Женени от пръв поглед < II сезон > тема 10 /29.04 - 12.05/

• 95 372
  • 2 263
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Alba rosa, не, няма правило, хора и съдби всякакви. Няма такава логика "Ако си незрял и неженен, се водиш ерген." Но има фактори, които оказват влияние, като навиците (начин на мислене), които придобиваш, живеейки по определен начин. Няма нужда да сравняваме Лисан с Форката, Мерал и Мишо. Имам познат, който се ожени млад, но си живееше като ерген, така и не се научи да поема отговорност. Беше ски учител в Банско зимата и сърф учител на морето лятото. Може да си представиш жена му и детето колко са го виждали и как са усещали подкрепата му във важни моменти.

# 466
Нали знаете лафа, до 40 год изглеждаш както ти е заложено генетично, след 40 години, както си живял. Относно мъжете- женкари. Според мен или си такъв и такъв си оставаш, или просто не ти е заложено.

# 467
За мен стари моми и ергени са модели на поведение. Типичният стар ерген /да речем условно над 45 год./ не се интересува от създаване на семейство, води строго определен начин на живот и всяка непредвидена промяна на режима го изкарва извън релси. Същия като споменатия по-горе зодия Рак познавам, няма достойна за него, най-големият му страх е да не роди някоя жена от него и да му вземе жилището. Joy Но стар ерген зодия Дева е нещо изключително - то са здравословни храни, чистота, хигиена, спестявания, аскетизъм...Знам и разведени Деви, които не искат да се събират да живеят с жена, нямало да я изтърпят.Joy
За мен по-определящо е имал ли е поне 1-2 сериозни връзки един човек, например мъж на 55+ год., който никога не е живял с жена, не го виждам тепърва да се събира. В този ред на мисли, Никифор и Мишо не са типични стари ергени, все още търсят жената, пробват се, а такива като тях масово са семейни.

# 468
  • Terra incognita
Не ми харесва никак излъчването на Мише. Прекалено амортизиран ми е за възрастта си, при все, че не е семеен. И защо го представят като музикант, а не като масажист? Значи, аз ако се явя с хоби рисуване, но работя като мед сестра, като художничка ли ще ме представят?

Пък, Юла?

# 469
Не смея да осъждам и да правя харектеристики на  нито един от участниците,защо на тези години нямат семейства и не са женени.Единствено само Зарко за тези години,като държание ми идва повече.Ивана и тя за човек на 23 години,не мисля,че толкова чак няма ухажори в живота си,за да има желание за подобен брак и затова и нея не е е вземам много на сериозно.Хората като цяло сме много лоши без да знаем историята на човек тръгваме да осъждаме и да даваме акъли,а не си гледаме нашите семейства и собствените си животи.Заклеймяваме кой бил "стар ерген","стара мома","женкар","смотльо" и т.н.Но понякога, не е това което изглежда.Преди да влезнем в нечии обувки,няма как да знаем какво му е на въпросния човек (клише е,ама е така).Аз имам приятелка, на 34години с тежко детство,обременена от детството си и благодарение на него, не иска да създава семейство и да има деца от страх да не се провали като родител.През живота си е търпяла постоянно нечии подигравки и не иска ако има деца да се случи и това с тях.Имаше няколко връзки,които е разбиха още повече и е направиха още по невярваща на хората.Страх е да се обвърже вече и да създаде семейтво,страх е да роди,защото ако се случи нещо и се стигне до раздяла с детето,няма да има кой да и помага и за нея детето ще и страда и ще има нейното тежко детство и след време ще е намрази.Много малко хора,знаят съраховете и решението,което е взела за себе си,и и става крайно неприятно,ако някой започне да е наставлява и да е съветва,как нямала време трябвало да ражда,да се задомявала.Виждам тъгата в очите и ,всеки път,подобни изказвания и бъркат в раните и я натъжават много.Решението си е нейно,но не е длъжна да обяснява на всеки,защо е несемейна на тези години.Повече толерантност трябва да имаме хората и да не съдим,толкова много другите.

# 470
Bubi99 , така е мила ,права си за доста неща , но който се показва по "телевизора " бива обсъждан ,това е неизбежно.
Ако е тежко за някого да понесе екстра внимание и да бъде разнищен от чужди хора , по-добре да не си търси белята в  ТВ шоу. 

И положителните качества коментираме ,не е само критика. А критиката също може да е градивна ,ако се видиш през чуждите очи и си направиш изводи за себе си.

