🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 3

• 56 820
  • 947
  •   1
Отговори
# 555
За мен учудващо отпаднаха Добрин и Красимира, а чиниите на Лора и Николай изглеждаха като изпльокани, поне на камерите. А те не само, че продължиха, ами и дадоха на кандидат докторчето огромен комплект домакински уреди (ще си го носи на лекции). Тя и майка му не готвела, той семейство няма, идеално. Simple Smile А Лора беше определена като човек, който внесъл "нов стил".Smiley
Много им издиша сценарият, сякаш те се нагаждат към сценария, вместо той да следва събитията, а не обратно.
От снощния епизод за мен на финал трябваше да са Радка, Красимира и Добрин. То хубаво да се дава път на "умните и красивите", ама това е формат за готвене, все пак, не за кой ще изглежда по-добре на обложка на готварска книга.

# 556
Доволна съм от Радка и Николай.

Лора с ужасна вечеря. Това центрирано месо върху пюре и сос ми изглеждаше неапетитно. Десерта в същата кафява стилистика. Че и със самочувствието как знаела, че Николай и е конкурент и финалист, но Радка я изненадала.

Жалко, че Краси не се справи по-добре, за мен тя трябваше да е на мястото на Лора.

Добрин с най-добра закуска, съвсем справедливо мисля. Хареса ми и на вид.

# 557
Бутането/ уреждане, корупция - както желаете/ в подобни предавания си е мечешка услуга. Защото накрая напр. Лора ще излезе с гордо вдигната глава, уверена в способностите си и убедена, че тези, които я хейтят и завиждат Innocent И вместо Мастършеф да е наистина уважавана титла, остава горчивината, че по-скоро целите са други, както и средствата, с които се постигат.

# 558
А, да, направи ми лошо впечатление на края на епизода, когато ги строиха тримата финалисти. Николай и Лора се споглеждаха и присмиваха на Радка, че се радва така искрено.
Ами, липса на елементарно възпитание, без значение кой какъв е, колко е умен, глупав, заслужава уважение. Личното си мнение го държиш за себе си, а не се подхилкваш като дете в детската градина зад гърба на другия.

Размазаните чинии за вечерята на Лора изглеждаха еднакви, никаква фантазия, макар сигурно десертът да е бил вкусен, за мен последните епизоди тя не показа никаква креативност.
Николай не знам колко вкусно готви, но пък през повечето време чиниите му изглеждат оригинално и красиви.
Радка печели с вкуса към храната, усета, хъса си, желанието, волята, естествеността (макар и тя да преиграва, но се опасявам, че от екипа я карат, за да вдигат рейтинги).
От тримата най-безлична ми е Лора, не ми се отличава с абсолютно нищо целия сезон. Не съм запомнила нито едно нейно ястие, освен току пред финала двата изрязани еднакви блата (кекса) със сметана отгоре.

# 559
Крайно съм разочарована от този сезон. Вървеше мудно, участниците ли са слаби, не ми е ясно. Много от познатите ми, с които следяхме предните сезони се отказаха да гледат този, и на мен най-вероятно ще ми е последният. Не знам какво харесвате толкова на Радка. Явно има някакво американско влияние във формата: веднъж победител вегетарианец, сега от малцинството, следващият вероятно ще бъде с нетрадиционна сексуална ориентация. Просто нямам думи.

# 560
Цитат
Не знам какво харесвате толкова на Радка.
Аз си казах – мен ми допада и ми е симпатична точно, защото е вид аутсайдер. И поне според мен готви вкусно, естествена е, показва как човек може при силно желание и хъс да се бори. Да не мислите, че не е наясно с нагласите към нея (за етнос, образованост и т.н.), може би точно това я кара напук на всички да е толкова енергична и надъхана.
Видяхме този сладур Емко, на мен ми беше много добричък и симпатичен, но факт е, че нямаше дух, нямаше сили и не умее да се бори, счупи се накрая в ситуация на стрес.

# 561
На Лора вечерята беше пОтресна! И двете й чинийки приличаха да не казвам на какво Wink Не съм доволна, че стигна до финала това момиче, а както подразбирам от вас, нищо чудно и победител да я направят.
Но и Красимира и Добрин бяха зле, заслужиха си отпадането. Патешко за полуфинал!? Че и лошо приготвено!
От останалите двама май нямам фаворит. Николай прави много хубави чинии, а и сякаш е най-склонен да рискува и експериментира. Смел е, креативен е, хвърля се надълбокото! Радка пък ми е симпатична с непосредствеността и борбеността си. Пък и семейство има жената, повече нужда има от парите.
Така че довечера ще стискам палци да е някой от тях двамата Peace

# 562
На Лора вечерята беше пОтресна! И двете й чинийки приличаха да не казвам на какво Wink Не съм доволна, че стигна до финала това момиче, а както подразбирам от вас, нищо чудно и победител да я направят.

