Женени от пръв поглед < II сезон > тема 10 /29.04 - 12.05/

• 97 994
  • 2 263
  •   1
Отговори
# 450
Пропуснала съм. Но пък по тази тема прочетох неща, които не знаех, а трябва. Пет години добросъвестно владеене, трима свидетеля, и е твое.  Разбира се, ако собственика не е направил нищо за тия години.
Скрит текст:
Добросъвестно е законова категория, не се има предвид разговорното значение. Означава примерно, че си го купил от измамник - дал си пари, попълнили сте всички необходими документи (истниски документи), само че продавачът поради някаква причина не е собственик (у нас институциите не работят идеално, а нотариусите също може да се заблудят). В такъв случай защо един невинен купувач да не стане собственик след 5 години?

Владението на Зарко и съседката е недобросъвестно, затова им трябват 10 години. Те много добре са знаели, че собственикът е друг, а самият той признава в интервю, че дори не е плащал данъци за жилището.

# 451
  • густо майна Филибето

Petia Kageyama, знам, че написаното от мен не е по темата, но е хубаво да се знае, защото ситуации има всякакви.

Що се отнася до Мишо, мога да дам пример с наш близък приятел. Хубав мъж, бохем, екстроверт, с чувство за хумор, обикновено душата на компанията. До 42г сменяше жени постоянно.Никога не съм предполагала, че ще си намери укротителка. Може и тя да е намерила него, но сега е примерен мъж под чехъл, с дете. Съпругата му е много по-млада от него.

# 452
  • Terra incognita
Бе, то и аз познавам такива мъже, ама Мишо хич не ми прилича на такъв тип- дето сменя жени за спорта. По- скоро на него му се иска да е така, но дамите са на друго мнение🤔

# 453
  • густо майна Филибето
Да, напълно е възможно. Аз коментирам написаното в темата, не точно Мишо. Не го познавам, и се въздържам от характеристики на база пет изречения по телевизията. Дано намери своя човек.

# 454
У мен пък, Мишо не оставя чувството за мъж тип "стар ерген". Само Никифор.

# 455
Според вас до каква възраст е нормално мъжът да не е семеен и да няма етикет-стар ерген
също и жената -стара мома
За мен това е остаряло много, още повече, че много хора живеят в отворен брак (не са подписали) и имат вече дори деца големи и за женене почти.
Васа също би трябвало да е стара мома така погледнато, но има дете. Ако имаш дете извънбрачно, отпадаш ли от тази категория тогава?
Мъжете може и да имат деца, но да не знаят дори, затова в Израел съм чувала, че се гледа майката откъде е.
За мен (мое мнение) това е остаряло и се ползва за обида, като понятие, както "селяндур" -не към хората живеещи на село, а че нямаш елементарна култура.
Не знам какви хора познавате, но аз знам за доста мъже, че и жени, които хич нямат намерение да сключват брак, а не че не могат и няма с кой толкова. Познавам и мъже живеещи доста години, като семейство с жена и на определен период от време се разделят било по негово или нейно желание. Както и такива минали през 1 брак и повече не искат да се женят, но живеят и имат деца от следващата си връзка и са си семейство без подпис. Много шарен е света вече, не е от значение да се разпишеш някъде и да си нещастен или заради хората.
Има и хора преживяли несподелена любов или както там се нарича, наранени са , или няма тръпка достатъчно, трябва ли да се женят, за да не са стари моми и ергени. Откъде знаете, Мишо може и да е наистина романтик, да е имал връзка дето да му е държала топло дълго време и да не е намерил втора такава. Той има време, за мъжа не е никога късно, но за една жена има часовник и в това ние сме ощетени много.
Та от колко години вече си стар ерген и стара мома на днешно време според вас. В други страни не знам да има такова понятие, но може и да грежа (освен тези на изток от нас може би)

# 456
Аз имам предвид манталитет и излъчване на "стар ерген", а не това, което по време на баба ми се е смятало. Времената са други, разбира се и понятията носят своята същност, но не влизат в същите граници.

# 457
Мда, възможно е и излъчване да имат някои на стари моми и ергени, не знам. Но сега си мисля, че много хора около мен, съседи, роднини, колеги, по улицата и мъже на мои приятелки, еми...те са над 40 повечето, да ви кажа хич не ми изглеждат много, много на ниво. Коремчета, прически, походки, ми дават си фира годините донякъде. Още повече, че един мъж.ерген  се поддържа (би трябвало) на тези години, имат повече време, носят се по-добре (нали са на пазара още), та един ерген би трябвало и за мен е така да е повече в час от семейните. Те повечето са уседнали, охранват се редовно, не държат на облекло толкова, имат и деца и грижи...не ходят на фитнес, не се мотат из заведения много и т.н. Така погледнато един несемеен мъж би трябвало да е по-атрактивен, ако търси жена и е пуснал стръвта.

