Дяволското Гърло Тема 7 "Живот даваш - Смърт получаваш!"

• 43 788
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Ама пък толкова праволинейни комунисти да се окажат Рамаданова и първия убит, също с мюсюлманско име, че да тръгнат срещу своите при смяната на имената? Те се поддържат доста на верска основа, та не ми идва наум каква свинщина могат да извършат петима толкова различни човека. 

Не мисля, че са били праволинейни комунисти. По-скоро са се възползвали от ситуацията, за да прикрият някаква свинщина наистина, а пък като следствие чак и награда са получили.

# 736
А на мен ми боде очите прехвърлянето на броеницата от татко Чанов. Какъв символ е това?

Разискваше се надълго този въпрос. Ако ти е интересно върни се назад в темата

# 737
Рамаданова е откачила като Чанов и е казал, че приключват и е посмяла от отчаяние да то изнудва с тайната, за да го задържи. Затова са апартамента, колата и парите.

# 738
Точно във Смолян около тези години не е имало драма

Точно там със сигурност е имало драми, както и на всички останали места, където е имало Възродителен процес.
Разказвали са ми доста неща.
Нещо повече, стрелба е имало и от двете страни, жертви – също.

# 739
  • Пловдив
Рамаданова е откачила като Чанов и е казал, че приключват и е посмяла от отчаяние да то изнудва с тайната, за да го задържи. Затова са апартамента, колата и парите.
Е...надали обигран лидер на партия ли какъв беше, ще се поддаде на нападките на една крехка докторица...можел е мн.лесно да и затвори устата.Нещо друго има и си мисля за дете...ако не е Асен, то е щерката.

# 740
  • Варна
Точно във Смолян около тези години не е имало драма

Точно там със сигурност е имало драми, както и на всички останали места, където е имало Възродителен процес.
Разказвали са ми доста неща.
Нещо повече, стрелба е имало и от двете страни, жертви – също.
Говорим за Смолян през 84-85г. нали?
Възродителният процес в Родопите е в началото на 70те, когато доброзорно е преименувано помашкото население. В Смолян и около него нямам спомен да има компактно турско население, както в други области, но може и да греша.

# 741
Аз не виждам никаква логика Филип да е убиеца, а да се притеснява, че баща му е замесен. Освен да е раздвоение на личността, което ще е много тъпо. Нали някой отмъщава.

# 742
Преименуването на помаците е в периода 1970 - 1975 г., като е ставало поетапно по окръзи.
Но аз мисля, че ще е недоглеждане на сценаристите и събитията ще касаят точно преименуването.

# 743
Как ще е Филип убиецът?! Това вече звучи като виц.

# 744
В Смолян преименуването може да е било по-рано, но в Кърджалийско, където са били и най-големите размирици, смяната на имената е в периода 84/85. Не е съвсем близо, предвид релефа, но не е и далеч, особено като виждаме как за сценаристите Смолян - Дяволското гърло е почти пешеходно разстояние. Учудвам се, че Филип не реагира като видя годината на плакета, нито пък онзи антиквар. И както писах преди, не искам мотивите за убийствата да са от този период и събития.
И също смятам, че между Чанов и Рамаданова има нещо по-сериозно от интимна връзка в миналото. Тя е имала дете от него и предстои да разберем кое е то.

# 745
Може би детето и е негово, но майка на Асен не е.

# 746
Моята теория, на това с броеницата:
Чанов е бил мюсолманин. Отдавна, по собствено желание се е прекръстил, за да се издигне в партията.
Сега, в последните серии, като му "запари" под ду...о, инстинктивно се хвана за нея.

# 747
Моята теория, на това с броеницата:
Чанов е бил мюсолманин. Отдавна, по собствено желание се е прекръстил, за да се издигне в партията.
Сега, в последните серии, като му "запари" под ду...о, инстинктивно се хвана за нея.

Уау това беше интересна теория

# 748
Жена му установи, че при командировки Чанов е купувал подаръци от всичко по 2. Cпоред мен не е била само любовница, а си ги е третирал като паралелно семейство. Докторката обаче май в един момент е била омъжена. Дъщерята не спомена ли нещо за баща си? Починал ли е, изоставил ли ги е, че не се сещам?

# 749
И аз мисля, че е било любов. Това са много години. Той е избрал жената, която му е било удобна за обществото. Но любовта си е била Рамаданова
А може и убийствата да са били от друг човек, но Чанова да е убила Рамаданова, усещайки и мислейки, че някой атакува нейния свят

Общи условия

Активация на акаунт