Какво мислите за пиенето на първа среща

• 10 022
  • 271
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Доста ме изненадаха някои мнения в темата. Преди постоянното главоболие и съответното му влошаване, аз реално не пиех почти никакъв алкохол. Случвало се е веднъж-два пъти годишно в компания. След главоболието почнах да пия вино преди няколко години, но невинаги ми се пие.

Кафе пък мога да пия (и да ми се пие) по всяко време на денонощието - въобще не ми е проблем в 10 часа вечерта да изпия едно кафе и в 11-12 да си легна да спя (ако реша). Изводът, че щом вечер някой пие кафе, значи после ще ходи другаде, е пълна глупост.

Дали ще пия вино, кафе или и двете (да, и това съм правила за всеобщ ужас!), няма никакво значение. Може да си поръчам и фреш, или вода (ако съм жадна, единственото питие, което признавам е вода - има моменти, в които само това ми се пие). И какво от това?

Бирата пък ми е отвратителна на вкус и мирис - ама имам приятелки, които си пият редовно. Случва се, аз да съм на кафе, приятелката на бира - е, и? Не е нужно на всички да ни харесва едно и също нещо и да ни се пие едно и също.

Изобщо не мисля, че човек трябва да си прави изводи от това какво пие отсрещната страна на първа среща. Единствено бих се позамислила, ако някой си поръча твърд алкохол още преди обяд.

# 91
Аз когато съм с компания и си поръчам коктейл - винаги започват едни дискусии и от двата пола - не ми ли е твърде сладък, не е ли дамска напитка, колко слабо алкохолни ги правят. Голяма досада е човешката дребнавост.

# 92
Ехххх, че забавна тема, аз съм от пиещите бира, от чаша, две с вечерята, дори и да съм сама вкъщи, до две три бири в компания. Просто обожавам вкуса на бирата. Колко ужасна алкохоличка съм само 😅. На първата среща с мм пихме бири, на никой не му направи лошо впечатление, явно сме се намерили.
Преди години бях във Виена, пристигнах сутринта на автогарата, до която има мол. Влязох и си поръчах най-голямата доза кафе, която предлагаха,защото така е програмирано възприятието ми-сутрин да пия кафе. На съседната маса стоеше мъж на възраст може би 65 години. Пред него-голяма халба бира. Беше ми странно, но в никакъв случай не го помислих за алкохолик. Една бира обичайно не се отразява по никакъв начин на пиещия бира. Човека си четеше сутрешния вестник.

# 93
Ами отидох на срещата, той пи чай, аз Самърсби, реших ай да не е чак бира. 😂 Заведението беше тип бар, и не аз не пия никакви коли, фанти, капита и от сорта. Кафета по 2 на ден. А твърд алкохол или вино също не пия, та при мен положението е вода или бира, на който му изнася.😂

# 94
Ами отидох на срещата, той пи чай, аз Самърсби, реших ай да не е чак бира. 😂 Заведението беше тип бар, и не аз не пия никакви коли, фанти, капита и от сорта. Кафета по 2 на ден. А твърд алкохол или вино също не пия, та при мен положението е вода или бира, на който му изнася.😂
кАжи сега, ще има ли  втора среща Blush
Човекът как прие избора ти.
Тоо , ако беше поръчала шампанско, което е същото , де, щеше да изпъкнеш аристократично.
Бира, кви са тез каруцарски питиета Stuck Out Tongue Winking Eye

# 95
Симпатичен е младежът, не направи коментар за питието ми. Уж, ще има втора среща пък да видим, тогава вече ще има бира, че то тва Самърсби много гадно, сладко. 😂

# 96
Оххххх, и аз тъй, вода или бира, ама вода само на работа 🤣

# 97
Аз не пия бира всяка вечер, ама сега например довечера играе любимият ми футболен отбор, как да не си опържа картофи и да си сипя една чаша бира? Грехота е. 😂

# 98
Аз не пия бира всяка вечер, ама сега например довечера играе любимият ми футболен отбор, как да не си опържа картофи и да си сипя една чаша бира? Грехота е. 😂
Мразя клишето "Бъди себе си", но доколкото съм чела твои постове, ти си съвсем младо момиче и тепърва всичко ти предстои. Опитвай, радвай се на нещата, които искаш и харесваш и не страдай от никакви предразсъдъци. И в тази тема видя , че на прост въпрос няма еднозначен отговор. Пий си бирата и толкоз. Който те харесва, ще те харесва, който не , и любимия ти отбор може да стане  причина, да те заклейми Blush

# 99
  • София
Изобщо не забелязвам точно това. То после ще си проличи.
Каквото ми се пие, ако ми се пие, това ще пия, независимо какво пие другият. Ако не му изнася какво пия или не пия и се опитва да ме накара друго, значи се опитва да ми прекрачи границите, а това е само началото.
Толкова за посланието зад питието.