# 458
Не знам, всеки съди от своя кръг познати. Моите семейни такива, не са сдухани и отпуснати, не са смачкани емоционално от задълженията на семейния живот и доста си се контят повечето от тях. Е, коремчетата на мъжете порастват след определен период, но и те не на всички. Доста от тях даже се вталиха напоследък. Само един понапълня, ама на него определено това му се отрази добре. Жените не са смахнато и стрикно следящи за всеки грам излишно тегло, но са си съвсем добре - поддържани, усмихнати. Който си уважава себе си и е бил отговорен към външния си вид и преди да е станал семеен, и сега си е такъв. Имаме си един, напредващ с годините и сам. Много се гласи и гледа, но е абсолютен киселяк, затова е сам. С тоооолкова претенции, че няма същество от женски пол на тоя свят, което да удовлетвори всичките! Педантичен чистофайник до дразнеща степен, чак прави забележки на другите. Яде здравословно, все подбрани и специални неща, за него никое меню, приготвено от друг, не е достатъчно добро, макар и съобразено с неговия начин на хранене. Много е мнителен и предпазлив дали жената насреща не се е огледала в апартамента му или в бизвнеса му, недоверчив... абе вече с изградени елементи от характеристиките на стар ерген. Рак е, разбира се. Nerd

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 12:11 от Анонимен

# 459
Не знам какво е нормално, но обществото ни все още робува на разни стереотипи от рода на онези за старите моми и ергени.
Има доста причини, поради които човек може да се окаже сам и на 30, и на 40, и на 50. Като ни му познаваш в подробности цялата биография, лесно можеш да заключиш, че не си струва.
Ако Мишо се беше оженил на 20 и развел на 39, по-стойностен ли щеше да бъде отколкото ако никога не се е женил? Защо човек да се жени, само заради идеята? Може да си опитвал да създадеш семейство и без брак и да не се е получило. Може и с брак да опиташ и пак да не се получи, както го мислиш. Хайде да не се заблуждаваме. От опита в
ми с подобни сайтове, ми стана пределно ясно, че от една възраст нататък никой не е бял лист. Всеки си има своята история и преживявания. И е пълно не само с "ергени", а и с доста женени мъже и жени - някои съвсем дръзко показали се на "щанда", и много други- анонимни или скрити зад чуждо име и снимка. Тези са дори най-досадните, пробутвайки циничните си теории за това, че няма любов, няма смисъл от брак и семейство итн. И сигурно в същото време законните им половинки си мислят, че бракът им е цветя и рози и снизходително се надсмиват на онези, които още си търсят другарчето. Ако подозираха, че възможността да се озоват отново в тяхната позиция всъщност никак не е малка, може би нямаше да са толкова категорични в осъждането. Та...ерген, разведен, понякога е въпрос и на доза късмет. Но затова му се чудя на Мишо, как още не се е отвратил от подобни сайтове. Е, той поне е застанал открито с името си и с описание, което не звучи претенциозно, а съвсем откровено.
Фенките споменах по-скоро като фенки на музиката, стила в който твори и като възможност за  повече допирни точки, отколкото анонимни жени във виртуала.
Но, всеки явно е длъжен да търси щастието си по всички начини, които намира за удачни.

# 460
Аз имам предвид манталитет и излъчване на "стар ерген", а не това, което по време на баба ми се е смятало. Времената са други, разбира се и понятията носят своята същност, но не влизат в същите граници.

Точно. Типичният *стар ерген*, като понятие, личи отдалеч като маниери, отношение и даже облекло - винаги старомодно или пък със забележки.
Без оглед на възрастта, щом е влязъл вече в матрицата, че никой не го заслужава и си е най-ценен сам за себе си. Предимствата му намаляват/освен ако не е реститут/, претенциите му растат.
Сега обаче нещата са различни от патриархалните схващания, че мъжът като съзрее непременно трябва да се зажени и създаде поколение. Въпреки че и социалното положение е играело роля в случая - богаташите не са имали фиксирана горна възраст, те винаги са били вървежни.

По памет се опитвам да се сетя как опитваха да женят Пиер Безухов от *Война и мир* за да е в прилична възраст за това, но и даваха пример как Иван Сергеевич/ или нещо подобно беше губи ми се името/ бил на 54 години, а все още минавал за млад човек. И  говорим за 19 век, когато и продължителността на живота е била не особено висока.
Тук някой цитира Джанлука Вачи преди време като пример за вечния ерген, въпреки че официално уж си има жена. Не изглежда никак на възрастта на връстниците си, но това си е типичният стар ерген - фиксиран в себе си, жена му и приходящите приятелки са длъжни  само да гравитират около него и да вдигат имиджа му.                 Много мъже създават семейства и деца и едва тогава осъзнават, че  тая работа не е за тях и естествено абдикират.  Връщат се към себе си и са щастливи с предишните си навици.

