"Слънцето дарява ни със топли дни, а нека нас със бебче да дари"-бъдещи мами 35+

• 33 245
  • 660
  •   1
Отговори
# 360
И аз съм същата отстранявам излишното от храната 😉 добре, че не са се метнали на мен.
ММ също заспива на стола при децата, но минавам да го събера по някое време. Не давам да говорят като си легнат, измислям наказания.
Защо не ги съберете в една стая?

# 361
  • В градината...
Не може. Ако са в една стая, ММ няма да има къде да спи. Нашата спалня е на горния етаж. Ако Ида се събуди, което прави почти всяка нощ, като усети че няма никой, започва да вика и да плаче. Ясен пък през нощ реве на сън. И някой трябва да ходи да го успокоява.

# 362
Няма лошо според мен да стои при детето някой докато заспи. И при моето беше ритуал, четене на приказка, гушкане, приказки. До 6-7 години така се приспивахме. Но пък това е времето, което е безценно, като пораснат и да искаш, няма. Сега като имам тийнеджър,  е както казват във вица: "С дете тийн е като с котка, излиза/от стаята си/ само за да яде и като се опиташ да го погалиш, съска"

# 363
Сложете три легла в една стая.

# 364
  • В градината...
Мислих за три легла, но Ясен като пищи, буди Ида. А после за нея няма заспиване. Като бяхме на море, го слагахме в коридора с кошарата.
Миа, свеки казва същото.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 15:02 от perunika

# 365
И Т спи неспокойно, понякога реве, случва се да я събуди, но бързо заспиват.

# 366
  • В градината...
Амини, Ида не само не заспива, Ами по час - два говори. Не знам ММ как издържа. Аз не мога.

# 367
  • Пловдив
Ох, Перу...голям зор ми се вижда...ама според мен Яската усеща повече внимание към Ида и затова няма промяна в поведението.
Говори с ТМ и помислете за помощ...няма нищо страшно, лошо, обидно и т.н в това.

# 368
  • В градината...
Е, осиновените вървят с година назад докато наваксат.
Той прави опити за изречения - тхатхи доди (тати ще дойде). Езикът му обаче все между зъбите. Преди все висеше надолу.
Много ясно, че Ида ще е с по-голямо внимание. Да следиш някого от една яйцеклетка как се развива е несравнимо.

# 369
Много ясно, че Ида ще е с по-голямо внимание. Да следиш някого от една яйцеклетка как се развива е несравнимо.
Докато това не се промени ще имате проблем.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 15:41 от sigma

# 370
  • гр.София
Абсолютно !
В началото докато го обикнете да, но след толкова време при вас, би трябвало обичта ви да е толкова силна към него, че да не ги делите.

# 371
Е, осиновените вървят с година назад докато наваксат.
Не е точно така. Зависи и на каква възраст е осиновеното дете, но ако е малко, нещата се случват.
Освен това зависи дали детето е било в дом или е осиновено от приемно семейство. Роднини на ММ в провинцията гледат дете като приемни родители / майката не дава съгласие за осиновяване вече 5 години/ и това детенце си е абсолютно здраво и развито като реч и прочие за възрастта си. Няма никакво изоставане, макар да е било все при приемни семейства.

# 372
Перу, това не е честно спрямо Ясен.

# 373
  • Пловдив
Големи хора сме и тук си споделяме, надявам се все за добро...Перу, разбираш, нали...?

Нашите близки мен ме дразнят с деленето на децата. Две момичета, родни. Ами видимо предпочитат малкото... Излизат двете през вратата, майката ги праща до магазина и казва на каката - поверявам ти най-скъпото си!Пази я! Обичам те -името на малкото...
Еми не може така...това поведение много вреди.

# 374
  • Истински се вижда само със сърцето.
Перу, Ясен е малко по малък от София, тя също има забавяне с говоренето и сме се насочили към специалист, освен че в градината работят с нея специално за това.
Не го отлагайте много консултирането.
За спането, аз често заспивам при София все още, но не е проблем или заспива с баща си, но сама не сме я оставяли осве ако не иска.
За другите неща не съм на твое място, но отстрани погледнато, ако ги делиш Ида никога няма да се приспособи към Ясен, другото което аз бих променила е да това че го храниш отделно, вие сте семейство, независимо кой каво яде и как се хранете заедно. Софи често не иска от това което ядем ние, обаче сме заедно на масата, носим пренасяме, обясняваме и така.

Общи условия

Активация на акаунт