Брекети – къде, какви, за колко? -тема 12

• 47 493
  • 797
  •   1
Отговори
# 135
  • На острова
Аз имам час другата седмица и мисля, че ще обсъждаме свалянето.

Попита ме дали ще правим бондинг? Ми, не знам, ще правим ли? То е ок на снимки, ама плавно ли се прелива изграденото и зъба? Ако зъбите са склонни към потъмняване, да не се вижда разлика?

Също така, overbite не ми се коригира изобщо, но това не ме притеснява, желая да сваляме, ритейнъри, да избелваме, бондинг-не бондинг и да приключваме 🤞

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 17:42 от bubanka

# 136
  • София
Нямах поражения, но то зависи не само от хигиената, а и от ген. Здрави зъби ли имаш по принцип? Ти нали щеше да ги сваляш?

По принцип нямам здрави зъби.Почти всички са ми с пломби.
С брекетите съвсем се влошиха нещата,а и джобове се оказа,че имам..
При мен свалянето се отложи с вече няколко месеца от предвиденото,заради захапката.
Имаше моменти в които не можех да нося ластиците,поради лечение на някои зъби.
Извадиха ми скоро и долен 7ми...(това си го знаех,че трябва да се направи още преди слагането на брекетите)Мислех,че може да се отложи,ноо...се оказа,че се налага да е сега.
Ахх,как искам вече да ги свалям и всичко да приключва. Praynig Praynig
1 година и 7 месеца ги нося,писна миии Cry Simple Smile

# 137
Аз имам час другата седмица и мисля, че ще обсъждаме свалянето.

Попита ме дали ще правим бондинг? Ми, не знам, ще правим ли? То е ок на снимки, ама плавно ли се прелива изграденото и зъба? Ако зъбите са склонни към потъмняване, да не се вижда разлика?

Също така, overbite не ми се коригира изобщо, но това не ме притеснява, желая да сваляме, ритейнъри, да избелваме, бондинг-не бондинг и да приключваме 🤞
При кой ортодонт сте, понеже и аз се интересувам от бондинг?

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 17:42 от Анонимен

# 138
приятели, излезна малката метална гад, на петия ден!
слава на Бога!

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 17:42 от bubanka

# 139
  • На острова

При кой ортодонт сте, понеже и аз се интересувам от бондинг?
mey_si, няма да съм много полезна, защото не съм в България.

Ти кога ще го правиш, на колко зъба, то как се прави не знам? Трябва да проуча? Екстра ли се плаща?

# 140
  • София
При моя ОД(др.Хасара)доколкото знам свалянето завършва с лек бондинг,който е включен в цената.
Но аз съм си го платила така или иначе,понеже нейната цена за лечение е висока.
На повечето места се плаща допълнително за бондинг.

# 141
  • Варна
Здравейте Simple Smile От дълго време мисля да си сложа брекети, вече съм на 20 и няма за кога да го отлагам още. Преди години (някъде 4ти клас) носих шини  за година и нещо (бях си  ги сложила про стоматолог в Русе, но жената не беше никак мила даже се случваше да ми бие шамари, та бързо се отказах от носенето на шините).
Сега съм пред дилема къде да си ги  сложа - дали във Варна или в Русе. Родом съм от Русе, но в момента съм студентка във Варна.
Ще се  радвам да ме посъветвате, да ми предложите специалист и да ми разкажете за опита си с брекетите.

# 142
Здравейте! От много години знам, че се нуждая от брекети, зъбите ми са хем криви, хем излизаха с кариеси, имам и пластика на венец на долната челюст - пълен разкош. От София съм, може ли да ми препоръчате добър специалист, при когото да отида? Иска ми се да има опцията за разсрочено плащане на лечението, че няма как да дам толкова пари накуп. Държа ортодонтът да има добро отношение, много ми е важно да не ми размахва пръст с " ама как може такова безотговорно отношение към зъбите!? ".
Ще се радвам да споделите и приблизителни цени при вашите ортодонти, защото нямам никаква представа как варират.
Четох, четох, насочих се към Хунджев и Кърмаков. Моля за отзиви от техни пациенти!

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 14:53 от tanch

# 143
Здравейте! От много години знам, че се нуждая от брекети, зъбите ми са хем криви, хем излизаха с кариеси, имам и пластика на венец на долната челюст - пълен разкош. От София съм, може ли да ми препоръчате добър специалист, при когото да отида? Иска ми се да има опцията за разсрочено плащане на лечението, че няма как да дам толкова пари накуп. Държа ортодонтът да има добро отношение, много ми е важно да не ми размахва пръст с " ама как може такова безотговорно отношение към зъбите!? ".
Ще се радвам да споделите и приблизителни цени при вашите ортодонти, защото нямам никаква представа как варират.

Не очаквай да получиш много отговори. Повечето сме писали в десетки теми назад за опита си. Ако искаш информация, отваряш последните 10 теми и четеш. Темата не е от най-активните, така че това ти е най-добрият начин за разучаване. Аз съм много доволна от моята. Ако отвориш в старите ми публикации, ще видиш всичко писано по темата. Успех!

# 144
И аз изчетох на един дъх всички теми, но уви, чак когато вече ги сложих... Ако го бях направила преди това, много неща сега щяха да са различни! Изключително много неща ще научиш от темите, така че, залавяй се за четене и успех!

