Женени от пръв поглед < II сезон > тема 9 /22.04 - 28.04/

• 61 377
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 620
  • Sofia
Така е, трудно е да видиш гредата в собствените си очи, по-видима е сламката в очите на съседа Simple Smile

# 1 621
Моята теза е че има всякакви хора.А ти всички ги приравняваш към себе си.Всички трябва да търсят информация в интернет, защото ти търсиш информация в интернет.Какво значи да се развиват.Има хора които ходят в Китай и Япония и учат местните езици и се развиват.За една шивачка какво е развитието?Трябва да се научи да шие добре.Пишеш ми за компютърната диагностика.Има си достатъчно програми за диагностика на български език.Освен това нито програмата, нито английският език те прави добър механик.Имал съм случаи в оторезираният сервиз на марката след диагностика с най-модерната програма за диагностика да ми говорят какви ли не глупости, а после един майстор само с пробна лампа да оправи колата за 5 минути.И да, този човек за мен се е развил много повече от умниците в официалният сервиз.Защото си разбира от работата.Следващият път като си викаш майстор в къщата, ще го питаш ли дали знае английски?Не всичко е софтуер и компютри на този свят.Едва ли не, ако някой не знае английски е загинал.
Като ходи в тази фирма с "3D струг", колко процента от хората говориха английски?И научаването на няколко термина  знание на английски ли е?

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 00:16 от biglubo

# 1 622
Моята теза е че има всякакви хора.А ти всички ги приравняваш към себе си.Всички трябва да търсят информация в интернет, защото ти търсиш информация в интернет.Какво значи да се развиват.Има хора които ходят в Китай и Япония и учат местните езици и се развиват.За една шивачка какво е развитието?Трябва да се научи да шие добре.Пишеш ми за компютърната диагностика.Има си достатъчно програми за диагностика на български език.Освен това нито програмата, нито английският език те прави добър механик.Имал съм случаи в оторезираният сервиз на марката след диагностика с най-модерната програма за диагностика да ми говорят какви ли не глупости, а после един майстор само с пробна лампа да оправи колата за 5 минути.И да, този човек за мен се е развил много повече от умниците в официалният сервиз.Не всичко е софтуер и компютри на този свят.Едва ли не, ако някой не знае английски е загинал.
Като ходи в тази фирма с "3D струг", колко процента от хората говориха английски?И научаването на няколко термина не е знание на английски.

Ти ми кажи какво значи "да се развиват". Ти го спомена. За мен да се развиваш означава, да учиш нови неща и да подобряваш уменията и знанията си.

Ще те цитирам, че нещо май се изгуби в разсъжденията си и скачаш от твърдение в твърдение.

А защо пък английският трябва да е мерило за развитие?Защо да си губя времето с него, ако мога да науча нещо което ми върши повече работа?Всеки си решава кое е важно за него.

А къде другаде да търсят информация ако не в Интернет щом искат да се развиват? И кое е това нещо, което може да ти върши повече работа, но не се учи чрез четене на чужд език?

Ама какво вадиш частни примери, които дори не са универсални? Официалните сервизи са пълни с некадърници, защото са ги "НАУЧИЛИ", а не са имали интерес да се НАУЧАТ самички. Усещаш ли разликата и как плюеш точно срещу хората, които уж защитаваш? Новите автомобили имат нови технологии, за отремонтирането на които е нужно да се учиш на нова информация. Оторизирания сервиз има представители на марката, които ходят да обучават персонала. Твоя механик с лампата как мислиш, че ще се научи, защото "проба-грешка" не е удачен метод за механик ако искаш да си запазиш клиентелата?

На твоя въпрос за фирмата. Тя не се занимаваше със струговане, а с отливане на пластмасови клишета и заготовки. Те си имат човек, който да им превежда без преводач, но точно тогава, той нямаше как да огрее на две места, затова отидох да помогна.

