1ви опит инвитро - кухо яйце, 2ри опит - резултат кръгла 0
В момента съм 16 ден след трансфер, преди 2 дни ми беше теста и още не мога да повярвам на резултата ЧХГ 548.
Тук идва другия проблем трябва да направим вливка на Октагам, вече 2ри ден търся, но все удрям на камък. Имах вливка на Имуновенин преди трансфера, но той не ми понесе. Ще съм много благодарна, ако можете да ме насочите къде мога да го намеря. Късмет на всички чакащи, бързо да ви минават дните до тестчетата и само хубави резултати момичета

Тихичко честито Simple Smile Пожелавам ти леко и безпроблемно бременеене.
Моят Октагам си го взех от аптеката на клиника Малинов. Нямаше много бройки, но може да се поръча.

# 113
Аз го слагам след прегледа, а и така ми се получава че нямам възможност да се разходя преди това, понеже се придвижваме с колата. Та като мине прегледа го слагам и се движа Simple Smile
Като стана на въпрос за кринон - моето странно оцветяване на кринона продължава. Опитах се да се свържа с лекарката ми, уж и предадоха да ми се обади, защото такава им е практиката, но нямам обаждане...Освен пак да звъня..Сега съм на дуфастон 2 по 1, ако сама си го увелича..но не бих рискувала май..Оф.

# 114
Днес ми е 9- ти ден и не издържах .Направих си един пиклив тест сутринта .За съжаление е отрицателен.Знам че е рано и ЧХГ може още да не е навлязло в кръвта ,но пак се разочаровах и сдухах. Не трябваше да го правя,а да си дочакам кръвния в събота.

# 115
ЧХГ навлиза първо в кръвта, после в урината, така че по-добре кръвен, за да си сигурна.

# 116
Аз го слагам след прегледа, а и така ми се получава че нямам възможност да се разходя преди това, понеже се придвижваме с колата. Та като мине прегледа го слагам и се движа Simple Smile
Като стана на въпрос за кринон - моето странно оцветяване на кринона продължава. Опитах се да се свържа с лекарката ми, уж и предадоха да ми се обади, защото такава им е практиката, но нямам обаждане...Освен пак да звъня..Сега съм на дуфастон 2 по 1, ако сама си го увелича..но не бих рискувала май..Оф.
ЧХГ навлиза първо в кръвта, после в урината, така че по-добре кръвен, за да си сигурна.
Slunceto звънни пак на доктора, как може така.
Чудя се и аз какво да правя д го слагам ли, че и аз няма много да съм се движила или да изчакам след прегледа, но знам ли кога ще вляза точно🙄
Сузи много е вероятно да не отчете на пикливия тест, 9 ден е рано.

# 117
  • Благоевград
Кринонът се слага сутрин. Не пречи на прегледите. Освен ако лекарят не е казал да се сложи по друго време.
И аз имах оцветяване на Кринона, не съм имала зацапване. Излизало е и кафяво, и розово, в зависимост колко време е минало от поставянето му.

# 118
Оф, мойто е кафяво, егати чудото. Преди беше розово, тоя път пък ме стресира малко. Но съм разочарована, че не ми се обадиха...То може и да е безобидно, но аз от къде да знам. Не знаех, че кринона се слага само сутрин, никой не ми е казал. Само когато беше трансфера ми казаха да не го слагам сутринта, а чак по-късно през деня.

# 119
Мерси Петра,да не болеше много точно си описала,повече боли абокат да ми сложат,макар че док.няколко пъти иэтегля и връща течността от Ф.да е сигурен че Я.е уловена.А от другата страна на стъклото ембриоложката каэа имаме Я.Сега ще чакаме ,дали ще се оплоди.

Общи условия

Активация на акаунт