Възрастта според мен е без значение на колко години ще встъпи един мъж в сериозни отношения, от значение е от каква нужда го прави.  Когато е осъзната вътрешна потребност, той без усилие ще влезе в ролята на стожер в един брак, закрилник и отговорен баща..

# 461
Възрастта според мен е без значение на колко години ще встъпи един мъж в сериозни отношения, от значение е от каква нужда го прави.  Когато е осъзната вътрешна потребност, той без усилие ще влезе в ролята на стожер в един брак, закрилник и отговорен баща..
Под това се подписвам. Мъжете, които са пожелали семейство - съпруга, деца, са абсолютно отговорни към семейството си. Тези, които се събраха заради обстоятелства, по интереси или ей така по инерция, вече се разделиха и смениха партньорите с такива, които са с техните интереси. И това са хора, повече егоистично настроени да задоволяват основно своите потребности, но някак си напаснаха с новия човек до себе си точно по този показател. С други думи - основно си гледат кефа, без особени отговорности.

# 462
  • София
Избягвам да слагам етикети, както на мен ми казваха "възрастна първескиня" (бях с първа бременност над 30 г.), но е факт, че: 1. Жена над 35-40 години е възможно да има повече проблеми (с всяка изминаваща година) за успешно забременяване (има някакъв запас яйцеклетки), както и повече възможности за увреден плод. Това не значи, че не може да забременее и роди здраво дете на 40 г., но медицинските факти са такива. 2. Мъж, наричан "стар ерген" (жена - "стара мома") наистина имат вече труднопробиваем начин на мислене и живот, казано най-общо. Просто свикват да не носят отговорност за дом и семейство, ако не са създали такова до 35-40.
Относно "клопките" на сайтовете за запознанства. Нищо против тях, дори са полезни - няма значение как си се запознал със сродната душа, но... Когато свикваш на такива он-лайн връзки, ти заживяваш в тях. Първо, започваш да се представяш в най-добра светлина (както и другият), създаваш си идеална представа за отсрещния (и той за теб), губиш време и енергия за писане в нета и когато решите, че сте готови най-накрая за среща, в повечето случаи има разочарование от поне едната страна, защото си е представял друг човек. Тук ще намеся моите факти (приемете го за версия), че Мишо и Юлия са си писали в сайт, но реалността ги е треснала на сватбата.

# 463
Оставам вече със затвърденото убеждение, че съм от лумпените в тази държава.
1. Не говоря добре чужд език (знаех английски, ама вече не мисля, не го ползвам, тотално ми е изфирял, дори се мъча да намеря и припомня елементарни думи, когато рядко ми се налага)
2. Хората от моето обкръжение (аз доста обичам да се вглеждам, без да коментирам, някак ми е навик) са все с проблеми семейни. Някои споделят, на други им личи, но им е неудобно дълго време да си кажат какво има. Няма семейство без проблеми сериозни, но търпят -или мъжа, или жената. Моето също е такова. Четейки ви, всичко е наред и рядко някъде да има пукнатини сериозни. Значи, аз съм не където трябва.
3. Мъжете бяха красиви, търсени, атрактивни , абмициозни на приятелки, колежки, съученички. Сега са .. някои успяха и са  на много високо положение, ама се разведоха. Други съвсем изпаднаха и жените държат фронта. Трети си живуркат както са били и свързват двата края. Ние сме от третите. Няма такъв дето да се е запазил и да държи на външността си, освен ако не ходи някъде семейно на сбирки, ресторанти и т.н. та да се излъска. Пак обаче се виждат промените и че не се поддържат. При жените също си личи. Някои от стрес, други от болест, но си има причини, а трети не виждат защо да се поддържат вече, харесани са.
Бе много мога да пиша , ама ... та не знам и аз къде съм, като ви чета. Да не пиша, че след като се съберат двама души и често почват проблемите и то сериозни. Някои не издържат и се разделят, когато се без брак. Ама това води ли се за бракувани не знам. Щото ако живеят по 5-6 години заедно и се разделят, по-късно какви са-ергени и моми или...Много сложно стана.

# 464
Пак за ергените: Ето, Лисан е женен 2 пъти, пардон- вече 3 пъти. Сега вдовец. С какво е по-различен от Форката, Мерал и Мишо? Освен че се държи по-свободно с дамите? По-зрял ли изглежда? Всъщност излиза, че за едно и също има две различни думи. Ако си незрял и неженен, се водиш ерген. Ако си незрял и женен няколко пъти, си бонвиван Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт