🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 3

• 56 781
  • 947
  •   1
Отговори
# 825
  • Sofia
Тя щото Севда готви лично за всеки един клиент Grinning

Може би не съвсем за всеки, но вероятно за много от тях. Нали не си представяш, че просто стои и раздава команди Simple Smile

То човек,като много иска да види конспирация, не може да бъде разубеден, но поне може да не е толкова категоричен. И аз имах известен скептицизъм за Севда, през екрана няма как да усетиш вкус, обаче няма какво да си кривя душата - много е вкусно в ресторанта й. Точно за месото даже разпитвах как е сготвено, толкова сочно и перфектно изпечено беше.

С голяма изненада тук даже чета предположенията,как на Лора и Николай им е режисирано да сготвят точно така, че да не спечелят. Тези интелигентни, млади хора за идиоти ли ги имате? Да се бъхтят дотук и накрая просто да си отстъпят победата?

# 826
Като чета тук как някой бил прост... на мен ми е важно готвач да готви чисто и вкусно. А дали гОвори меко, дали е от село- не ме интересува. Това не е състезание Минута е много... Познавам за съжаление интелигентни хора, които не могат да си сготвят. А какво по - базово познание от това за храната. Така че поздравления за Радка. Който може повече- догодина на кастинг.

# 827
Комплексарски или не, простотията на Радка си личи от далеч. Става въпрос не за това, къде е роден човек, а какво поведение и манталитет показва.
Шеф Роу се припозна в нея и я взе под крилото си. Не ме интересуват личностните характеристики на Радка, но смятам, че не е честно спрямо зрителите и другите участници.
Ти откъде познаваш шеф Роу, та реши че е проста комплексарка. В предаването не се търси нито образование нито интелект, нито манталитет. Единственото което се търси е да можеш да готвиш, да имаш нюх към храната. Все неща който Радка имаше.

# 828
Силвена Роу си е опекла хляба, жената е богата, успешна и талантлива. А вие си стойте вкъщи в Града и си избивайте комплексите.

# 829
Не обичам протежирането по никакъв начин, защото като си жури трябва да си обективен и не можеш да си позволиш лични пристрастия. Най-малкото не е професионално. Не мисля, че Радка има достатъчно креативност, за да бъде мастер шеф. Има огромна разлика между това да готвиш добре и да си творец в кухнята.

# 830
  • Sofia
Любител мастер-шеф, все пак да сме точни. Предаването не е за професионални готвачи.

# 831
Ами то не може на финал да сервира не добре сготвена риба или глава от щука, колкото и да си творец. На финала Радка се справи най добре. Лора сякаш подцени конкуренцията и беше решила че е най добра, а Николай заложи на неща който доста хора  не биха пробвали
Самото жури го оцени, но си каза че вкусовете са странни.
Радка беше перфектна,колкото и да не съм и фен.

# 832
Предаването не е за творци в кухнята. За непрофесионални готвачи е, т. Е . За хора които готвят любителски вкусно и поднасят естетично храната. За журирането- винаги има пристрастие, защото сме живи хора . Но тук шефовете са трима, всеки си има име, има разбира се и сценарий. Надали точно пристрастията играят роля. За мен Николай сбърка концептуално с храна, от продукти, които изхвърляме. На мен това ми звучи гнусно. И е за много тесен сегмент потребители. Лора пък прекали с национализма- ние като зрители не опитваме- не знаем вкуса. Подействаха ми названията- картофена салата- лично аз направих първата си на 4 години. Вторият негатив дойде с възродената грис халва, която е нещо толкова обикновено и за мен невкусно. Радка беше много добре посъветвана, в т. Ч. С атракциите с Дима, не се отказа са си довърши сферите...бори се жената. Да е жива и здрава! Хубав сезон показаха.

# 833
Мен лично Радка с нищо не ме впечатли през целия сезон, имаше сериозни издънки, за финала може и добре да са я посъветвали, но не мисля, че това беше човекът, който трябваше да спечели. Това, че предаването е за любители готвачи, не значи, че не трябва да се прояви креативност, все пак се очакват гурме ястия от участниците.
А за личните пристрастия, едно е да имаш такива вкъщи пред телевизора, друго е когато си жури.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 21:48 от bonbonka6

# 834
....трябва да се прояви креативност, все пак се очакват гурме ястия от участниците.

И аз съм разочарована, че не спечели грис халвата. И креативно, и гурме...

# 835
Сезонът свърши!
Вярно ли още съжалявате за нечия победа или загуба?!
Победените – победени.
На спечелилият – честито!

Аз също смятам, че бяха длъжни да дадат победата този сезон на жена! И тази жена беше ярка, борбена и вкусна. Не виждам никакви бутания от Джурито, виждам искрената симпатия от жив човек, какъвто е Силвена Роу. Ако и нея набедите за пристрастна, която се държа чудесно цялото предаване, да закриваме.

# 836
....трябва да се прояви креативност, все пак се очакват гурме ястия от участниците.

И аз съм разочарована, че не спечели грис халвата. И креативно, и гурме...
Да бе и розАва.

# 837
Все пак модерна интерпретация на грис халва Simple Smile - проявила е творчество жената.

# 838
И аз мога да направя гъбка от варено яйце, ще проявя творчество, нали?

# 839
Повтарянето на готови рецепти, не като да създадеш нещо свое. Убедена съм за побутването и съм се нагледала на такива неща. 

Общи условия

Активация на акаунт