С какво ви дразнят мъжете /тема №3/

• 46 713
  • 797
  •   1
Отговори
# 780
Кажи му директно всичко, което мислиш и пишеш тук. Моят съпруг, например, винаги къпе сам дъщеря ми- от първи ден вкъщи си я къпем, а от около година и нещо се опраея чудесно и без мен. Не съм го командорила, просто той много искаше да е баща и прави доста вкъщи за малката. Уикендите задължително той е в кухнята без да съм го молила- иска да се грижи за детето ни, колкото може. И много други задачи прави, а аз отдъхвам. Твоят нещо се е разпуснал и не помни, че и той е родител. Ми, напомняЙ му, егати...яд ме хвана.

# 781
И пак сама ще си гледаш детето, освен ако евентуално не тръгнеш да му търсиш втори баща, който евентуално да го гледа.

И какво от това? Поне ще спре да се надява, че милия като с прибере ще я отмени и тогава се организираш сама времето. А и го няма голямото дете на свекървата, което ти изпива времето, което можеш да отделиш на себе си.

# 782
С това чакане, кой знае кога ще стане. Дотогава - ядове с натрупване ли?

# 783
  • софия
Казвала съм му, но човек като няма желание ако ще и небето да падне все тая е явно. Ще поживеем пък ще видим, но не съм оптимист.

# 784
  • Варна
Bluebear, не зная  колко комуникираш с мъжа си и дали се интересува от мнението ти. Но апатията му, към родното му дете не е нормална. Остави ги двамата и излез за час, два. Не се обяснявай, проследи реакцията му. Неволята учела, но егоизъм не се коригира лесно. Казвала си му достатъчно, сега действай.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 23:21 от Viviana91

# 785
А той искал  ли е дете и как си го е представял- той на дивана, мотора, а за пред хората с дете.

# 786
  • софия
Искаше дете, преди да разберем, че е станало даже ми предложи...само с годежа ще останем, достатъчно сме свързани смятам..

# 787
Има много мъже, които не се включват в домакинската работа и не се занимават с децата си. Факт. Жената съответно си решава дали това я устройва.

# 788

И какво от това? Поне ще спре да се надява, че милия като с прибере ще я отмени и тогава се организираш сама времето. А и го няма голямото дете на свекървата, което ти изпива времето, което можеш да отделиш на себе си.

Че направо да си го организира отсега времето и да спестява, че идва втората година майчинство.

# 789
"...Остави ги двамата и излез за час, два. Не се обяснявай, проследи реакцията..."

Да се намеся с пример от моя живот - оставяла съм го с двете деца - на 3 - 4 месеца веднъж, когато вече просто не съм издържала. И години след като порастнаха децата ми е набивал канчето как тогава съм "си била камшика" и едва ли не съм го зарязала на произвола на съдбата с най-страшното чудовище.  
  След  30 г. брак научих какво е манипулатор. Синьо мече, прочети по въпроса и се вгледай в човека до теб. Дано твоята съдба не е като моята.

# 790
  • София
Съдбата е това, което сама си направиш.
Няма нужда да родиш 2 деца на мъж, когото не понасяш и който се разминава с всичките ти представи за баща и съпруг.
Но, винаги може да се опиташ да го приобщиш към детето и семейните радости/задължения.
Зависи какъв подход ще избереш- ще чакаш ли да му проговорят звездите като как да бъде семеен или ще си направиш труда да го научиш, след като не си провела теста преди да се омажиш и да му родиш дете.

# 791
И ние сами си гледаме детето през цялото ми майч-во без помощ от баби. Единствено на него разчитам да ме смени да изляза и аз сама някъде. Винаги го е правил с разбиране и винаги много добре забавлява малката и измисля игри, за които аз пък не бих имала сили и желание, живеейки в еднообразното ежедневие. И той разпуска за риба, но отива или рано сутрин докато още спим, или както днес, след като ни заведе на разходка и като стана вече време да приспивам детето. Така че за всичко си има начин, но ти си заяви исканията и нуждите. Да знае, че не ти е лесно сама и че имаш нужда от помощта му. Освен това наистина май мъжете им става по-интересно да се занимават с децата, когато могат да имат по-явна комуникация с тях. Така че кажи му ясно нуждите си и как може да ти помогне в момента.

# 792
Мрънкаща жена и досадно дете дебнещи вкъщи,
Хм, това е интересно определение за 9-месечно бебе, което междувременно се явява собственото ти дете. Може би недораслите мъжленца си мислят, че когато правят бебета, създават аниматори, които да ги забавляват?

# 793
Мрънкащите жени ги създават мъжете, които нищо не правят.

# 794
Айде, сега и ще се кълнем ли Simple Smile може да стане без да иска Simple Smile
Много бащи прихващат негативитета към семейния живот и родителството от жените си. Съвсем естествено противодействат на това във време, извън дома. Всичко е досада, я да си поема и той задълженията. Поравно, че няма само на нея да ѝ гадно по цял ден с децата. Огледайте се колко жени едва изтрайват по цял ден сега у дома. Седмици наред досада. Вмето да си потърсят приятни занимания, въпреки деца, и с децата. Да седиш и да го чакаш докато тръгнеш на работа - ок, ти си живееш с него и с решенията си.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт