GoT 35 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кой казва, че ще има после... (24.04 - 28.04)

• 20 283
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • Вестерос
И КН може да превръща в Други бебета.

Пурпулетка, дойде от един  уж достоверен спойлер за целия трети епизод.

# 211
Не съм казал, че не е садистичен Джофри. Казвам само, че при желание той можеше да се контролира сам, ако прецени, че има опасност за него. При него имаше твърде много фукня.  Просто Церсей е изпуснала да го проконтролира като е бил малък, както постъпваше с Томен.
Садизмът на Рамзи бе на съвсем друго ниво. Рамзи не си даваше реална сметка за последствията, искаше само да доминира чрез агресия. Затова Джоф бе социопат, а Рамзи - психопат.

# 212
  • Чужбина
Не съм казал, че не е садистичен Джофри. Казвам само, че при желание той можеше да се контролира сам, ако прецени, че има опасност за него. При него имаше твърде много фукня.
Садизмът на Рамзи бе на съвсем друго ниво. Рамзи не си даваше реална сметка за последствията, искаше само да доминира чрез агресия. Затова Джоф бе социопат, а Рамзи - психопат.

Сноу, психопатите могат да се контролират и то много добре. Симптом на психопатия е липсата на емпатия. Джофри и Рамзи бяха и двамата психопати. Просто единият бе малко софистициран, защото е израстнал в КЧ.

Социопат е нещо различно от психопат! Социопатът има емпатия.

# 213
  • Бургас
Не съм казал, че не е садистичен Джофри. Казвам само, че при желание той можеше да се контролира сам, ако прецени, че има опасност за него. При него имаше твърде много фукня.

Сноу, психопатите могат да се контролират и то много добре. Симптом на психопатия е липсата на емпатия. Джофри и Рамзи бяха и двамата психопати. Просто единият бе малко софистициран, защото е израстнал в КЧ.

Социопат е нещо различно от психопат! Социопатът има емпатия.
Значи и мама Церсей и тя в кюпа.

# 214
  • София
Не съм казал, че не е садистичен Джофри. Казвам само, че при желание той можеше да се контролира сам, ако прецени, че има опасност за него. При него имаше твърде много фукня.  Просто Церсей е изпуснала да го проконтролира като е бил малък, както постъпваше с Томен.

Добре де ....на нашенски -Луди за връзване бяха и двамата...Обаче как си пресъздадоха образите.....Страшна игра....Измежду.....Отличниците на сериала са ми...

# 215
Ели, социопатът има съвсем елементарни чувства като гняв или елементарно желание за секс, но може да изпитва състрадание. Ако не вярваш.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82
ВПрочем прочети Павел Вежинов "Белият гущер" - типичен случай на социопатия. Социопатите по принцип са интилигетни, но са много обърнати към себе си. Ако въобще имат приятели, той един-единствен.

Симпотом на психопатия е да не осъзнаваш кое е добро или зло.
Симпотом на социопатия е да го осъзнаваш, но да нямаш съвест.

Церсей просто е ужасна егоистка. Искаше синът й да е крал, тя да управлява чрез него, а Джайм да й любовник и тя коли и беси. И като й нарушиха кефа направо полудя.

# 216
  • Чужбина
Може да се каже! Но тя е жена и това малко омекотява нещата. Повечето психопати са мъже (статистически!). Церсей си обичаше децата много. Тя бе майка.

И се притесняваше за Джейми, т.е. не искаше той да страда. Страдаше за майка си, после за баща си.

Някаква олекотена форма на психопатия има тя. Но аз въпреки всичко не мога да мразя.

Сноу, не разчитай на уикепедия на български по тия въпроси. Ще пиша после в скрит текст по темата.

# 217
  • Бургас
"Церсей си обичаше децата много. Тя бе майка. " - тук не мога да се съглася. Така и не съумя хем да бъде майка, хем да се откаже от трона и да го остави на децата си. Кейтлин си обичаше много децата, при Церсей нещо ми куцаше с отношението и към децата и.

# 218
Може да се каже! Но тя е жена и това малко омекотява нещата. Повечето психопати са мъже (статистически!). Церсей си обичаше децата много. Тя бе майка.

И се притесняваше за Джейми, т.е. не искаше той да страда. Страдаше за майка си, после за баща си.

Някаква олекотена форма на психопатия има тя. Но аз въпреки всичко не мога да мразя.

Сноу, не разчитай на уикепедия на български по тия въпроси. Ще пиша после в скрит текст по темата.

категорично възразявам срещу подобин определения. Болестите нямат пол.
Освен това Церсей не бе добра майка. Отношението й към Джоф бе безкрайно различно спрямо това към Томен. А Мирцела даже не я забелязваше, докато не й я отнеха, но тогава пък опищя света, че са й я отнели. Също като дракон, който трупа съкровища и после реве за една чаша

Ели, по-късно ще пиша, сега ви оставям.

# 219
  • Варна
Всичките й деца умряха заради нейната безогледна жажда за власт. Каква майка...

# 220
Доста е според въпросът дали Церсей и Кейтлин са добри майка. От гледна точка на Средновековието са си супер. Все пак всеки родител си допуска неговите си грешки.

# 221
  • Чужбина
категорично възразявам срещу подобин определения. Болестите нямат пол.
Това са факти, Сноу! Факти и статистика! Болестите имат пол и още как!

Сори, не го приемай като лична нападка. Hug

Всичките й деца умряха заради нейната безогледна жажда за власт. Каква майка...

Вина има тогава, когато има умишленост. Церсей никога не е желала смъртта на децата си. Напротив, тя не искаше Мирцела да заминава за Дорн, защото не искаше детето й да страда.

# 222
Всъщност, поне в книгите, голям акцент е поставен върху кофти майките. Няма една нормална и безгрешна.

# 223
  • София
"Церсей си обичаше децата много. Тя бе майка. " - тук не мога да се съглася. Така и не съумя хем да бъде майка, хем да се откаже от трона и да го остави на децата си. Кейтлин си обичаше много децата, при Церсей нещо ми куцаше с отношението и към децата и.

Обичаше ги....с онази силна обич, с която всяка Майка ....обича децата си.Церсей го изигра и аз го усетих.Това е вътре заложено....
Гибелта на всичките и  децата, възприех, като възмездие, наказание ....за сложния образ, който е....Наказание...болезнено и мъчително.След като ги загуби..../децата/тя се промени....стана по гадна  Impи затвори емоциите си в клетка.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 13:16 от bob_99

# 224
  • България
Доста е според въпросът дали Церсей и Кейтлин са добри майка. От гледна точка на Средновековието са си супер. Все пак всеки родител си допуска неговите си грешки.
Обичаше ги....с онази силна обич, с която всяка Майка ....обича децата си.Церсей го изигра и аз го усетих.Това е вътре заложено....
Гибелта на всичките и  децата, възприех, като възмездие, наказание ....за сложния образ, който е....Наказание...болезнено и мъчително.След като ги загуби..../децата/тя се промени....стана по гадна  Impи затвори емоциите си в клетка.

Много съм съгласна и с двете.
Обичаше силно децата си, а дали е добра майка, можем да спорим до края на света.
Много е разтегливо това понятие "добра майка".
Добра за кого, за кои исторически времена, за кои общества?

Общи условия

Активация на акаунт