За самото питие изобщо не си вадя изводи. Аз не обичам кафе, не ми действа събуждащо и не ми пречи да пия в 9 вечерта. Просто като нищо го имам, така че нямам проблем да си поръчам капучино в 7-8 и да няма специална цел- да се събудя, че да може после да лудувам.
Вино обичам и ако си взема подходяща храна, ще си взема и шаша вино+вода.
А ако ми се пие безалкохолно, може и кола да си взема. Каквото искам, това ще е.

Стига да не е официална вечеря или работна. Тогава вече е друго. Но да ме покани някой и да не си мисли "вземи си, каквото ти се пие/яде" ми се струва недопустимо.

Както казах, обичам вино, но понякога не ми се пие. И смятам за нормално да съм сред хора, които няма да ме подканват и гледат укорително, ако не пия. Изобщо, вкусно ми е- пия. Не ми се пие- не пия и винаги много съм се дразнила на хора, които го поставят във фокуса на прекарването. Както и аз никога не шушукам и не гледам криво някой трезвеник. Дори да не е моментно. Има спортисти, има хора с хормонални проблеми, има хора с проблемен черен дроб. Не е нужно да си на антидепресанти или да си заровил трупове в мазето, за да не пиеш. Като цяло, нямам предразсъдъци към това какво пият или не пият хората. Залягащи по масите алкохолици обаче ненавиждам. Но това е крайност , а темата не е за това.

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 14:17 от The Catcher in the Rye

# 100
И на мен такива неща не ми правят впечатление. По-скоро бих слушала какво говори, как го говори... Как самият той слуша мен и такива неща. Жест ако направи към мен пак ще е супер. Е, ако си поръча твърд алкохол по обяд, бих се нагласила да си имам едно наум, признавам си.

# 101
Скрит текст:
Доста ме изненадаха някои мнения в темата. Преди постоянното главоболие и съответното му влошаване, аз реално не пиех почти никакъв алкохол. Случвало се е веднъж-два пъти годишно в компания. След главоболието почнах да пия вино преди няколко години, но невинаги ми се пие.

Кафе пък мога да пия (и да ми се пие) по всяко време на денонощието - въобще не ми е проблем в 10 часа вечерта да изпия едно кафе и в 11-12 да си легна да спя (ако реша). Изводът, че щом вечер някой пие кафе, значи после ще ходи другаде, е пълна глупост.

Дали ще пия вино, кафе или и двете (да, и това съм правила за всеобщ ужас!), няма никакво значение. Може да си поръчам и фреш, или вода (ако съм жадна, единственото питие, което признавам е вода - има моменти, в които само това ми се пие). И какво от това?

Бирата пък ми е отвратителна на вкус и мирис - ама имам приятелки, които си пият редовно. Случва се, аз да съм на кафе, приятелката на бира - е, и? Не е нужно на всички да ни харесва едно и също нещо и да ни се пие едно и също.

Изобщо не мисля, че човек трябва да си прави изводи от това какво пие отсрещната страна на първа среща.
Единствено бих се позамислила, ако някой си поръча твърд алкохол още преди обяд.

Обичам ирландско кафе и го пия предимно преди обед.  Smiley

Иначе, пия по 1-2 чаши вино по повод....разбирай, 1-2 пъти месечно.Грях ли е сега?Или не?

Ами отидох на срещата, той пи чай,
Скрит текст:
аз Самърсби, реших ай да не е чак бира. 😂 Заведението беше тип бар, и не аз не пия никакви коли, фанти, капита и от сорта. Кафета по 2 на ден. А твърд алкохол или вино също не пия, та при мен положението е вода или бира, на който му изнася.😂
Ако мъж на първата ни среща си поръча чай, сериозно ще се замисля дали да има втора....
Идея нямам защо, но асоциацията ми е за алкохолик, който се страхува да не прекали и да ме подплаши още отначало и се пази да не сгафи.
А и чай пият мъже, които са една идея по-.......чешити.Със сигурност има страни от характера, които няма да се харесат на една средностатистическа жена.

# 102
Боже, толкова дребнавост в една тема не бях виждала...

# 103
  • Сф
Аз пък помислих, че някой се е " отрязал" на първа среща- хаха.А то за съмърсби и кафе ставало дума Joy

# 104
  • София
Стига да не изпие моето питие, всичко е наред. Joy

Общи условия

Активация на акаунт