Мартенски майчета

• 16 890
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Меги аз сьм една миналогодишна мартенска мама.При кой лекар ходиш?

# 76
Здравейте момичета и Добро утро!
В този ранен час май няма никой, но на тези на които и се гади сме тук - АЗ.
Нямаше ме 1 седмица във форума и гледай какво става - много мартенски майчета. На всички - ЧЕСТИТО! До преди бяхме има-няма 4 човека,а сега - Еллицаbimba, mimi4, Felizidad, Джу, villie, freia, tam4a, и май мяуче (дано не съм сбъркала името-ако да, искрено се извинявам)  направо една голяма морска ВЪЛНА от бременни- newsm44. Добре дошли при нас и дано заедно си бременеем. независимо, че имаме разлики е термините - всички ще вървим заедно newsm10
Прочетох всичко и започвам от начало - мяуче това показва колко сме различни - на мен само айрана ме спасява, а ти не можеш да го понасяш -може би не трябва да се насилваш.Моя доктор ми каза да видя какво ми помага и да ям от него.
Wish и на мен ми се гади много - това коетого писах миналата седмица че не се познавало -еха, познава се гаденето и още как -  Sick Преди два дни пих, след бисквитката ситрин, чаша натурален сок.Подчертах натурален, защото не е фреш а купешки и познай -  Sick Явно е страшно натурален - пълен с консерванти и какво ли още не. Сега не мога да го понасям. И на мен ми е лошо почти през целия ден и се чуствам точно като теб, но споко - прочетох в секцията бременност на BG Mamma, за моята седмица и за предстоящите - беше нещо такова "Лошо Ви е! Гади Ви се! Чудесно!..." и това показвало, че всичко вървяло добре. Да бе, кажете го това на нас с Wich - поне Wich, дано скоро се оправим. В понеделник съм на лекар и ще го питам за едно хомеопатично екарство, което бяха предписали на моя приятелка за гаденето. Ако каже о'к,ще ти го дам да питаш твоя лекар, ако искаш. Радвам се че при лекаря всичко е било о'к и особено усмивката му.
Дано и при мен стане така. Както казах аз съм в понеделник и дано се види сърдечна дейност.

Megi, не се шашкай предварително, защото може и да не е така а да не се е видяло. искренно се надявам да грешиш Praynig. Това,е нямаш признаци и нети се гади като на нас с Wich изобщо не показва, че не се развива плода - моя колежка много рядко и само леко и се е гадело,а сега е в 5-тия месец.  Можеш да отидеш и при друг лекар и той да си каже мнението.

Колкото до седмиците на бременността - да споделя и моя опит. Миналата седмица в петък ходих при лекара и въпреки едва 7 дневно закъснение видя плодния сак и коремния ехограф/видеозон (аз май не правя разлика между двете) ми определи 5,8 г.с. Това ме учуди - какво е това осем? Ако някой знае, моля да ме "светне" и  до колко стига числото след запетаята? както и да е - доктора вика 6 седмица и аз се съгласих. Но във вторник се появи повръщане и аз се изтрелях при доктора (преди това се обадих на акушерката на доктора и тя ми вика идвай да ти даваме хапове) и аз се изтрелях. Доктора обаче ме успокои и каза, че е нормално да повръщам, но не по цял ден, защото може да се обезводни човек и пак ме прегледа с коремен. Тази машина установи, че за 3 дни съм минала вече в 7 г.с - как стана това, не ми стана ясно. Аз си бях изчислила термина спрямо последната менструация на 09.03.2007, а от прегледите постепенно май ставам февруарска майка. Иднаата седмица беше 03.03, а сега 01.03. Мъжът ми се шегува, че така както давам, до раждането (дай боже - че още ме е страх, като всички вас) ще стигнем термин около 10 февруари и ще сбъдна желанието му - Водолейче.  Laughing
Та затова, момичета, не се притеснявайте и не се вживявайте какво сте изчислили и къде трябва да сте, защото всичко явно е стакмистика (както ми казваше един преподавател по статистика). Меги и специално за теб - доктора ще каже къде се намира развитието. При мен още не се видя сърдечна дейност - стискайте палци за понеделник. В 7.0 г.с. лекара ми каза, че вече имало ембрион.
Това е засега от мен. Дне ще ходя на работа по изключение и дано пакскоро вляза въворума, че да чуя как сте вие. wich пиши мил как си и дай съвет как да се справим с гаденето. Междудругото донякъде е хубаво, че не повръщаш, но наистина е тежко, аз само веднъж съм повръщала и наистина ти олоква, но сега и аз не мога- много е гадно. Аз ям черен хляб или ръжен и ми е добре. Да не би да ни е лошо защото сме гладни,а нищо не ни се яде?  smile3511 не знам какво да правя. Аз не мога и да плача, защото ме боли корема като рева неудържимо - тия хормони,ще ни разкажат играта или ние на тях smile3508 ще видим. Аз не се предавам!

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 08:13 от Sade

# 77
  • Пловдив
kremena Ходя  при Д-р Даскалов в Торакс и при д-р Кабир в транспортана болница.Но това за съмненията за мисед ми го каза д-р Даскалов.
И за една вече изгубих  и малкото признаци които имах

# 78
Меги този доктор от Торакс знам,че е много добьр.Но ще ти кажа,че разлика вьв г.с. и това което показва видеозона винаги има. + или - 2 седмици.Така,че не се тревожи предварително.Моя бебо до края ми казваха,че вьрви много голям-очаквах бебе 5 кила,а той се роди 3,470,в 36 г.с видеозона го показа 40 седмица.На други от мартенските майчета бебетата им вьрвях 2 -3 седмици по-назад.Явно видеозона не е критерии.Ако искаш разгледай старите ни теми от миналата година по това време.

# 79
  • Пловдив
Кремена блгодаря ти-гледам да съм спокоина,подготвям се за най -лошото пък каквото стане божа работа.А темите от миналата година  са изтрити вече.

# 80
MEGI, стискам палци всичко да е наред. Само не се отчайвай, а предавай положителна енергия и емоции на плода.
На мен тепърва ми предстои да ходя на преглед. В момента разучавам къде да отида.
Иначе, за разлика от останалите мами във форума нито ми се гади, нито имам кой знае какъв апетит. Единствените симптоми, които имам (ако мога въобще да ги нарека така) са, 4е ходя често до тоалетна и по цял ден ми се спи, ходя като пребита. А и гърдите ме болят адски много Shocked
Пожелавам на всички безпроблемна и лека бременност  bouquet

# 81
Sade, ти си се превърнла в цяла писателка. С гаденето (пу да не ми е уроки) но май се преборих вече. Поне за сега. Аз бях писала някъде, че само обикновените бисквити ме спасяват. И май има нещо такова, че като съм гладна най-много ми се гади. Гледам като усетя че огладнявам да изям една бисквита! Иначе дотора ми изписа едни свещички за гаденето. Ама не знам - май не видях голям ефект от тях. Надявам се да започва вече оправянето. Моя доктор също много добре реагира, когато му казах че ми е зле. Казва че това е чудесно! Simple Smile
Сега събирам сили и смелост да отида на плаж или поне на разходка извън града. Искам да изляза малко на чист въздух, но се страхувам да не ми стане лошо когато съм на вън.
Felizidad, и аз много се хвалех, че съм много добре, че се чувствам превъзходно, че нито повръщам, нито ми се гадни ... и виж ме следващата седмица - не мога да стана от леглото. Ако искате ми вярвайте но имах два последователни дни в които сутринта пълзях към тоалетната! Simple Smile
Дано всичко да е наред. Аз вече съм настроена много оптимистично. Опитвам се да не мисля за глупости, да не се тревожа с мисли от рода на "ами ако ..."! Simple Smile
Каквото има да се случва, ще се случи и без да го мисля. Нека поне не дърпам дявола за опашката! Simple Smile С позитивно мислене и усмивка (когато не повръщам) може пък да предизвикам позитивни случки! Simple Smile

# 82
Здравейте и от мен!надявам се да се присъединя към отбора на мартенските майчета! Wink прегледа за кинеколога е насрочен за 20-ти. Цикълът ми закъснява вече 9 дни/при положение, че е редовен/, имам два положителни теста за бременност/ с по-бледа втора чертичка, но все пак я има/ и гърдите ми са много болезнени и наедрели. Мисля, че тези признаци засега, преди прегледа са достатъчни, за да пиша в тази тема  Grinning

# 83
Здравейте и от мен!надявам се да се присъединя към отбора на мартенските майчета! Wink прегледа за кинеколога е насрочен за 20-ти. Цикълът ми закъснява вече 9 дни/при положение, че е редовен/, имам два положителни теста за бременност/ с по-бледа втора чертичка, но все пак я има/ и гърдите ми са много болезнени и наедрели. Мисля, че тези признаци засега, преди прегледа са достатъчни, за да пиша в тази тема  Grinning

Добре дошла  bouquet
Желая на всички ни лека бременност и много щастливи емоции Hug
А през март да се похвалиме със здрави бебчета baby_neutral

# 84
Вие в кой момент съобщихте на близките хубавата новина?аз нямам търпение да мине прегледа при гинеколога, да видим беб4о на ехографа и тогава ще казвам, само приятелят ми знае сзасега, а толкова ми се иска да се похваля на целия свят, но съм суеверна. Grinning. Лекарката ми каза, 4е едва след 14 дневно закъснение на цикъла може нещо да се види на ехографа....

# 85
  • Пловдив
Аз още не съм казала и няма и да казвамдо третия месец-защото ако бях казала  и както имам съмнения сега за задържан аборт-щеше и наблизките да им е гадно,а сега сама понасям болката и притеснението.

# 86
[b]Меги,[/b] ние с теб си говорих ме не се притеснявай!
При мен също не се чуха тонове. Аз също много се притеснявам и аз като Sade направих спонтанен през януари. Миналата седмица видях на бикините ми капка розова. Но слава богу
пих лекарства / Утрогестан и Нош па/ и всичко е наред. Някой пие ли някакви лекарства?
Иначе съм добре не ми се повръща, не ми е лошо. / но аз и през миналата бременост не повръщах/ Ходя само по често до тоалетна.
Другата седмица пак съм на лекар / на друг- нямам вяра на 1/.

Трябва да си почиваме повече !

# 87
Sade, ти си се превърнла в цяла писателка.
Вярно май на писателка се направих,а то защото се беше насъбрало от цяла седмица. Радвам се wich, е при теб е отминало гаденето.дай боже и при мен скоро. Grinning
Колкто до разходките, аз ходя на работа и малко ми е тежко пътуването, но иначе винаги можеш да притичаш до пейка, тоалетна или...храст Laughing. Това в кръга на шегата, а ти завиждам за възможността да отидеш на плаж и аз много искам.
mimi4 и megi, не се притеснявайте, защото притетеснението е най-големия враг на плода. Меги, азсъщо се разочаровах през януари, че е missed, но пък се успокоих, че щом един път съм забременяла - пак ще стане. Хубавото пи missed, е че можеш още на следващия месец да започнеш с опитите, защото не е спонтанен аборт.(поне така беше при мен)
Mimi4и на мен лекаря ми предписа Нош па, но защото имам болки в дясно. Доркито каза, че било дебелото черво. Още се чудя дали да ги пия, защото GP-то каза никакви лекарства.

Последна редакция: нд, 16 юли 2006, 18:48 от Sade

# 88
kremena Ходя  при Д-р Даскалов в Торакс и при д-р Кабир в транспортана болница.Но това за съмненията за мисед ми го каза д-р Даскалов.
И за една вече изгубих  и малкото признаци които имах

Аз съм ходила при д-р Кабир преди няколко години, когато няколко лекари ме бяха изплашили до лудост, имах гнойна подутина на половите органи, беше много страшно, няколко не  искаха изобщо да ме прегледат, а той веднага установи какво е, беше забрало едно косъмче, само с мазане за една седмица се бях оправила. Имаш добър доктор довери му се. И тук ще ти напиша 3 седмици ме преглеждаха всяка сряда и чак тази, 4тата се видя сърдечен ритъм. Пожелавам ти другата вече да видиш и ти сърчицето.

# 89
Айде сега и аз да се представя,
известно време бях при февруарките, обаче от миналата седмица ми преместиха термина за 03 март (само каква дата, а) и идвам при вас. Въпреки, че като гледам май ще съм до края на междата между февруари и март, пък то само ще си реши кога ще се роди, само да е живо и здраво.
И ние с  wish се хвалехме в началото, а после се питахме дали успяваме да станем от леглото. Лошото е, че тъкмо си мислиш, че е отминало и пак започва, повръщането тепърва ви чака, ама няма лошо. Бисквити, сухари и солетки помагат докато не ти писнат, после вече и тях не искаш да видиш. Но поне от време на време вече съм и гладна пък и претенции започвам да имам. В петък си пристигам и съм си дала вече 10 поръчки на мама.
Кажете ми вярно ли е, че има инфекция от не знам какъв си хепатит на морето и наистина ли е толкова мръсно и ужасно както се опитват да ме убедят едни корумпирани особи Laughing
Пожелавам на всички прекрасен викенд с хубави емоции.

Общи условия

Активация на акаунт