Песен за огън и лед 29

• 17 486
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Аз харесвам филмите по Властелина, но смятам да си я купя в скоро време и да я чета.

За да съм по темата Grinning

Скрит текст:

от филмите по Властелинът първият си е на 99 процента с книгата (
Скрит текст:
единственото разминаване е, че вместо Арвен, пътешествиницете срещат Глорфиндел, но пък нали някак трябва да се обясни голямата любов между АРогорн и Арвен)
Втория филм обаче имя яко измислени сцени,
Скрит текст:
май само битката за Шлемово усое не е измислено. ИМа едни сцени  с Арагарон и едно връщане на Фродо към Гондор, които не присъстват в книгата

# 241
  • Пловдив
Моите магнити отдавна стоят на хладилника (докато на приятеля ми не му писне от троновете и не излетят) . Книгата при мен напредна сега съм на танца, но май някъде съм чела тези неща, много познати ми се струват, но не помня къде , вероятно нещо онлайн.

# 242
Коронис, аз  събирам магнити само от градовете в които съм бил. Първо ги слагах на хладилника, ама станаха много, пък цапат, затова ги държа вече в едно чекмедже.

# 243
  • Русе
На хладилника няма как да ги сложа, че там вече имаме твърде много други и един рисувален таблет за списък за покупки. Пък сърце няма да ми даде да ги разделя и избирам кой да бъде изоставен.

В конкретно предназначено за целта чекмедже е добра идея, но като се знам, по-скоро ще свършат в някой шкаф, където случайно ще се натъкна на тях след десетилетие, после още веднъж след друго десетилетие и така нататък.

И да не е съвсем офтопик, пък и докато сме на вълна естетика:

Бард нали преиздадоха книгите с нов, доста различен дизайн. Който е наистина супер. Повечето тук обаче сме със стария. И с излизането на „Вековете“ ще има видим контраст между съседните томове на лавицата. Някой размишлявал ли е по въпроса и обмислял ли е някакво решение, ако го счита това за проблем (пък дай Боже по-скоро да го имаме този казус и все такива да са ни проблемите).

# 244
  • Пловдив
Срам ме е да призная, но още ги нямам книжни Grinning имам само първата книга Grinning (за сватбата съм си ги поръчала като подарък, дай боже да не се сдобия с няколко поредици Grinning ).  Иначе мен лично много ще ме дразнят ако са различни томовете, ще ми бъркат в здравето всеки път в които ги погледна. Чела съм старите издания не бяха лоши, но имаха прекалено много информация в съдържанието, при новите това го няма, поне в първата.

# 245
  • Варна
Повечето тук обаче сме със стария. И с излизането на „Вековете“ ще има видим контраст между съседните томове на лавицата. Някой размишлявал ли е по въпроса и обмислял ли е някакво решение, ако го счита това за проблем (пък дай Боже по-скоро да го имаме този казус и все такива да са ни проблемите).
Моите томове се разпадат, хартията е пожълтяла сякаш е стогодишна.. Laughing Само да излязат Ветровете, няма да се задържат много на лавицата.. Mr. Green

# 246
И моите томове са в силно употребен вид. Хвърчащи листове, жълти, а отделните глави са отбелязани с цветни листчета (color coded) да ми улеснява прочита когато чета само един герой.
На плажа са ми събирали Игра на Тронове като духна вятъра и ми разпиля сума страници...ееех, спомени.
Ако някога излязат и седемте, ще си ги купя отново, еднакви.

Чете ми се нещо страхотно, завладяващо, поглъщащо...ама няма.
Нищо не мога да си намеря....Ще чета пак Малазанците...
И Ротфус се мотка и не пише, и Юрт и Розенфелд и те....чакам, чакам...и нямам какво да чета. Само за спорт и ядене.... Crossing Arms
Освен да започна Властелина...

Тифани, страхотни покупки! Честити!

Очаквам скоро да издадат 4тата на Хари Потър с илюстрациите на ДЖим Кей. С децата въртим първите 3, наизуст ги научих.  Laughing

# 247
Явно съм те пропуснала, аз ги четох всички , уж
Самото мнение ми се беше изгубило, аз го намерих в самата тема, когато сме ги писали

# 248
  • Вестерос
Моите са с новия дизайн, че наскоро ги взех, само 5-тата е от стария Grinning

ХП ги изнамерих втора ръка от най-първия дизайн, много го обичам, някои бяха чисто нови. Сега и аз дебна илюстрованите

Имам и рисувателната книга на ГоТ Grinning Но съм забила в оцветяването на Хаус Тъли

# 249
  • Варна
Явно съм те пропуснала, аз ги четох всички , уж
Самото мнение ми се беше изгубило, аз го намерих в самата тема, когато сме ги писали
Ще те добавя като пускам другата тема. Grinning Съжалявам за пропуска.

# 250
  • Варна
Не можах да разбера защо Бард не пуснаха издание с твърди корици.  Огън и кръв - същата история. Рицаря на седемте кралства - също. Колко ще оскъпи?!? 5 лв? 10 лв.? Баси, за тия книги си заслужава.

# 251
веднага ти отговарям книгата за "рекордите на Гинес за престъпленията" съм я купувал с меки корици за 6 лева.
Имаше и с твърди - 10 лева. А книгата е някъде  колкото Рицарят, ако не и по-голяма.

https://m.helikon.bg/11638-%D0%9A%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%BD … %D1%82%D0%B0.html

# 252
  • Пловдив
Не знам за вас, но мен тези от Бард яко ме нервят "Огън и кръв" супер много страници има които нещо не им е наред, едните са много бели, буквите също, не знам как да го обясня, до сега не ми е правилно впечатление, но тази е по обемна и изнервя. Дано троновете да не са така, че ще се измъча. Иначе и аз съм да са с твърди корици, заслужават си. А за феновете на книги в озоне пускат страхотни промоции и има и книги с твърди корици 😂
(аз покрай озоне щях да стигна до развод преди сватбата 😂 само книги поръчвам, спрях се, сега имат промоция за рождения им ден, троновете също са с отстъпка Simple Smile

# 253
  • Вестерос
При мен Огън и кръв си е ок, няма такива разминавания, цветови

# 254
Чета отново книгите и намирам интерес пасаж

Давос често бе чувал да разправят, че магьосниците на Валирия не са изсичали и извайвали като обикновените зидари, а обработвали камъка с огън и магия така, както един грънчар обработва глината. Но сега се зачуди. „Ами ако са били истински дракони, превърнати по някакъв начин в камък?“ —

Тъй като не знаем способностите на маговете от Валирия, но знаем че са експериментирали с дракони (за това е писал и  Барт) дали не е възможно текста да е верен

Общи условия

Активация на акаунт