Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 31 113
  • 628
  •   1
Отговори
# 615
  • Norge
  • Мнения: 2 214
Светленце, благодарност за вкусната почерпка! Kiss
Ако има ново тортено включване, това със сигурност няма да е от мен; отправям се на пътуване и чак след като се прибера, ще се видим отново в темата.
Поздрави на всички. Flowers Hibiscus

# 616
  • Видин
  • Мнения: 218
Светле, страхотна торта! Много вкусна изглежда! ❤️

Аз имам въпрос, за 20 парчета кръгла торта, 30см. диаметър е достатъчно, нали?
Имам запитване за толкова парчета и се притеснявам да не сбъркам.

# 617
  • WonderLand
  • Мнения: 3 177
Къдрокоска, достатъчно е според мен, осбено ако е по-висока, тогава даже може да е много. Тортата с лъвчето беше правена с блатове 25см, но тъй като стана по-висока от нея излязоха 32 нормални парчета, иначе когато е по-ниска ми излизат 16 прилични парчета.
 Всъшност аз точно на размера на тортите идках да питам. Като кажеш 30см торта, това размера на блата само ли е, или на цялата торта с измазването и фондана (или пък другите украси по нея). Питам, защото тези дни правих тази торта и блата ми беше 25см,но след измазването и фондана диаметъра ѝ беше 28см.

# 618
  • Видин
  • Мнения: 218
SilverDream, много хубава торта! Heart Eyes
Благодаря ти за отговора. 30см. готова торта, измазана и висока може би колкото твоята ще бъде.
Значи да съм спокойна, 20 парчета ще има. Grinning

# 619
  • WonderLand
  • Мнения: 3 177
Къдрокоска, много благодаря ❤️

Ще стигне със сигурност, даже и ще остане за повторят 😀 Това с парчетата винаги ми е било странно как се определя, но вчера гледах едно клипче и жената изкарваше 64 парчета от 25см торта, но тортата беше височка, може би 18 - 20см

# 620
  • Видин
  • Мнения: 218
SilverDream, за нищо! Няма как да подмина красивото. Simple Smile

А за парчетата - за да стигне, трябва и да остане. Joy
Иначе и на мен ми е много странно от малки торти, колко парчета изкарват.

Може ли още един въпрос. Blush
Ще правя торта Еднорог за една сладурана към края на месеца. Ще ми трябва сребърна боя за рога. Препоръки? Вариант за пазаруване е само онлайн, за съжаление.

# 621
  • Мнения: 4 372
Къдрокоска, погледни в сайтовете на Арома хаус, Сладката къща, КукиБуки, Сладко хоби, RoCake... Аз съм ползвала от тези, течните, с метален ефект. Добре се получава, хубаво покриват фондана.

# 622
  • WonderLand
  • Мнения: 3 177
КукиБуки специално имат огромна селекция оцветители и бои. Но аз лично с металически бои нямам опит все още.

# 623
  • Видин
  • Мнения: 218
Много благодаря, момичета!
Точно в КукиБуки гледах, но намирам само с метален ефект и тъй като до сега не съм купувала такъв, реших първо да попитам. Ще поръчам него.

# 624
  • Мнения: 4
Здравейте, може ли някой да ми каже как се прави разтичащата глазура
https://www.google.com/search?q=lol+cake&oq=lol+cake&aqs … rc=rnFplGMn5MRBBM

# 625
  • WonderLand
  • Мнения: 3 177
Това е оцветен ганаш с бял шоколад. Общо взето 1:1 ганаш и животинска сметана. Загряваш сметаната, но да не завира, с нея заливаш белия шоколад и бркаш докато се разтопи напълно шоколада. Оцветяваш с прахообразни бои или бои на маслена основа, има специални за шоколад, с течни или гелообразни не става. Като е оцветено всичко изчакваш леко да изстине, прехвърляш в торбича или пош, режеш върха и пробваш по ръба на купата как тече ганаша, така си преценяш дали е достатъчно течен или гъст. Като работиш върху тортата първо си правиш капките отстрани, а накрая запълваш отгоре празното пространство.

# 626
  • Мнения: 4
Много ви благодаря Simple Smile

# 627
  • München, Deutschland
  • Мнения: 4 007
Само да спомена, тествай с 50г шоколад и 25мл сметана, т.е. 2:1, защото ако сметаната в Бг е като немската, с 1:1 ще пиеш шоколадов сос/основа за горещ шоколад, дори като изстине. За съжаление и шоколадът, и сметаната играят роля, вкл различните марки и само опитно ще установиш точно търсената пропорция.

Към горното мнение добавям и да изчакаш смеата леко да изстине преди разливане, за да почне поне мъничко да стяга, иначе ще изтечв около тортата. Колко да чакаш пак е въпрос на продукти, понякога слагам за минути в хладилника (ако много съм разредила), с друг път става съвсем бързо, за минутка-2 н аплота, докато поподредя... Разбира се, не чакаш толкова, че да хване коричка едва ли не. 😃

# 628
  • WonderLand
  • Мнения: 3 177
Хайде и аз да допълня, че сметаната трябва да е минимум 30%. Получава ми се добре с тази от лидл.

Общи условия

Активация на акаунт