Не става въпрос за софтуер изобщо в случая. Става въпрос за елементарно желание за получаване на нова информация във всяка една сфера и неоспоримият факт, че тази информация в повечето случаи не е налична на Български език, по една или друга причина.

И стига с тоя Английски. От самото начало споменах, че говоря за всякакъв чужд език и обвързаността му с научаването на нова информация.

# 1 623
  • Пловдив
Аз не разбирам цялата тази полемика около езиците. Всеки сам решава какъв език иска и дали въобще иска да научи, изключвам майчиния, неграмотността на майчин език за мен е непростима. Останалото е въпрос на личен избор. Трябвало да се знае английски. Защо? Най-говоримият език в света е мандарин. Колко от вас го говорят? Ако отида в Италия, ще очаквам да се разбера с продавачката на италиански, но защо трябва да очаквам тя да говори английски? Не е длъжна. Тя е в родината си и говори родния си език. В тази връзка, трябва ли да науча езика на всички страни които смятам да посетя, защото в случая говорим за една екскурзия, а не за професионални занимания. И сега с риск да скандализирам голяма част от вас - не, не смятам, че трябва да говоря английски за да разбера чужденците посетили родината ми, очаквам от тях да ползват разговорник щом не знаят езика ни, точно както го очаквате от Мишо и Юлия в Италия. Разликата е, че те научиха за къде заминават около 24 часа преди полета си, а въпросните часове бяха в по-голямата си част ангажирани със снимки и предварително направена програма от продукцията. Опитайте се да обуете техните обувки преди да ги съдите колко са "неоправни", моля ви!

# 1 624
  • Тра-ла-ла
Какво съдържа предварително направената програма от продукцията?! Bowtie

# 1 625
  • Пловдив
Какво съдържа предварително направената програма от продукцията?! Bowtie
Аааа, "елементарни" неща като - сутрешно излюпване, впечатления от първата брачна нощ, неангажиращо похапване и разговор в ресторанта, СПА процедури, сауна... дребни нещица с минимум пет-шест дубъла докато режисьорката реши, че стига Grinning

# 1 626
w00x казваш дай пример, като дам пример вече е частен случай.В тази фирма която се занимава с " пластмасови клишета и заготовки" според теб само преводача ли е този който се е развива?Защото явно другите не знаят език и са останали неразвити.
Един строител с четене в интернет ли ще стане добър строител.Който има желание ще се научи да прави замазки, да лепи плочки и т.н.Има много занаяти които се учат без интернет и чужд език.Според теб хлебари, обущари, строители и т.н. трябва да учат всичко от интернет?И не е възможно да има добри в своите професии без да знаят чужд език.
Интересно как е просъществувал този свят без интернет?Защото доста века е нямало интернет и сигурно всички са били неразвити.Човек трябва да е добър в това с което се занимава.Има много такива хора, които са добри в своята професия и не знаят чужд език.Има и обратните примери.Знанието на един език не те нито по-добър в професията нито по умен.Чуждият език ти дава повече възможности, но не е определящ.

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 00:49 от biglubo

# 1 627
Значииии писна ми с това учене((
Сега Бубанка кат влезе и размаха онзи пръст с дългия нокът ще видите вие учените)) Аз съм си послушна и си пиша мъдрости по темата (да се подмажа)))
Иначе спешно ни трябва нов епизод, стана тегаво. Видях, че Ивана май се сърди и ще става нещо там. Заро и Таня ще са пак в някаква семейна идилия, то тях не знам къде вече могат да ги заведат, освен на гости на онази съседка, мхм би било интересно. Юла храни някакви пернати видях...ама то тез ще се пенсионират така както ги дават епизодите((

# 1 628
w00x казваш дай пример, като дам пример вече е частен случай.В тази фирма която се занимава с " пластмасови клишета и заготовки" според теб само преводача ли е този който се е развил?
Един строител с четене в интернет ли ще стане добър строител.Който има желание ще се научи да прави замазки, да лепи плочки и т.н.Има много занаяти които се учат без интернет и чужд език.Според теб хлебари, обущари, строители и т.н. трябва да учат всичко от интернет?И не е възможно да има добри в своите професии без да знаят чужд език.
Интересно как е просъществувал този свят без интернет?Защото доста века е нямало интернет и сигурно всички са били неразвити.

Ти не ми даваш пример на човек, който иска да се развива и може да го направи без чужд език. Ти ми даваш просто някакви произволни примери на тесни специалисти, които или са спрели развитието си, или са нямали нужда от толкова много информация, за да се развият като цяло. Да беше казал "дървосекач". Въпреки, че и там трябва да се чете, за да знаеш как да подходиш във всеки един случай, а информацията на Български дали ще я има, как мислиш? Ще я има на Руски.

Да! Един строител ще стане добър с четене на литература, не задължително в интернет! Защото все от някъде трябва да я научи тая информация.

Продължаваш да даваш примери за хора, които са научили нещо, но това не ги прави хора, които искат постоянно да се развиват и обогатяват. Има разлика между това да искаш да се РАЗВИВАШ и това да си добър в някаква професия. Освен това, защо ограничаваш развитието само до професионалното такова?
Обогатяването в други сфери е безсмислено ли? Една информация за някой актьор или музикант ако искаш да научиш - няма да я намериш на БГ или ще някаква половинчата.

Не го разбирам това казване на черното - бяло.

Не мислех, че има човек, който да отрича, че езиците са ключов елемент за професионално и интелектуално развитие, но това беше преди да започна да пиша в тоя форум.

# 1 629
  • Тра-ла-ла
Занаят не се ли крадеше?! Или в 21 век си пускаш ютуб и четеш книжки от типа "for dummies"?! Joy

# 1 630
Направо се чудя как е оцелял този свят:)Щом за всичко трябва чужд език:)
Някои хора май не живеят в реалният свят ами само в интернет.Хиляда пъти те попитах нещо, и ти не отговаряш.В тази фирма в която ходи преводача ли беше най интелектуално развит?Ами преди 30 години хората как са се развивали според теб, като е нямало интернет?

# 1 631

Ако се чудеше това, можеше да започнеш с него, а не да си губим времето да дискутираме амбициите за развитие на шивачка в цех и автомонтьор с лампа, и дали те когат да получат достъп до информация без наличието на Интернет и книги.

# 1 632
Занаят не се ли крадеше?! Или в 21 век си пускаш ютуб и четеш книжки от типа "for dummies"?! Joy
В интернет има всичко, търсиш, намираш, четеш и се образоваш. Я виж колко доктори се навъдиха, масово дават здравни съвети от 5 прочетени медицински статии. По този почин "научи се сам в интернет", имам чувството, че и екипът "спациалисти" се е изучил.

# 1 633

Ако се чудеше това, можеше да започнеш с него, а не да си губим времето да дискутираме амбициите за развитие на шивачка в цех и автомонтьор с лампа, и дали те когат да получат достъп до информация без наличието на Интернет и книги.

Можеш да си затвориш очите и да си представиш че в този свят има само образовани и знаещи чужди езици хора.
Или можеш да потърсиш в интернет нещо по този въпрос.Но това няма да промени факта, че има много повече хора, които не знаят чужд език и са достатъчно са добри в професията си.Шифачки, строители, монтьори и др. са част от нашата действителност, нищо че за теб явно не съществуват.И от къде на къде намеси интернет и книги.Нали в началото пишеше за информация на чужд език? В момента има достатъчно информация на български език.
fanfanito нямам котка, което автоматично ме прави Зарко, за него вече имате доста информация;)

# 1 634
Но могат да бъдат по-добре заплатени шивачки, строители, монтьори, ако знаят език и отидат да упражняват професията си в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт