Какво мислите за пиенето на първа среща

• 10 010
  • 271
  •   1
Отговори
# 150
Тя не каза, че са ходили на ресторант, а че са "хапнали". Може да са яли дюнери, Макдоналдс и т.н.

# 151
  • София
...
Ама тя авторката нито е търсила мнение относно протичане на срещата, нито пък е длъжна да споделя във форум какво се случва в живота й, бил той любовен или не. Нито пък е търсила анализ на личността на пиещия чай в 19 часа мъж.

То и това е субективно.
Аз съм на 45 г. и изобщо няма да ме впечатли дали една жена (над пълнолетието) изпива чаша алкохол. Все пак, не става дума да се напива. Особено вечерно време. На обяд също няма да ме впечатли чаша вино или бира.
Разбира се, ако става дума за жени на възрастта на големите ми дъщери (на 19 и на 17 г.), ще ми направи лошо впечатление, независимо от часа. Особено ако "жули" чашата на гладно.
Всеки човек има различна представа от това кое е приемливо за самия него и кое не.

Тя не каза, че са ходили на ресторант, а че са "хапнали". Може да са яли дюнери, Макдоналдс и т.н.
Няма значение какво са яли, пили или са правили. Въпросът е, че не си е изпил чая и да е хукнал да си ходи, което променя коренно нещата. Явно е намерил начин да удължи времето за опознаване по негов начин, който вече само авторката може да прецени дали е по неин вкус.

# 152
Информацията, че след пиенето на чай е имало и нещо друго, толкова късно поднесена и донякъде противоречаща си с предходния пост на авторката, оставя някакво чувство на неправдоподобност. Лично мнение, разбира се.

# 153
  • София
Скрит текст:
Доста ме изненадаха някои мнения в темата. Преди постоянното главоболие и съответното му влошаване, аз реално не пиех почти никакъв алкохол. Случвало се е веднъж-два пъти годишно в компания. След главоболието почнах да пия вино преди няколко години, но невинаги ми се пие.

Кафе пък мога да пия (и да ми се пие) по всяко време на денонощието - въобще не ми е проблем в 10 часа вечерта да изпия едно кафе и в 11-12 да си легна да спя (ако реша). Изводът, че щом вечер някой пие кафе, значи после ще ходи другаде, е пълна глупост.

Дали ще пия вино, кафе или и двете (да, и това съм правила за всеобщ ужас!), няма никакво значение. Може да си поръчам и фреш, или вода (ако съм жадна, единственото питие, което признавам е вода - има моменти, в които само това ми се пие). И какво от това?

Бирата пък ми е отвратителна на вкус и мирис - ама имам приятелки, които си пият редовно. Случва се, аз да съм на кафе, приятелката на бира - е, и? Не е нужно на всички да ни харесва едно и също нещо и да ни се пие едно и също.

Изобщо не мисля, че човек трябва да си прави изводи от това какво пие отсрещната страна на първа среща.
Единствено бих се позамислила, ако някой си поръча твърд алкохол още преди обяд.

Обичам ирландско кафе и го пия предимно преди обед.  Smiley

Иначе, пия по 1-2 чаши вино по повод....разбирай, 1-2 пъти месечно.Грях ли е сега?Или не?

Скрит текст:
Ами отидох на срещата, той пи чай,
Скрит текст:
аз Самърсби, реших ай да не е чак бира. 😂 Заведението беше тип бар, и не аз не пия никакви коли, фанти, капита и от сорта. Кафета по 2 на ден. А твърд алкохол или вино също не пия, та при мен положението е вода или бира, на който му изнася.😂
Ако мъж на първата ни среща си поръча чай, сериозно ще се замисля дали да има втора....
Идея нямам защо, но асоциацията ми е за алкохолик, който се страхува да не прекали и да ме подплаши още отначало и се пази да не сгафи.
А и чай пият мъже, които са една идея по-.......чешити.Със сигурност има страни от характера, които няма да се харесат на една средностатистическа жена.

За ирландското кафе като нищо може да ти правя компания. 😂

# 154
А бе винаги са ми били съмнителни хората, които не пият Simple Smile

# 155
  • Сф
-И как разбра,че между вас няма да се получи?
-Ми...аз си поръчах двойна ракия,а той сладолед!🤔🤔🤔 

# 156
  • София
Леле, не мога да повярвам какво количество откровени глупости изчетох за феномена "мъж пие чай" Joy Ще каже човек, че такъв на живо не сте виждали (освен ако не е всички онези ужасни неща). Лудница Joy

# 157
Какво чудо за една бира.
Но пък се оказа, че има хора, които не знаят, че жената си поръчва първа или пък такива, които смятат, че пиенето на бира от жена е допустимо в краен случай и то само вкъщи. Така и не разбрах причината - понеже е неблаговъзпитано и неморално жена да пие или понеже бирате не е дамско питие?
Други пък смятат бирата за някакво вещество, към което не трябва да се пристрастяват /тук имам вече едно много опулено човече/, а и се намериха пълни въздържатели, които сравниха една студена биричка с катрана и никотина на цигарите, че и лошо впечатление им правела биричката.
Да, оказа се че има много по-лоши неща от бирата.

Така е. Има много по-лоши неща от бирата, което пък не означава, че пиещите трябва да търсят оправдания за предпочитанията си Simple Smile
На мен жена и бира са ми неприятна гледка, независимо къде се осъществява консумацията. Толкоз, нищо повече. Дори няма да се изкажа по проблема, заложен в питането на авторката, не виждам такъв.

# 158
Леле, не мога да повярвам какво количество откровени глупости изчетох за феномена "мъж пие чай" Joy Ще каже човек, че такъв на живо не сте виждали ...........
Е, там е работата, че съм виждала....и са все "чешит до чешита".....  Smiley
Пък аз, понеже харесвам обикновени хора, нормални хора, не искам да си усложнявам живота с чешити, стоя далеч от тях.....
Който няма проблем да понася странности, си е негов "бизнес".  Smiley

# 159
Ако мъжът, с когото имам среща има проблем, че съм изпила бира/вино/малко уиски, мен не ме притеснява - това съм аз и ако има съображение относно това, значи няма да се виждаме повече.
Не разбирам защо трябва да се старая да се харесам на някого, когото реално не познавам, като се откажа от нещо, което принципно правя и харесвам? Естествено, че пълен въздържател няма да одобри моята бира на вечеря, както и аз като активно спортуващ човек няма да одобря някой със заседнал начин на живот, примерно. Все пак подобни харесват подобни, това с противоположностите е илюзия за мен или поне в дългосрочен план.

# 160
Леле, не мога да повярвам какво количество откровени глупости изчетох за феномена "мъж пие чай" Joy Ще каже човек, че такъв на живо не сте виждали ...........
Е, там е работата, че съм виждала....и са все "чешит до чешита".....  Smiley
Пък аз, понеже харесвам обикновени хора, нормални хора, не искам да си усложнявам живота с чешити, стоя далеч от тях.....
Който няма проблем да понася странности, си е негов "бизнес".  Smiley

Хора разни, свят широк. На мен пък точно тези чешити, пиещи чай а не ракия ми харесват.
Не бих могла да живея с някой, за когото 100 грама ракия са задължителни вечерно време, всяка вечер.

# 161
  • София

Не бих могла да живея с някой, за когото 100 грама ракия са задължителни вечерно време, всяка вечер.

А, с този, който задължително пие чаша чай всяка вечер, можеш да живееш? newsm78
Ей това не го разбирам, честно!
Ами, ако пие сок от цвекло или магданоз задължително вечер, какво ще правиш?

По тази логика, трябва да вървиш с дебел тефтер и да изследваш всички вкусове и навици на човека, че да намериш един на 100% като с твоите, че да не се налага да се подлагаш на мъчението от разнообразието.

# 162
С всеки, който не пие ракия всяка вечер мога да живея.
С такъв, който пие чай, а не ракия, живея вече 25 години...

# 163
С всеки? Айде, бе!

# 164
Добре де, не с всеки...
Да се чете не мога да живея с човек, който всяка вечер удря 100 грама ракия за отскок, предпочитам любители на чай...

Общи условия

Активация на акаунт