Птица , в момента гледам епизода и щях да напиша абсолютно същото за чиниите на Лора Simple Smile

Силно се надявам да не е победител

# 563
Чак сега изгледах епизода, но не с голямо желание, защото разбрах, че Добрин е отпаднал.Disappointed Интересно състезание е било, но малко несправедливо ми се стори. След закуските, за които съм съгласна с мнението на журито, изведнъж във втори кръг един спечели финал и куп уреди като награда, а в предния кръг дори не беше сред тримата най-добри. Хайде, бе! Малко като тото ми идва. Обядът на Николай не ми хареса изобщо, както не ми хареса и закуската му. Но той първи скокна на балкона. На Красимира само закуската ми допадна. Другото хич не беше по моя вкус. Червеното кадифе може и да е било вкусно, но никак не събуждаше апетит. Лора ми хареса със закуска и част от обяда си, вечерята ѝ беше скучна. Това шоколадово чудо се тресеше като желе и стоеше като изпуснато отвисоко в чинията. От обяда ѝ бих опитала аранчините, но не и супата. Супите до една ми приличаха на пюрета, брррр. Само тази на Добри ми се стори апетитна и непюрирана. Изобщо, единствено манджите на Добрин предизвикаха апетита ми, суровия картоф мога и да му го простя, също неядливата кост и ципата там, която шеф Михалчев изрови. Да, защото и двете му месни ястия изглеждаха вкусни. На Радка попарата с яйчен крем хич и нямаше да я опитам. А киноа+киноа+рататуй...мм, не е моето. Виж, месото от вечерята изглеждаше много добре. Но пък закуската ѝ беше отврат - с пистолет в гърба не бих яла това омазано отвътре гюле на закуска. Може би за предястие да става, но сутрин няма как да хапна такова нещо. Като тегля чертата, май само изборът на Лора ме удовлетворява. Но пред нея бих поставила Добрин. Чак тогава бих избирала между Радка и Николай, но вероятно щеше да надделее Николай, защото по принцип най-малко се е дънил през сезона и имаше хубави чинии тук-там. Главата с човка обаче ме отказа завинаги да съм му фен. За отпадането на Красимира нямам конфликт с журито. Но за мен трябваше всички да готвят и в трите кръга и да се отчитат постиженията им сумарно. Не ми хареса, че Николай отърва кожата само с две задачи.

# 564
... Но пък закуската ѝ беше отврат - с пистолет в гърба не бих яла това омазано отвътре гюле на закуска.
Много точно Joy
Че и огромно... А пък с едно нюню яйчице вътре, с лупа да го търсиш... Как въобще го измисли, не знам. Нейният Торстен (?) таквиз ли неща закусва Simple Smile

# 565
... Но пък закуската ѝ беше отврат - с пистолет в гърба не бих яла това омазано отвътре гюле на закуска.
Много точно Joy
Че и огромно... А пък с едно нюню яйчице вътре, с лупа да го търсиш... Как въобще го измисли, не знам. Нейният Торстен (?) таквиз ли неща закусва Simple Smile
Не знам, но и без да го познавам, нещо ме накара да си мисля, че Торстен не хрупа такава закуска вкъщи.Grin

# 566
  • Варна
Ами и аз имам съвсем различна представа за супа, не е като пюретата, които ни представиха, ама на, мастърски работи. Като ми кажеш закуска,си представям палачинки, пържени филийки, питчици, млечна баничка, бухтички, ей такива простички неща.

# 567
  • София
Тя и шеф Роу говореше за пържени филийки. Обожавам ги аз, но рядко правя, че възможностите ми са големи там в изяждането Joy

# 568
На Добрин закуската беше върховна!
А патешкото за вечеря уж го беше приготвил много добре, изключая ципата дето беше забравил.

# 569
От 5мата Добрин и Красимира ми бяха най-безлични и се радвам че не са на финала.
От финалистите сякаш съм за доктора, изглежда ми най-иновативен и с най-голям потенциал.

Общи условия

Активация на акаунт