Женени от пръв поглед < II сезон > тема 9 /22.04 - 28.04/

• 61 381
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 605
А защо пък английският трябва да е мерило за развитие?Защо да си губя времето с него, ако мога да науча нещо което ми върши повече работа?

Защото много често чуждите езици са инструмент за научаване на нещо, което ще ти върши повече работа.
Информацията по много материи в книги и Интернет е главно на Английски и Руски език.
Пробвал ли си да търсиш нещо в Интернет първо на Български език?

А с тия снимки на манджи...

Заради такива мнения ме е срам да си снимам храната, ако искам да пратя снимката на приятели на шега, примерно. Simple Smile Снимането не е задължително публикуване в социални мрежи. Може и без да се публикуват разни неща да се снимат.

Ето пак гледате само от вашата гледна точка.Разберете че има хора, които не търсят такава информация по интернет.Сравнявате всеки с вас.А има толкова различни хора от вас.Аз търся в интернет не само на английски и руски.Налага ми се и на немски на испански, случвало се е и на китайски.Не ги знам всички езици, но се оправям.Но това съм аз.А познавам много хора които нямат тази нужда.Дадох ви пример.Майстора в автосервиза, продавачката в кварталния магазин, стругаря в завода, шивачката във фабриката, да изброявам ли още.Толкова ли не можете да разберете, че хората са различни и не всички имат вашите желания, стремежи, възможности и т.н.Вие си представяте, че всички трябва да са като вас, но не са.Пишете за пътувания и опознаване на света в който живеем.Как го опознавате?Като обиколите центровете на някои столици?Опознайте и другите места.Вижте селата, малките градчета.Какви хора има там и каква нужда имат да знаят чужд език.И знанието на език не е признак на интелигентност.Половината цигани, които се изнесоха в чужбина научават местният език, но това не ги прави интелигентни.Не казвам че е лошо да се знае чужд език.Казвам че знанието на чужд език не е мерило за нищо.

# 1 606
Ето пак гледате само от вашата гледна точка.Разберете че има хора, които не търсят такава информация по интернет.Сравнявате всеки с вас.А има толкова различни хора от вас.Аз търся в интернет не само на английски и руски.Налага ми се и на немски на испански, случвало се е и на китайски.Не ги знам всички езици, но се оправям.Но това съм аз.А познавам много хора които нямат тази нужда.Дадох ви пример.Майстора в автосервиза, продавачката в кварталния магазин, стругаря в завода, шивачката във фабриката, да изброявам ли още.Толкова ли не можете да разберете, че хората са различни и не всички имат вашите желания, стремежи, възможности и т.н.Вие си представяте, че всички трябва да са като вас, но не са.

Не гледам само от моята гледна точка. Където и да се търси информация, тя рядко е налична на Български език. Дали ще е Китайски, Испански, Немски, Руски, Английски или какъвто и да е друг - не е на Български.

Майсторът в Автосервиза трябва да знае чужд език, защото Ауди например няма да си пуснат сервизната документация на Български. Освен това, програмите за компютърна диагностика са на Английски много често. Ако иска майсторът да се развива и да е актуален, трябва да търси информация, която не е налична на Български език.

Стругаря в завода също ще трябва да се поинтересува на чужд език, защото модерните 3Д стругове не идват с информация на БГ. Лично съм бил преводач в една фирма за 1 седмица, защото бяха купили нови машини и с машините бяха дошли хора от Белгия да ги обучават на хардуер и софтуер, а те нищо не отбираха от Английски. Още един пример, че език е нужен за професионално развитие в почти всички сфери.

Написах горното във връзка с твоето твърдение, че ако иска някой да се учи, може да иска да се учи на друго, а не на език и изведнъж "продавачката в магазина и шивачката във фабриката".

Продавачката в магазина и шивачката във фабриката не мисля, че изобщо влизат в тази категория, които да търсят каквато и да е информация. Това са хора със съвсем друго битие от моето например и аз няма как да се поставя на тяхно място. Предполагам, че на главата са им много по-наложителни неща от научаването на разликата между Република на Конго и Демоктратична Република на Конго, примерно.

# 1 607
  • Тра-ла-ла
Ако всички хора са вРЪхТа на сладоледа ще стане като в лафа "много вожд - малко индианец".

# 1 608
Тук има вождове, които толкова са си повярвали, че са забравили че има индианци;)

# 1 609
Да де, ясно, че за всичко трябва да си има хора, но колко от тях всъщност са си казали "Абе, все някой трябва да продава в магазина, айде аз ще съм". Всеки човек иска да има по-приятна работа, за повече пари, но не става само с искане, трябва и амбиция и да се потрудиш за да го постигнеш.

# 1 610
  • Terra incognita
Владеенето на езици не е признак на интелигентност, но е невероятно богатство и свобода. Езиковата бариера, често, е проблем. Не за друго, живеем в глобален свят, в който често се налага да общуваме с чужденци, по един или друг начин.  Един ден продавачката или шивачката могат да се озоват, да речем на пътуване в чужбина. Как да се отпуснат? Вечно трябва да разчитат на някой да им превежда, а недай си Боже ако изпаднат в екстремна ситуация на чужда територи, без "преводач" под ръка, направо са изгубени. И това, защото се смята, че е излишно да владееш английски, например.

# 1 611
Там е работата, че много хора нямат амбицията, а някои и възможностите да го постигнат.За някои хора работата като продавачка си е нормална работа.Други могат да искат нещо повече, но да нямат възможност.Лесно е тук да си пишем, че трябва да седне, да учи, да завърши нещо и т.н., но не всички имат тази възможност.Пак разсъждаваш от твоята гледна точка.Ти имаш амбиция и теб не би те удовлетворила такава работа.Но има хора които ги удовлетворява, или пък не ги удовлетворява, но не искат или нямат възможност да полагат усилия за нещо повече.

w00x и какво стана с фирмата в която си превеждал една седмица?Научиха език ли за една седмица, или като си тръгна, затвориха фабриката защото стругаря не знае английски.Само за машини с CPU не ми давай примери, че в тази област работя и мога да ти кажа, че 90% от тези които работят на тях не знаят английски и въпреки това не са спрели работа.Има няколко термина и команди които трябва да научат и това е.Другата работа е на инженерите.Те правят програмите, а оператора трябва да натисне няколко копчета за да стартира програмата.
Точно за хора с различно от нашето битие говорим.Нито ти, нито аз сме масажисти и продавачи, за да разсъждаваме какво им е нужно на тях и как да се развиват.Е видяхме пример, че хората се оправят и без чужд език и не са умряли от глад.Да хубаво би било всички да знаем по 5-6 езика, по няколко езика за програмиране, поне основните неща от физиката и химията и т.н., но няма как да стане.За

Последна редакция: нд, 28 апр 2019, 23:57 от biglubo

# 1 612
Къщата на Мишо беше дадена и на мен поне ми се видя хубава. Заема 2-рия етаж, а на първия живеели родителите му, имало отделен вход направен към неговия етаж каза.
Като се разхождаше тази от предаването да му гледа гардероба и печката ми се видя, че си има място за всичко. Не е голяма, но си има къде да се живее спокойно и да се направи приятно място. Отделно той си има и масажен кабинет, не разбрах къде е, но май си е негов.
Разбрахме (не помня коя съфорумка издири и писа), че съседки са казали, че са видели Юлия в Пловдив и е живяла май там малко време. Не и било харесало, къщата казала, че и била малка и си заминала. Това разбрахме, пък...
Това Юле няма угодия. Малко и било...

# 1 613
В случаят обаче не говорим за всички, а за млада жена, без деца, без мъж, т.е. без семейство, което да я ангажира, и живее в София. Не е от някое забито село, че да трябва да се чуди как да се измъкне тепърва от там. Т.е. само според това, което знаем за нея до този момент, липсата на добро образование ми остава непонятна.

# 1 614
  • Terra incognita
Доброто висше образование съвсем не е задължително и съвсем не е за всеки. Но вече има предостатъчно езикови школи, които предлагат добро обучение по даден език, в подходящо за работещ човек време. Ето това е, което не разбирам. Ядяха й се морски дарове и не можа да си поръча. Макар че това беше странно, предвид факта, че изразът frutti di mare се използва често у нас.

# 1 615
За мен Юла може и 2 висши да има, ама пак не бих я харесала и пак негативно щях да пиша за нея, ако така се държи и е с такъв характер. Може и да е временно явление, според времето да се мени момичето. Духа вятър, сърди се. Мъгливо е, мръщи се. Грее слънце, усмихва се. Пече силно, горещи се. Ще видим следващите епизоди. Предполагам им казват какво да правят и имат някаква програма, но чак да им слагат думите в устата не ми се вярва. Няма толкова докоснат човек, дори и Заро, да се излага умишлено, а и не им плащат за това.
Морски дарове се ядяха на Юла не защото ги обича и ги знае толкова, ами да се покаже че е на ниво и не яде прости неща. Това направо ме вбеси поне мен и после, като се изложи се смях доста за нейна сметка (не съм такъв човек, ама си го заслужи) А като каза, че е по-добра от Мишо по английския вече ме вбеси и мина в графа - неприятна. Най-смешното беше, че Мишо я насочи какво и що, без дори да разбира много, но тя... ще иска нещо специално, не иска прости неща. Накрая гледаше умно нейната чиния и тази на Мишо))

# 1 616
  • Sofia
И три висши да имаше и пет езика да знаеше Юлето, пак нямаше да я харесам. Докато поведението й е такова, докато не спре да мрънка и вечно да е недоволна няма как и мъж да си намери! Колкото повече чака, толкова по-зле ще става! Лесно е обвиняваш другите за собствените си неуспехи, трудно е да приемеш, че вината може да е в теб самия. Но колкото по-рано го направиш и се промениш, толкова по-добре за теб. И това няма нищо общо с образованието и езиците!

# 1 617
  • Terra incognita
Юлия изглежда комплексирано момиче. Неудовлетворена от себе си и постигнатото, но и нежелаеща да тръгне обратно на течението, по което се носи.

# 1 618
w00x и какво стана с фирмата в която си превеждал една седмица?Научиха език ли за една седмица, или като си тръгна, затвориха фабриката защото стругаря не знае английски.Само за машини с CPU не ми давай примери, че в тази област работя и мога да ти кажа, че 90% от тези които работят на тях не знаят английски и въпреки това не са спрели работа.Има няколко термина и команди които трябва да научат и това е.Другата работа е на инженерите.Те правят програмите, а оператора трябва да натисне няколко копчета за да стартира програмата.

Ти май не си сигурен вече за какво адвокатстваш.
Какво искаш да кажеш?
Нали първоначалното ти твърдение беше, че може да искат хората да се развиват в други сфери, различни от езиците. Моят отговор беше, че в каквато и сфера да искаш да се РАЗВИВАШ, ще ти трябва език.

Как твоите примери са на хора, които искат да се РАЗВИВАТ?

# 1 619
Според мен, това е, защото прекалено много търси причините за несполуките извън себе си. За много хора, най-трудно е да приемат и осъзнаят, че животът им е тяхна отговорност и всичко зависи най-вече от тях.

Общи условия

Активация на акаунт