С какво ви дразнят мъжете /тема №3/

• 47 014
  • 797
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, радвайте се на това, че любимият човек иска да ви готви И го прави. У нас тази задача си е само моя. Имаше опити да прави баница, ииии... резултатът не беше особено добър, но аз го окуражавах всеки път. После обаче смени графика на работа и вече няма време за баници. Аз пък се снабдих с мултикукър и еърфраер и си намалих мръсните съдове и времето в кухнята значително. Та, така.

# 571
Оооо, радвам се, много даже. Като сготви не пропускам да го похваля колко вкусно е било всичко, целувам го, благодаря му. И така за последната година съм готвила не повече от 10 пъти 😄 На всичкото отгоре много добре му се получава, единствено не може да меси хляб, с това се занимавам аз. Прави няколко опита, но с хляба после можеше да убие човек.

# 572
  • София
Тина, аз съм същата в кухнята. Готвенето ми започва с включване на котлона и една безкрайна надпревара. Но единственото ми изискване е никой да не е около мен, защото този хаос мога да си го владея сама и другите само ми объркват схемата.

# 573
Свикнах да си задавам въпроса - това нещо лично срещу мен ли е насочено или не?
И ако не е лично срещу мен, направено с цел да ме дразни или унизи, го приемам като част от човека с цялата му палитра от особености и черти на характера. И моят мъж готви като торнадо, говори силно, превзема цялото пространство и колкото и да се старае, не може да влезе в стая безшумно, но важното е, че почиства после и полага усилия да не ме събуди.
Когато съм на път да се подразня от нещо, гледам да мисля за това, че почиства редовно сифона на банята, задръстен от моята коса без да мрънка и да се дразни, че ми сипва чаша вино и ме праща да си го пия на спокойствие, за да не гледам апокалипсиса в кухнята, докато готви. Че всяка сутрин ме чака готова чаша с кафе. И другите хиляди мънички неща, с които ми е показал, че ме приема такава, каквато съм, че се старае да се съобразява с моите базови изисквания и приема моите психични отклонения.
Тогава си давам сметка, че всъщност се дразня на себе си за това, че АЗ не съм достигнала ниво на мъдрост, позволяващо ми да приема хората, каквито са.

# 574
Ева, радвам се, че го споделяш и се надявам повече жени да те прочетат с разбиране.

# 575
Благодаря, Дренка. Много изпокъсани нерви ми струваше да проумея това, но откакто се случи, животът ми стана спокоен и имам време за хубавите неща.

# 576
Нaиcтинa трябвa дa cе cъcредоточaвaме върху хубaвите нешa.  Може би някой трябвa дa нaпрaви темa "Обичaм моя мъж зaщото....  ".  Тaзи тук обaче е зa дa cе оплaквaме. 😀
И знaчи, cвекървa ми е много готинa, но c тия оcтaрели идеи зa гледaнето нa децa ме убивa.  Беше кaзaлa нa мм дa не дaвaме нa бебето дa cпи през деня зa дa може дa cпи през нощтa. Тa той тaкa приcърце беше приел товa, че не му дaвaше дa cи вземе и cледобедният cън.  Cлaвa богу, уcпях дa го убедя, a и той caмия видя, че колкото повече cпи детето през деня, толковa повече  cпи през нощтa.  Но не знaм изобщо откъде им хрумвaт нa хорaтa тaкивa идеи.  Кaк изобщо ще приучиш бебе дa cпи кaто трaкaш и блъcкaш предмети.  То ние един нa друг cи пaзим тишийнa, бебето обaче трябвa дa го тормозим, caмо и caмо нa нac дa ни е удобно, дa не ни рaзвaли cлучaйно нещо рaхaтa 😡

# 577
  • София
А какво въобще търси мъж през работно време вкъщи?
Аз на моя вече му свикнах де. Аз се оправям и излизам, той да си седи на дивана.

# 578
Ева, колко си права! Опитвам се и аз да постигна точно това, да приемам човека до мен с всичките му особености на характера и темперамента, защото всъщност точно заради този характер и темперамент съм го харесала. Всъщност е прекалено различен от мен и няма как в някои битови ситуации да не се изнервям, но ти го каза много хубаво- това не е насочено срещу мен. Дори напротив, по-често е ЗА мен, за нас- да ни сготви, макар да сътвори хаос, да направи някакъв ремонт, за да ни е по-удобно вкъщи, макар и в неудобно според мен време ( например коледните празници 😄) и други подобни.

# 579
Все още му разправям да вземе да прочете една книга за бебета преди да ръси акъл на кило пропит от тоя или ония 🤬 И изобщо ако аз му кажа нещо, не вярва. Ама сульо и пульо ако му го кажат, има замисляне. И винаги се оказвам права, винаги. Що не слушат тези мъже, не знам 🙄

# 580
Моя поне за бебето слуша само мен. Ако някой се опита да държи бебето ми будно, да му прави режими или разни други изтезания ще стана много, много агресивна.

# 581
tina d, все пак има няксква причина да си избрала прекалено различен от теб мъж, все нещо си му харесала. Няма как да не се изнервяш? Дали? Simple Smile

# 582
Избора на различен партньор не винаги е лоша тактика. Така може да се допълват в различни ситуации.

# 583
Ако си на 15...

# 584
Все още му разправям да вземе да прочете една книга за бебета преди да ръси акъл на кило пропит от тоя или ония 🤬 И изобщо ако аз му кажа нещо, не вярва. Ама сульо и пульо ако му го кажат, има замисляне. И винаги се оказвам права, винаги. Що не слушат тези мъже, не знам 🙄

И моят тaкa.  Бях му кaзaлa зa водaтa, че не cе дaвa нa бебе което е caмо нa кърмa.  Cвеки рaзбирa cе не cе cъглacи.  Кaзaх им зa препоръките нa Cветовнaтa здрaвнa оргaнизaция, обaче те кaзaхa дa cлушaм по-възрacтните.  Aз еcтеcтвено водa не cъм дaвaлa. Нaкрaя, отиде нa гоcти нa един негов приятел c бебе, и женa му му кaзaлa, че и тя не дaвa, че не трябвa дa cе дaвa, и той cе уcпокои.

Общи условия

Активация на акаунт