# 145
Четох, четох, насочих се към Хунджев и Кърмаков. Моля за отзиви от техни пациенти!

Аз съм пациент на д-р Хунджев и мога само положителни неща да кажа за него - страхотен специалист и човек! Прави наистина чудеса със зъбите ми в момента. Преди него всички зъболекари (при друг отродонт не съм била), при които съм ходила, ми казваха, че задължително трябва да ми се извадят 4 зъба, за да ми се наредят останалите, иначе няма как. Е, ето, че има, защото в момента зъбите ми са прави, само захапката още не е оправена (по-малко от година съм с брекети). Хунджев ми заяви, че предпочита да опита всичко възможно, за да запази зъбите ми на място, защото те са здрави. Вече ако не става и аз искам, тогава ще ги махаме. Моят случай е доста тежък - ужасно криви зъби и някои бяха тотално извън редицата, но за момента нещата се развиват страхотно, благодарение на него.
Държи се много приятелски с пациентите си, обяснява много добре какво и как прави и винаги е бил много отзивчив, каквото и да съм питала. Относно плащането - разсрочено се плаща, но първоначално трябва да дадеш една част от сумата на куп. После при всяко посещение си плащаш вноска, докато не изплатиш. Първоначалният преглед е 50 лв., но те съветвам да отидеш и да те прегледа, със сигурност ще ти е полезно. Само има предвид, че часове се запазват за около месец напред, особено лятото с отпуските.

и още нещо допълнително - това е единствения случай, в който съм имала високи очаквания от нещо и те са били надминати Simple Smile

# 146
Скрит текст:

Аз съм пациент на д-р Хунджев и мога само положителни неща да кажа за него - страхотен специалист и човек! Прави наистина чудеса със зъбите ми в момента. Преди него всички зъболекари (при друг отродонт не съм била), при които съм ходила, ми казваха, че задължително трябва да ми се извадят 4 зъба, за да ми се наредят останалите, иначе няма как. Е, ето, че има, защото в момента зъбите ми са прави, само захапката още не е оправена (по-малко от година съм с брекети). Хунджев ми заяви, че предпочита да опита всичко възможно, за да запази зъбите ми на място, защото те са здрави. Вече ако не става и аз искам, тогава ще ги махаме. Моят случай е доста тежък - ужасно криви зъби и някои бяха тотално извън редицата, но за момента нещата се развиват страхотно, благодарение на него.
Държи се много приятелски с пациентите си, обяснява много добре какво и как прави и винаги е бил много отзивчив, каквото и да съм питала. Относно плащането - разсрочено се плаща, но първоначално трябва да дадеш една част от сумата на куп. После при всяко посещение си плащаш вноска, докато не изплатиш. Първоначалният преглед е 50 лв., но те съветвам да отидеш и да те прегледа, със сигурност ще ти е полезно. Само има предвид, че часове се запазват за около месец напред, особено лятото с отпуските.

и още нещо допълнително - това е единствения случай, в който съм имала високи очаквания от нещо и те са били надминати Simple Smile
Много ти благодаря, че се включи! Такава информация исках - точна и ясна. Нямам времето да чета 11 теми.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 16:46 от Не се сърди, човече

# 147
здравейте, след няколко дни предстои финалното решение от ортодонта дали да сваля брекетите на сина ми (носил ги е около 18-20 месеца съответно за горна/долна челюст, но и не беше с някакви сериозни измествания)

та, въпросът ми е за ритейнърите после - винаги ли пациентът може да избира какъв тип да носи, или зависи главно от това с какво работи ортодонтът? кои са за предпочитане - постоянните от вътрешната страна на зъбите или подвижните /вакуумни, прозрачни/? тези прозрачните страшно много ли личат като се носят и пречат ли на говор? имайки предвид, че синът ми е на 18 и тепърва нощем надали ще си ляга точно сам, се чудя дали изобщо ще успява да ги носи всяка нощ по 10 часа... а пък за постоянните срещам и мнения, че само те не са съвсем достатъчни

ако някой има информация какви ритейнъри поставя д-р Иванова /София, на ул.Цар Иван Асен II) също ще ми е полезно

благодаря Simple Smile

# 148
Повечето пациенти носят постоянни и сменяеми, само постоянните не са достатъчни, тъй като са на предните 6 зъба, а останалите са свободни. Със сигурност ще има промяна в говора в началото. С повечето ритейнъри трябва да се свикне, но това идва с носенето. И аз съм почти на финала и ще ми е интересно, ако се включат хора вече минали през това.

# 149
  • София
антеа, дъщеря ми беше при Иванова, има постоянни ритейнери горе и долу и силиконов горе.
Силиконовият си го носи вече трета година нощем и не й пука дали някой го забелязва Simple Smile
Силиконовият е важен, особено в началото, само след два дни неносене ми е казвала, че усеща напрежение при слагане, сега вече близо три години след свалянето на брекетите сякаш няколко дни пропуск не са толкова значими.
BTW, аз забелязвам леки, съвсем минимални мръдвания в идеалната подредба, въпреки всичките ритейнери Sad

Общи условия

Активация на акаунт