# 471
Не ме разбирайте погрешно.Аз не упреквам никой пишещ тук,за каквото и да е било.Темата е за обсъждане на участниците и предаването,пишещите го правят.Макар че,някои коментари,за мен са жестоки,арогантни и пресилени за непознати лица,авторите им го мислят.Пак идваме до различията в отнешенията,възпитанието,мисленено и колко са различни хората.Просто дадах този пример от реалния живот,защото ми се иска хората да бъдем малко по толерантни и разбрани с обкръжаващите ни в ежедневието хора.И някак да не отделяме толкова внимание да даваме не поискани съвети,и да гледаме в чуждия дом и живот.

# 472
Във връзка с горните постове, имаме ли информация ,какво е накарало w00x-чето да се запише за участие,коментирано ли е ,или съм изпуснала

# 473
Коментирано е много в старите теми- желание за ново преживяване. Simple Smile

# 474
...защото ми се иска хората да бъдем малко по толерантни и разбрани с обкръжаващите ни в ежедневието хора.И някак да не отделяме толкова внимание да даваме не поискани съвети,и да гледаме в чуждия дом и живот.
Толерантни и разбиращи към кого! Гледаме един побългарен вариант на реалити, в което участват "специалисти" /отдавна е под въпрос професионализма им/ и хора търсещи различни емоции, преживявания, показност и т.н., а ако си намерят и половинка всичко ще е ОК. На всички ни е ясно, че основно се залага на сеира - наблюдаване на нещо неприятно за някого, защото точно това се прави и показва целенасочено. Разбиране за такова нещо няма. Или да направят по добро реалити /сръбското е в пъти по приятно за гледане, дори участниците да не се харесат един друг/ или просто да не го правят. Същото се отнася и за участниците, щом са приели тези условия, ще бъдат подложени на критики, на симпатия, на антипатия, на укор, на похвала. Те са направили този избор.
Подценявайки ме като зрител, получават това.

# 475
Между критика и нанайсет страници грозни злобни коментари има някаква разлика.
Плюс, че има отвратителни коментари и за роднини и близки на неучастници.

# 476
  • SF
Хората масово ползват клишетата автоматизирано, без да се стараят дори да ги напасват в изреченията си.
42-годишен стар ерген с изграден характер не бил лесен да се вкара в правилния път....
Странно е, че всички стари моми и ергени се приемат за хора с утвърдени характери и това се оказва проблем.
Ако аз се свързвам с човек, независимо по каква причина - бизнес партньор, брачен партньор, семеен приятел, колега, приятел за пътуване..., ще подходя съвсем естествено към такъв, с изграден характер, с позиция, с мнение по въпросите, които ще ни свързват и събират заедно, отколкото безхарактерно, неутвърдено същество, без самочувствие и присъствие.
И да добавя, че храктер се гради цял живот - градят го хората около нас, градят го нещата, прекрасни или не чак толкова, които ни се случват, гради се покрай ежедневните дребни камъчета, с които се налага да се справяме.
Мек и благ характер, лесни за общуване хора, нито са старите ергени и моми, нито пък са младите ергени и моми. Както и не всички женени и даже женените по 3 пъти, не би следвало да се приемат като много приятни за общуване хора, изключително привлекателни, сексапилни и предани хора.
Не знам кое ви дава право да казвате, че на 42 години характерът е завършен и човекът няма накъде повече да се развива и да върви.

# 477
Според мен, след като си се навил да участваш в такъв тип предаване, трябва и да очакваш коментари. Второ, ако си по- интелигентен човек, можеж дори са си на плюс от това участие. Това че, те не мога да" успокоят страстите" за периода на снимките също е показателно. Просто тези, които коментираме са си простовати. Никой не ги кара да крещят и да се обиждат или да мрънкат нон- стоп. Така че, най- доброто за тях е да се погледнат отстрани и да си преосмислят действията.

# 478
Мисля, че когато казват "изграден характер", се има предвид нещо друго - не характер, а навици - дали и какво готви, какъв ред поддържа и всички възможни битовизми.
 Това са адски важни неща - в някои случаи дори по-важни от характерите.
Когато човек попълва анкета, обикновено пише, че иска партньорът му да обича музика, да пътува, че иска деца и т.н., но неща като - "искам партньорът ми да се къпе по-често от веднъж седмично и като яде, да си измива чиниите" (това са примери, но има още 1000 подобни неща, които могат да подразнят хората), остават незасегнати.

# 479
  • густо майна Филибето
Вокса не се появява напоследък, и на Зарко приятелчето пък съвсем.

Дали в анкетата присъстват и хранителни навици? Веган и месоядец трудно ще се нагодят.
Едно е да избереш дали да се задомиш с човек с коренно различен начин на хранене, друго - да те оженят и тогава да разбереш.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 16:54 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт